reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Tak czytam wasze wpisy z ostatnich dni, przewija sie temat pracy i zwolnień. I takie mam pytanie , dlaczego tyle z was idzie na zwolnienie ? Kurczę aż sie wystraszyłam ze ja tyle pracuje a może tez powinnam zwolnić . U nas prawo pracy jest bardzo korzystne dla kobiet w ciąży ale nikt nie idzie na zwolnienie ( Przynajmniej z tych które znam) bo czuje sie odpowiedzialny za swoje stanowisko i głupio tak zostawić na lodzie firmę bez wyraźnego powodu. A jak sie złe czuje czy coś to nie muszę iść na zwolnienie tylko powiedzieć ze nie przyjdę ale załatwię wszystko z domu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ewa ja jestem na zwolnieniu, głównie ze względu na warunki szkodliwe w pracy i brak możliwości zmiany stanowiska pracy. Firma woli wysłać na zwolnienie niż ponosić odpowiedzialność ewentualnego poronienia czy urodzenia dziecka z wadami. A i ja czuje się lepiej będąc w domu, nie zaryzkowalabym zdrowia swojej pociechy. Ale znam i takie mądre które upieraly się ze będą pracować Ale musiały podpisać oświadczenie ze nie będą obarczac firmy odpowiedzialnościa i są świadome ryzyka. A druga kwestia to poronienie pierwszej ciąży, teraz dostaje duphaston i mam na siebie uważać.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Netta ja też bym chciała ten detektor do wizyty również dwa tygodnie. Nie wiem czy finansowo podolam w tym miesiącu, może się uda zakupić.

Daj znać jak Twój maluch jutro po pierwszych urodzinach :)

Uwielbiam reakcje dzieci na świeczki :D

Fajna sprawa ten detektor Ale jednak cenę swoją też ma.

Netta, wszystkiego dobrego dla solenizanta!

No ja teraz codziennie znowu będę sprawdzać..jak z synkiem.. Tzn.maz wyszukuje, juz ma wprawę. Mam lekarke we wtorek i mam nadzieje uprosic ja o scan..jak nie to jeszcze nie wiem kiedy kolejny..dopiero na prenatalne to z miesiac by było.. Tyle nie dam rady..choć słuchanie serducha megaaa uspokaja. Mój był wniebowziety, ze juz odnalazł i słyszeliśmy..

Przykry ten dzień.. Film ogladnelam, zaraz spać.. Dobrej nocy..

Używanych nie ma? Albo do wypożyczenia? Tu są też takie opcje, popatrzecie może??

Moje dziecię znow zrobiło sobie przerwę w spaniu :( jutro bede wrak coś czuje :(
Ewa kiedyś tez z praca robiłam tak jak piszesz, ale zmieniły sie u nas warunki i juz byłoby niemożliwe wypełnić obowiązki i utrzymać dzidzie... Także wszystko zależy od możliwości w firmie, szefa i indywidualnego samopoczucia.

Znow głowa mnie boli :( trzeci raz juz w czasie ciąży. Ciekawe czy potwierdzi sie, ze to chłopak...;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Netta wszystkiego dobrego dla synka! :-)

Ewa - ja myślę, że dużo zależy od tego jaka praca. Osobiście pracowałam w promieniach rtg wiec jak tylko zaszłam w pierwszą ciążę zwolniłam się z pracy.

Cześć dziewczyny.
Ja jestem pielegniarka i pracuje na oddziale internistycznym. Dostałam zwolnienie ale zastanawiam się czy na nie iść
Tam mam tyle różnych zarazków i wszystkiego , musze się nadzwigac. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest praca w tych warunkach. O to chodzi.
A wizytę pierwsza miałam w 5t6d.

Miłego dnia dla was

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam się i ja oczywiście niewyspana.
Samotnaja jeżeli przyniesiesz zaświadczenie o ciąży do pracy to wtedy będziesz miała zmienione warunki, nie będziesz dźwigać itp

reklama
Do góry