reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Nessi bardzo ładnie rośnie. Na tym etapie juz się nie podwaja co 48h moja tez już słabiej się podnosiła niż na początku. Ja juz potem więcej badania nie powtarzałam, za dużo nerwów :-) Wiem jak się denerwujesz, ale skoro beta rośnie spróbuj się trochę uspokoić,będzie dobrze :)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

reklama
Tylko wiesz ... powinien być dzisiaj 7 tydzień a wychodzi z USG 5 tydzień i 4 dzień ...i ciągle kropka brak. Z drugiej strony to chyba beta nie przyrastałaby gdyby ciąża obumarła. Mi lekarz mówił, że musiałam miec przesunięty cykl. Powinien być 14 lutego, ale on mówi, że mógł być nawet 24 ...nie wiem czy to możliwe, ale to lekarz kliniczny .. chyba się zna na tym.

Możliwe, ja na suwaczku mam 6t3d, ale to termin z USG. Według OM byłby to ponad tydzień dalej. Ale ja mam długie cykle i miałam pozna owulacje (wiem bo robiłam testy owulacyjne). Wbrew pozorom to bardzo częste zjawisko, że do zapłodnienia dochodzi później. Nie bez powodu większość Lekarzy termin porodu koryguje później wg terminu z USG;)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Pozostaje mi tylko czekać ... ale jestem spokojna. Co miałam wypłakać już wypłakałam. Najgorsze było czekanie na wynik bety wczoraj. Jak zobaczyłam przyrost ... to potem już jajka znosiłam wielkanocne do wizyty :D

Witajcie z rana.
Wchodzę, a tu takie smutne wieści..
.
Dagi pewnie już nie czytasz tego wątku bo to dla Ciebie za trudne ale i tak myślami jestem z Tobą i całego serca Ci życzę żeby słonko szybko dla Ciebie zaświeciło po tej burzy.

Takie mam przemyślenie na dzień dzisiejszy , że mimo takiego postępu nadal kobieta w ciąży jest często traktowana obojętnie i musi walczyć o swoje.Nie dawać się spławić bez walki w przypadku niepokojących objawów i złego przeczucia. W głowie mi się to nie chcę zmieścić, że trzeba 3 czy 4 razy wracać do szpitala żeby dowiedzieć się co się tak naprawdę dzieje.Koszmar.
Uciekam na betę- robię w szpitalnym laboratorium więc wynik powinien być szybciutko.
Miłego i spokojnego dnia wszystkim. Mam nadzieję , że limit złych wieści na najbliższy tydzień się wyczerpał.

Hej dziewczyny:-)

Dagi :-( przykro mi bardzo ale serdecznie trzymam kciuki aby szybko udalo sie urodzic zdrowego maluszka. Buziaki dla Ciebie.

Nessi za Ciebie i za Twojego maluszka bede trzymala kciuki rekoma i nogami tez. Musi byc dobrze!!

Mama czworki limit zlych wiadomosci wyczerpal sie na najblizsze 40 tygodni!

Ja juz przywitalam sie z sedesikiem...
Wczoraj poszlam.kupilam jakis plyn do higieny intymnej z Lirene. Umylam sie i dziewczyny masakra tak.mnie uczulil jakis jego skladnik ze mialam wrazenie ze ktos mi wszystko tam nozem przcina. Bol niesamowity! Siku nie moglam zrobic tak mnie szczypalo i pieklo. Zmylam to szybko
I dzisiaj juz jest ok...ale wczoraj mialam wrazenie ze skora mi peka:-/

Dagi bardzo mi przykro :(
LILITH moja cora w lipcu skończy 3 lata.
Dziewczyny byłam wczoraj taka niepewna ze kupiłam sobie kolejny test oceńcie

Załączniki

• IMAG1362.jpg
    IMAG1362.jpg
    591,8 KB · Wyświetleń: 75
Dagi bardzo mi przykro.. Ze tak nietaktownie zapytam..jesteś pewna?

Tęczowa i Tekila czy Wy bierzecie coś na te poronienia? Nie chodzi już nawet o progesteron ale chociażby o zastrzyki z heparyny? Nie znam się na tym ale znam dziewczyny, które je dostawały i udawało się.. Życzę by teraz ciaze zakończyły się powodzeniem!

Netta to się strachu najadlas! A jak syn się czuje?

Dominika a ile ma Twoja cora?

Milagros dużo tych wydatków, chodzisz prywatnie tez do lekarza?

Ja w wyrku, zas na lodach i pomaranczach..

ja biorę całą masę leków w tym luteinę, duphaston , fragmin (heparyna) encorton, witaminy z grupy b colostrum

Princeseczka masakra z tym płynem :-(

Nessi cieszę że jesteś dobrej myśli a ja kciuki zaciskam.

Joasiu bo tacy są faceci, mój też ma awersje wstać w niedzielę wcześniej, dzieci wstają po 6 więc on zły i kłótnia bo ja od kilku lat wstaje do całej 3, sama sobie zawsze radzę nigdy go nie budzę bo jak mam jeszcze jego lametu słuchać to wolę sama sobie radzić a wiadomo że przy 3 dzieciach nicki są różne.
My jutro rano pewnie kłótnie zaliczymy, jeszcze m ma mi jutr okna umyć np to jedyne co na święta będzie zrobione hi, więc też zadowolony nie będzie.

Ogarnęłam kuchnie, przedpokój i łazienkę zostały pokoje, dzieci bajki teraz, Lili bawi się, ja zabieram siły bo o 11 na dłuższych spacer ;-)

reklama
Tęczowa sporo tagi ale ja w ciąży z pierwszą coraz też spoko brałam.

Dominika krecha jest ;-), blado bo to początek tak! ! U nas wszystkie dzieci na początku takie kreski a teraz 3 w dniu a 4 ma serdecznie więc głowa do góry ;-)

Do góry