reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja bym się nie sugerowala. W obu ciazach jadłam zmiennie, był okres słodkiego po czym fee potem okres mięsa, mcdonalda i pepsi, potem nabiał i tak zaliczalam. Co trymestr to tez inne ochoty.

Milagros pije wodę z cytryna i nic nie daje. Nie przelkne teraz nic mlecznego..feee a to by wxsumie pomogło bo ja zaś uczulona na to. Hihi u mnie też kawa i papieros działał najlepiej. Teraz wiadomo, fajki odpadają i od kawy tez mnie odrzuciło juz całkowicie chyba w 6 tc.. Nie zmusze się..
A te czopki to ciekawe hmm, nie pomyslalabym..

Śmieszne jest to, ze sama zawszemialam z tym problemy a nie wiem jak sobie teraz pomoc. No i na początku ciąży to ja biegunkę miałam..od 4 dni odwrotnie..

Nie chce nawet wiedzieć co by było, jakbym znowu zapachy czuła..to p,US tych zatok..jedyny..

Mega mi niedobrze..zaś leze z miska..

reklama
Lilith poczytaj o tych czopkach bo mi też ktoś o tym mówił. Bo strasznie się nauczyłam. Wodę najpierw prawie ze gorąca z cytryną pomaga ale tylko wypita na czczo ale to zemdli Cię jeszcze bardziej.
Co do mlecznych ja nie toleruje laktozy stąd biegunki i często wymioty A w smaku lubię mleczne rzeczy :)

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Gosia - Ja sie czuje zle od kilku dni.nie moge patrzec szczegolnie na mieso i wedliny;/ dzisiaj z ledwoscia zrobilam gyrosa. fakt zjesc zjadlam i mi smakowalo ale zapach mnie tak odrzucal,ze nie moglam wytrzymac. jak wyszlam na spacer to mi sie polepszylo a jak wrocilam to znowu glowa boli,kreci sie,mdlosci itd.
jedyne na co mam teraz ochote to na gofra z bita smietana i truskawkami i chyba jutro sie przejde do sklepu .
spac mi sie ciagle chce,nawet muzyki juz nie slucham,oczy mnie jakas bola od monitora.
dobrze,ze chociaz bol plecow przeszedl.. ale ponoc wszystko kiedys minie;p

slyszalam ,ze jak ma sie ochote na slodkie i na owoce to niby dziewczynka,tak?

ale nie jestem jakos bardzo wierzaca w tym temacie...

z reszta dla mnie nie ma roznicy ;) bede sie cieszyc tak samo.
Ja mam nadzieje, ze u mnie to niczego zlego nie przepowiada.. Bo czulam sie normalnie i dobrze i nagle mnie tak wzielo, dzisiaj... A moja ciaza opozniona, przygody z usg... Dlatego tak troche sie tez zmartwilam, w sumie nigdy nie wiadomo co to moze oznaczac hehe ;)

f2w39jcgdz0az452.png

Dzień dobry ☺ ja juz dawno. Dzisiaj mam trochę spraw do pozalatwiania. Chce się też umówić do jakiejś doktor na NFZ. W sumie to dobry pomysł ☺
Czuje się w miarę ok. Mdłości lekkie mam i bóle brzucha ale przeszedł mi prawie całkiem ból piersi ☺
Poszłam na to zwolnienie jednak

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam wszystkie z rana .. mnie dziś obudziła praca jelit przez chwile myślałam że to dziecko ale przecież jest to niemożliwe na tym etapie nawet w kolejnych ciążach , i tak leżałam i się zastanawiałam , doszłam do wniosku ze to pewnie jelita ... zaraz czeka mnie wycieczka do sklepu po chleb bo poniosło mnie z nuttela :blink: Lilith umie co ciąża to gorzej , ale trzeba być dobrej myśli

Witaj agucha co ty wczoraj taka milczący byłaś

Marti też słyszałam, że słodkie to dziewczynka, ale kompletnie nie mialam na słodkie ochoty w ciąży z Zu i też nie mam teraz.

Czuję, że tam jest truga dziołcha. Nawet myślałam o imionach - Marianna Weronika.

Stwierdziłam, że ja najgorzej czuje się w nocy. Jak wstaje na siku to po prostu masakra. Na szczęście Zu budzi się tylko raz, przychodzi do nas i za chwilę zasypia.

Mąż pojechał. Zaczęła się dokładnie druga połowa jego stażu w Wawie. Na szczęście pogoda lepsza i więcej czasu na zewnątrz będziemy spędzać, a ona będzie szybciej padać.
M mówi, że kwiecień bedzie najgorszy, a potem już z górki.

Marti - ale mi narobiłaś ochoty na gofry! :-/ Ja tam zawsze miałam ochotę na słodkie w tamtej ciąży pochłaniałam mega ilości a mam synka :-)

Lilith czopki chyba można, mi dawali w szpitalu jak leżałam tylko to było na późniejszym etapie ciąży.

My juz od dawna na nogach :-)

reklama
Dzień dobry ☺ ja juz dawno. Dzisiaj mam trochę spraw do pozalatwiania. Chce się też umówić do jakiejś doktor na NFZ. W sumie to dobry pomysł ☺
Czuje się w miarę ok. Mdłości lekkie mam i bóle brzucha ale przeszedł mi prawie całkiem ból piersi ☺
Poszłam na to zwolnienie jednak

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Trzymam kciuki zeby sie udalo. I zeby termin byl ludzki. Ciekawa jestem hak2ue terminy sa na nfz... Daj znac [emoji3]
A ile masz tego zwolnienia?

Witam wszystkie z rana .. mnie dziś obudziła praca jelit przez chwile myślałam że to dziecko ale przecież jest to niemożliwe na tym etapie nawet w kolejnych ciążach , i tak leżałam i się zastanawiałam , doszłam do wniosku ze to pewnie jelita ... zaraz czeka mnie wycieczka do sklepu po chleb bo poniosło mnie z nuttela :blink: Lilith umie co ciąża to gorzej , ale trzeba być dobrej myśli

Witaj agucha co ty wczoraj taka milczący byłaś

Moje jelita tez sie dziwnie zachowuja. A dodatkowo czyje sie jakby mi przez noc wyrosly kule od kregli pod szyja :( boli...

Wczoraj i przedwczoraj duzo sie spacerowalam, bylismy na zamku w sobote a w niedziele w parku i na placu zabaw. Ogladalam fotki ze spaceru i jestem strasznie chuda ale jak sie najem to brzuch jak w 5 miesiacu. Wrzucam Wam zameczek [emoji3]

Tez kupilam nutelke... :)

Ostatnia edycja:
Do góry