reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Prywatnie byłam 7 razy na badaniach w tym grupa krwi badanie na paciorkowca.
Co do biegunki to miałam wczoraj rano myślałam że mi tyłek rozedrze :)

reklama
Ja w poprzedniej ciąży u samego gina z 2000zl zostawiłam, a do tego krew. Niestety podniósł się cenowo jeśli chodzi o prenatalne i połówkowe.

Zuza już śpi. Musze ogarnąć mieszkanie, bo to jedyna szansa. Pościel przynajmniej wymieniłam rano, a teraz cała reszta. M polazł na uczelnie, a oczywiście po południu będzie chciał iść do mamusi. Dzieci to chciał mieć ale pomóc w domu to ciężko strasznie. Już 3 miesiące mu mówię żeby fuge przy wannie wymienił, ale ciężko się doprosić. Do tego że w lazience głowna lampa nie świeci już dawno się przyzwyczaiłam. A jak ktoś znajomy albo z teściow coś chce to leci od razu.

Cholera siedzę na zajęciach ale okropnie mi niewygodnie i brzuch ciśnie :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Heh przeczytalam wstecz ale nie odpisze bo dziś coś mózg nie działa jak piwinien..

Dagi bardzo mi przykro..rozumiem, że Ty byłaś na zwyklym IP a nie na tym wczesnym ciazowym.. Straszne to ale samodzielne oczyszczanie jednak lepsze. Kochana, życzę Ci aby z kolejnym dzidzusiem nie było żadnych problemów!!

Aob no to jednak przygladaj się temu siusiakowi, my juz nie bagatelizujemy i nie słuchamy rad by nie dotykać..
Princeseczka wspolczuje z tym płynem..ja jestem mega nadwrazliwa na takue sprawy, wiec wiem co czulas.
Karola tez pibudka kolo 5 takie mdłości miałam, ze szok.. Z tym, ze zasnelo mi się wieczorem szybko..potem i tak syn spal i spal to wstalam o 9. Czujesz ta torbiele?
Ivi uważaj na siebie na tych zajęciach..ja bym nie wysiedziala..
Joasia, Dorota wspolczuje z tymi chlopami. Mój też wieczny żeby coś zrobić i tez trochę w domu jest ale on wstaje do młodego z rana, dzis sprząta za mnie cały dom! Prasowal ostatnio, obiad robi. Dzis kazał lezec i zrobił dzieciom sniadanie etc. Jak Dex jeszcze butle jadal to go w nocy budzilam, ten leciał i przynosił.ja karmiłam czasem on.ale lata temu był inny..nawet nie był ze mną przy pierwszym mega ciężkim porodzie..
Dorota no jeszcze chyba nie porównuje..za wcześnie..ostatnio wymiotowalam dużo a dzis np.nic za to zjadlam juz chipsy paprykowe..wole nie myśleć czy to dobrze czy nie..

Za mną chodzi Big Mac... no masakra jakaś. W ciąży z Zu zaszalałam z Mc dopiero bliżej porodu, a tak to całą ciążę post od fast foodów i słodkich napojów. A teraz piję herbate z cukre. Nie piłam tak chyba ze 3 lata.

Dziewczyny na wspomożenie ciąży warto brać jeszcze naturalny kwas foliowy - wyciąg z pestek pomidorów. Niestety tylko na recepte. Ja mojegmu ginowi powiem żeby mi przepisał. Kumpeli ginka jej to dała, bo ostatnio poroniła dwa razy z rzędu, bo ma jakoś późno owu a długości cykli normalneo przez to wraz z okresem traciła ciążę. W dodatku lepiej sie czuje. Ona wieczny zmarzluch a teraz mówi że jest ok. Ma ciepłe stopy i ogólnie lepsze ukrwienie

Hehe. Tak sobie myślę że i bez mdłości czuje ciążę. Wkurza mnie strasznie moja kumpela. Pamiętam że dopiero jakiś czas po porodzie zaczęłam znowu tolerować jej mądrości. Ma 27 lat. Mieszka z mamą. Ani męża, ani chłopaka a na temat ciąż, kp i dzieci to tak wiecznie sie wymądrza, że ostatnio mam zamiar jej w ogóle nie oglądać bo tak mi gra na nerwach. Jeszcze ostatnio ją olewałam, ale dziś to aż we mnie buzuje jej hasło: "to ile masz tak zamiar źle się czuć".

reklama
Do góry