reklama
tęczowa89
Fanka BB :)
Netta jesteś z Rzeszow aalbo okolic? bo PF to rozumiem skrót od ProfamiliiJoasia ja druga ciążę od polowy prowadziłam u lekarza który w PF miał dyżury i tam też rodziłam - bardzo polecam ! personel i warunki na najwyższym poziomie
Teraz na 1 wizycie tez tam byłam i raczej zostane
Joasia_1986
Wiem, że warunki fulk wypas, ale jednak to nie wszystko.
Ja mieszkam 10 minut pieszo (albo mniej) od rycerskiej i tu jestem przyzwyczajona. Wszystkich znam. Położne, lekarzy znam. No i blisko do domu. Jak leżałam na patologii to mąż mi przynosił ciepłe tosty w środku zimy.
Tylko mój gin chyba bardzo lubi ciąć. Nasłuchałam sie pół ciąży o cesarce (pewnie chciał mi na życzenie zrobić) i chyba mi ją wywróżył i tak sie złożyło że nawet on sam robił na cito.
Moja koleżanka ostatnio urodziła sn pomimo tego że do szpitala pojechała na cc. Też bym tak chciała. Wiem czym pachnie jedno i drugie, choć partych i rozciecia nie doświadczyłam, ale jakby się udało to na prawdę wole pomeczyc się te kilka godzin niż potem kilka tygodni.
Ja mieszkam 10 minut pieszo (albo mniej) od rycerskiej i tu jestem przyzwyczajona. Wszystkich znam. Położne, lekarzy znam. No i blisko do domu. Jak leżałam na patologii to mąż mi przynosił ciepłe tosty w środku zimy.
Tylko mój gin chyba bardzo lubi ciąć. Nasłuchałam sie pół ciąży o cesarce (pewnie chciał mi na życzenie zrobić) i chyba mi ją wywróżył i tak sie złożyło że nawet on sam robił na cito.
Moja koleżanka ostatnio urodziła sn pomimo tego że do szpitala pojechała na cc. Też bym tak chciała. Wiem czym pachnie jedno i drugie, choć partych i rozciecia nie doświadczyłam, ale jakby się udało to na prawdę wole pomeczyc się te kilka godzin niż potem kilka tygodni.
D
Deleted member 158337
Gość
Gosia zbyt ciepłe kąpiele w ciąży niby są niewskazane. W pierwszej ciąży brałam kąpiele, teraz wolę chuchac na zimne. Skoro gdzieś mowa ze N nie wskazane to unikam. Wtedy podchodziłam bardziej na luzie, teraz dmucham na wszystko by później znów nie mieć wyrzutów sumienia.
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem co to cc i nie chciałabym wiedzieć, rodziłam sn i teraz też bym tak chciała. Widziałam dziewczyny po cc, szkoda mi ich było jak wpół zgięte chodziły (słyszałam, że to i tak dobrze, że chodziły) ledwo zajmując się dzieckiem.
Joasia, ja też przechodzilam to samo..tydzień wywoływania, potem się udało i ruszyło w dobę do 10 ale młoda się zaparla i cc. Z Dexterem lozysko wiec cc, teraz nie wiem..
Dopiero coś zjadlam.. Trochę mi lepiej. Na słodkie w życiu bym ochoty nie miała..Nie znosze a teraz jeszcze bardziej.. Ale później pewnie ochoty na dobre torty będą.
Nad imieniem nie myślimy..to za szybko..bardziej mysle jak 9tc doczekam. Zresztą u nas imię samo wychodzi..w trakcie i tak się przyjmuje.
Dorota..Teraz tak jest, tzn.juz od kilku lat ale dawniej to gyl dzieciak.. A wiesz! Kupił wozek! Ale ta pinda anulowala sprzedaż..wiesz jak się zezloscilam..
Moj Wazy 14 kg, od dawna wozek to dodatek..w zeszły weekend pisalam, przeszedł prawie 3mile z nami ale podnoszę go w domu np.przed spaniem, czy do krzeselka etc.
Palula no cc nie zawsze jest taka sama i nie ma się co sugerować. Po pierwszej nieudanej! Leżałam bardzo długo, po drugiej nawet nie dobę. O 13 cc a na następny dzień o 11 do domu.
Dopiero coś zjadlam.. Trochę mi lepiej. Na słodkie w życiu bym ochoty nie miała..Nie znosze a teraz jeszcze bardziej.. Ale później pewnie ochoty na dobre torty będą.
Nad imieniem nie myślimy..to za szybko..bardziej mysle jak 9tc doczekam. Zresztą u nas imię samo wychodzi..w trakcie i tak się przyjmuje.
Dorota..Teraz tak jest, tzn.juz od kilku lat ale dawniej to gyl dzieciak.. A wiesz! Kupił wozek! Ale ta pinda anulowala sprzedaż..wiesz jak się zezloscilam..
Moj Wazy 14 kg, od dawna wozek to dodatek..w zeszły weekend pisalam, przeszedł prawie 3mile z nami ale podnoszę go w domu np.przed spaniem, czy do krzeselka etc.
Palula no cc nie zawsze jest taka sama i nie ma się co sugerować. Po pierwszej nieudanej! Leżałam bardzo długo, po drugiej nawet nie dobę. O 13 cc a na następny dzień o 11 do domu.
Gosia moja koleżanka pod koniec ciąży wzięła gorącą kąpiel (nie wiedziała, że nie można), zdążyła wstać z wanny i wody jej odeszły także nieświadomie wywołała poród. Natomiast jeżeli chodzi o wczesną ciążę to również nie polecam, może to się źle skończyć.
mama-czwórki
Podobno niektóre niezbyt mądre kobietki , niekoniecznie zadowolone z ciąży polecają sobie gorącą kąpiel jako środek poronny
reklama
mama-czwórki
W Krakowie w szpitalu Ujastek jest opcja wyjścia po 8 godz. od porodu Sn. Jeżeli chodzi o CC to 4 lata temu była to 3 doba, teraz nie wiem.