reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Żana - ja mam imiona z poprzedniej ciąży jeszcze :p

Gosia - mój synek ma na imię Natan :-) teraz jeśli będzie chłopiec to Tymoteusz albo Marcel.

Netta - u mnie też w imionach dla dziewczynki jest Klara (albo Rita albo Laura) chociaż mąż się nie zgadza na żadne z nich.

Co do ćwiczeń to w jednej i drugiej ciąży mój lekarz mówi "nie", w tamtej trudniej mi to było przyjąć, bo ćwiczyłam 2-3 godz dziennie przed ciążą, teraz nawet ciężko z czasem na trening wiec łatwiej mi to przyjąć.

Netta mój 10 mies waży jakieś 13 kg i właśnie lekarz kazał jak najmniej nosić a jak już to kucnac do podnoszenia...

Joasia - kilka tygodni po cc? To długo do siebie dochodziłas... Ja miałam cc w pon a w czwartek wróciłam do domu i całe mieszkanie wysprzatalam bez problemu :-)

Tekila ja mam na zaleceniach od lekarza napisane 8 małych posiłków dziennie.

A mnie dziś coś brzuch boli :-/

reklama
Maleducada. Położna w szpitalu chwaliła mnie, że wstaje na 6+ i sobie świetnie radzę, ale mnie chodzi o całokształt. Ból przy wstawaniu przez parę tygodniu. Uważanie na brzuch, na blizne. Żeby nie dźwigać. Itd. Chcę urodzić i mieć spokój. W ten sam dzień się od razu zajmować dzieckiem, a nie leżeć pod morfiną.

Netta maine coon ;-) jejku one są świetne! Koty z psim charakterem, dla mnie zwierzęta idealne. Sama mam dwa.

Joasia - to ja pamiętam, że pierwsza doba była ciężka ale tylko pierwsza. Morfina? No nieźle. Ja raz dostałam ketonal tak to paracetamol tylko.

No bo tak właśnie raczej wypuszczają, ja na sali byłam z dziewczynami po sn i w sumie wcale nie radzilam sobie gorzej od nich, jedyne co to z prysznicem był problem żeby tego nie zamoczyc.

Kolejny plus cc - po tygodniu ściągnęli szwy, odchody się skończyły i można było spokojnie do życia seksualnego wrócić. A szwagierka po sn kilka miesięcy przerwy od seksu robiła sobie...

Chociaż sama cesarka i pierwsza doba - masakra. Wymiotowalam ciągle, trzeslam się cała, kroplowka się skończyła i krew mi ciągła i musiałam sama jakoś się podnieść z niewladnymi nogami żeby u góry zablokować bo koreczka nie miałam, wrrrr.... I dziecko zsikane a pieluchy tak ze ciężko było dosięgnąć.

Ja znam sushi w formie surowych ryb.. Nie grillowanych.. To trochę nie sushi chyba?

Tez mam alergie na koty od dziecka ale da się to pokonać.
Króliki!! Uwielbiam..od zawsze miałam, w ciazy z cora jedna z moich krolic urodziła ale nie chciała karmic to przystawialusmy z mezem regularnie..niestety maluchy zmarły chyba w wieku 5m.. Na obecnym domu poki Co nie ma, maz się nie godzi i tyle a ja mam złe doświadczenia..wszystkie umieraly na moich rękach..
Teraz tez mam rybki, akwarium w salonie i u syna plus trzecie akwarium z krabami w salonie, wąż umarł w zeszlym roju..to zaś maz przeżył i terrarium stoi puste..no i koty..ten biały to van turecki..to te co kochają pływanie hihi..jest wielki z 10kg Wazy..

Dorota a odwiezlismy przyjaciółkę Cory bo mlody dzis dłużej na chodzie, to trochę zeszło..

Kurcze..tez mnie dzis bardziej boli.. Jyz dwie nospy zaluczylam..w jakich dawkach macie magnez? Mam 400 i nie wiem czy to da się przedawkowac jakbym tak ze 3 wzięła? To najsilniejszy do jakuego mam dostęp. Czysty mag w jednej to pinad 50 mg..

Gaga, to dopiero 5tc. Nie smutaj się, za dwa tygodnie pewnie poczujesz to i owo!

reklama
To nie miałaś nic do powiedzenia? Mi dawali w kroplowce tylko oksytocyne i paracetamol i raz jeden doraźnie ketonal jak juz mdlalam z bólu.

A cc na życzenie tez nie rozumiem :-) jak można naturalnie to czemu by się tego pozbawiać? :-) Ja jeszcze pół godz przed cc byłam pewna że będę rodzic sama...

Lilith jak przeczytałam ze uwielbiasz króliki to pomyślałam o takich na talerzu :-)

Do góry