reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Żana - ja mam imiona z poprzedniej ciąży jeszcze :p

Gosia - mój synek ma na imię Natan :-) teraz jeśli będzie chłopiec to Tymoteusz albo Marcel.

Netta - u mnie też w imionach dla dziewczynki jest Klara (albo Rita albo Laura) chociaż mąż się nie zgadza na żadne z nich.

Co do ćwiczeń to w jednej i drugiej ciąży mój lekarz mówi "nie", w tamtej trudniej mi to było przyjąć, bo ćwiczyłam 2-3 godz dziennie przed ciążą, teraz nawet ciężko z czasem na trening wiec łatwiej mi to przyjąć.

Netta mój 10 mies waży jakieś 13 kg i właśnie lekarz kazał jak najmniej nosić a jak już to kucnac do podnoszenia...

Joasia - kilka tygodni po cc? To długo do siebie dochodziłas... Ja miałam cc w pon a w czwartek wróciłam do domu i całe mieszkanie wysprzatalam bez problemu :-)

Tekila ja mam na zaleceniach od lekarza napisane 8 małych posiłków dziennie.

A mnie dziś coś brzuch boli :-/

reklama
Maleducada. Położna w szpitalu chwaliła mnie, że wstaje na 6+ i sobie świetnie radzę, ale mnie chodzi o całokształt. Ból przy wstawaniu przez parę tygodniu. Uważanie na brzuch, na blizne. Żeby nie dźwigać. Itd. Chcę urodzić i mieć spokój. W ten sam dzień się od razu zajmować dzieckiem, a nie leżeć pod morfiną.

Netta maine coon ;-) jejku one są świetne! Koty z psim charakterem, dla mnie zwierzęta idealne. Sama mam dwa.

Joasia - to ja pamiętam, że pierwsza doba była ciężka ale tylko pierwsza. Morfina? No nieźle. Ja raz dostałam ketonal tak to paracetamol tylko.

No bo tak właśnie raczej wypuszczają, ja na sali byłam z dziewczynami po sn i w sumie wcale nie radzilam sobie gorzej od nich, jedyne co to z prysznicem był problem żeby tego nie zamoczyc.

Kolejny plus cc - po tygodniu ściągnęli szwy, odchody się skończyły i można było spokojnie do życia seksualnego wrócić. A szwagierka po sn kilka miesięcy przerwy od seksu robiła sobie...

Chociaż sama cesarka i pierwsza doba - masakra. Wymiotowalam ciągle, trzeslam się cała, kroplowka się skończyła i krew mi ciągła i musiałam sama jakoś się podnieść z niewladnymi nogami żeby u góry zablokować bo koreczka nie miałam, wrrrr.... I dziecko zsikane a pieluchy tak ze ciężko było dosięgnąć.

Ja znam sushi w formie surowych ryb.. Nie grillowanych.. To trochę nie sushi chyba?

Tez mam alergie na koty od dziecka ale da się to pokonać.
Króliki!! Uwielbiam..od zawsze miałam, w ciazy z cora jedna z moich krolic urodziła ale nie chciała karmic to przystawialusmy z mezem regularnie..niestety maluchy zmarły chyba w wieku 5m.. Na obecnym domu poki Co nie ma, maz się nie godzi i tyle a ja mam złe doświadczenia..wszystkie umieraly na moich rękach..
Teraz tez mam rybki, akwarium w salonie i u syna plus trzecie akwarium z krabami w salonie, wąż umarł w zeszlym roju..to zaś maz przeżył i terrarium stoi puste..no i koty..ten biały to van turecki..to te co kochają pływanie hihi..jest wielki z 10kg Wazy..

Dorota a odwiezlismy przyjaciółkę Cory bo mlody dzis dłużej na chodzie, to trochę zeszło..

Kurcze..tez mnie dzis bardziej boli.. Jyz dwie nospy zaluczylam..w jakich dawkach macie magnez? Mam 400 i nie wiem czy to da się przedawkowac jakbym tak ze 3 wzięła? To najsilniejszy do jakuego mam dostęp. Czysty mag w jednej to pinad 50 mg..

Gaga, to dopiero 5tc. Nie smutaj się, za dwa tygodnie pewnie poczujesz to i owo!

reklama
To nie miałaś nic do powiedzenia? Mi dawali w kroplowce tylko oksytocyne i paracetamol i raz jeden doraźnie ketonal jak juz mdlalam z bólu.

A cc na życzenie tez nie rozumiem :-) jak można naturalnie to czemu by się tego pozbawiać? :-) Ja jeszcze pół godz przed cc byłam pewna że będę rodzic sama...

Lilith jak przeczytałam ze uwielbiasz króliki to pomyślałam o takich na talerzu :-)

Do góry