reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Tak czytam wasze wpisy z ostatnich dni, przewija sie temat pracy i zwolnień. I takie mam pytanie , dlaczego tyle z was idzie na zwolnienie ? Kurczę aż sie wystraszyłam ze ja tyle pracuje a może tez powinnam zwolnić . U nas prawo pracy jest bardzo korzystne dla kobiet w ciąży ale nikt nie idzie na zwolnienie ( Przynajmniej z tych które znam) bo czuje sie odpowiedzialny za swoje stanowisko i głupio tak zostawić na lodzie firmę bez wyraźnego powodu. A jak sie złe czuje czy coś to nie muszę iść na zwolnienie tylko powiedzieć ze nie przyjdę ale załatwię wszystko z domu.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Ewa ja jestem na zwolnieniu, głównie ze względu na warunki szkodliwe w pracy i brak możliwości zmiany stanowiska pracy. Firma woli wysłać na zwolnienie niż ponosić odpowiedzialność ewentualnego poronienia czy urodzenia dziecka z wadami. A i ja czuje się lepiej będąc w domu, nie zaryzkowalabym zdrowia swojej pociechy. Ale znam i takie mądre które upieraly się ze będą pracować Ale musiały podpisać oświadczenie ze nie będą obarczac firmy odpowiedzialnościa i są świadome ryzyka. A druga kwestia to poronienie pierwszej ciąży, teraz dostaje duphaston i mam na siebie uważać.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Netta ja też bym chciała ten detektor do wizyty również dwa tygodnie. Nie wiem czy finansowo podolam w tym miesiącu, może się uda zakupić.

Daj znać jak Twój maluch jutro po pierwszych urodzinach :)

Uwielbiam reakcje dzieci na świeczki :D

Fajna sprawa ten detektor Ale jednak cenę swoją też ma.

Netta, wszystkiego dobrego dla solenizanta!

No ja teraz codziennie znowu będę sprawdzać..jak z synkiem.. Tzn.maz wyszukuje, juz ma wprawę. Mam lekarke we wtorek i mam nadzieje uprosic ja o scan..jak nie to jeszcze nie wiem kiedy kolejny..dopiero na prenatalne to z miesiac by było.. Tyle nie dam rady..choć słuchanie serducha megaaa uspokaja. Mój był wniebowziety, ze juz odnalazł i słyszeliśmy..

Przykry ten dzień.. Film ogladnelam, zaraz spać.. Dobrej nocy..

Używanych nie ma? Albo do wypożyczenia? Tu są też takie opcje, popatrzecie może??

Moje dziecię znow zrobiło sobie przerwę w spaniu :( jutro bede wrak coś czuje :(
Ewa kiedyś tez z praca robiłam tak jak piszesz, ale zmieniły sie u nas warunki i juz byłoby niemożliwe wypełnić obowiązki i utrzymać dzidzie... Także wszystko zależy od możliwości w firmie, szefa i indywidualnego samopoczucia.

Znow głowa mnie boli :( trzeci raz juz w czasie ciąży. Ciekawe czy potwierdzi sie, ze to chłopak...;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Netta wszystkiego dobrego dla synka! :-)

Ewa - ja myślę, że dużo zależy od tego jaka praca. Osobiście pracowałam w promieniach rtg wiec jak tylko zaszłam w pierwszą ciążę zwolniłam się z pracy.

Cześć dziewczyny.
Ja jestem pielegniarka i pracuje na oddziale internistycznym. Dostałam zwolnienie ale zastanawiam się czy na nie iść
Tam mam tyle różnych zarazków i wszystkiego , musze się nadzwigac. Nie wiem czy dobrym pomysłem jest praca w tych warunkach. O to chodzi.
A wizytę pierwsza miałam w 5t6d.

Miłego dnia dla was

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Witam się i ja oczywiście niewyspana.
Samotnaja jeżeli przyniesiesz zaświadczenie o ciąży do pracy to wtedy będziesz miała zmienione warunki, nie będziesz dźwigać itp

reklama
Do góry