reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Dorota to daj znac :) ja tez dzis robiłam w porównaniu z zeszłym tyg przyrost ok / nawet odkopałam betę z ciazy z synem i dokładnie w tym samym dniu cyklu wynosiła mniej wiec moze teoria z płciami sie sprawdzi :)

reklama
Ja z najmłodsza robiłem betę tylko raz i proszę teraz moja beta śpi w łóżeczku.

Lilith według Om termin jakoś 28 października a dziś po tym usg wychodzi gdzieś 6 listopada

U mnie jest niby na 7 a dzis 4t2d. Moja gin i tak uznaje datę z 1usg. Tyle czekania przede mną..dopiero za 2 tyg.ide się umawiać heh..
Pisz jaka betka :-)
W piątek mam wizyte z moim gp, ze to polka to postanowiłam pójść i dosłownie wysepic progesteron. Nastawiam się na stanowcze nie ale co mi szkodzi jej zapytać.

Lilith a jak pójdziesz w piątek to nie ma szans na usg? Kiedy miałaś Om? No wiesz ja teraz to raczej umowie się do Gina gdzieś na 15 marca więc prawie za 2 tygodnie, ech dokładnie dlaczego ten czas teraz tak się dluzy? :-(

Emka napisz mi z ciekawości wynik twojej pierwszej bety i który tydzień?

Znam wasze obawy bo sama poroniłam...Trzeba być dobrej myśli choc ja sie bardzo stresuje i czekam do piatku i poprosze o luteine ...:)

Dorota super ze juz widac pecherzyk i cialko żolte :*

Ostatnia edycja:
Ja w uk mieszkam. Mam wizyte chyba na 15 z moim lekarzem stałym..Nie gp, który od razu mnie skieruje do ginekolog, chodzilam do niej poprzednia ciaze i robiła cc. Ona automatycznie wezwie mnie do szpitala by księgę ciazy założyć i zrobić usg.
Om to 2.2, dzis dopiero 30dc ale @ spóźnia się ponad 3 dni. Mam cykle 26 dniowe, ze stałą 13 dniowa fl.

Dorota, mi się wydaje ze jest bardzo dobra, poczekamy jeszcze co Emka napisze. Nie zamartwiaj się już, czas odpocząć.
Z ciekawostek, wyszły mi duże żyły na cycach i na około brodawek, w ogóle są takie cycki murzynki ale małe :-) noszę 70b i liczę, że znowu urosna :-)
Nessi, i reszta gdzie jesteście?

reklama
Powiem wam co mi się dziś przydarzyło ale nie martwcie się bo skończyło się dobrze

Tata odebrał mi wyniki krwi ale spojrzałam i widzę że nie ma bety. Juz się trochę zdenerwował am bo mam słabe tsh w miesiąc skończyło mi z 3,15 na o,6

No ale czekałam na ta bete dzwonie wiec do przychodni nie chcą mi podać wyników ale jakoś tak naciagnelam ze mi powiedziała ze na początku jest zero. Ja się zdenerwowałam od razu i mówię jadę tam. Felge pogielam w takich nerwach jechałam

Odbieram wyniki a tam rzeczywiście 0,100. No myślałam że zemdleje tam na miejscu. Jadę do apteki po testy kupiłam 4 wracam i je robie. Wszystkie pozytywne piękne grube krechy. Myślę sobie chyba zwariowałam patrze na to badanie porównuje z moimi starymi z 1 ciąży. Tak takie ładne przyrosty a tu... nic... dziewczyny po godzinie szperania w internecie zauważyłem ze są dwa rozne badania beta hcg ta ciążowa i tzw wolna. Laborantka się pomyliła i zamiast ciazowej bety dostałam te druga która się wykonuje najwcześniej w 11 tygodniu ona określa czy płód ma jakieś wady.

Dziewczyny nigdy przenigdy nie dajcie się tak wmnerworwac. Ja nie wiem czy dziecku nie zaszkodziła takim stresem. Patrzcie tym ludziom na ręce. Ja juz nikomu nie wierzę.

Do góry