reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Em ka, zdaje sobie z tego sprawę. Ale przed ciąża byłam aktywna i teraz ciężko mi cały czas kogoś prosić o pomoc. Tym bardziej ze nie mam bezpośredniego połączenia z miastem A malo która z moich znajomych ma prawo jazdy czy swoje auto. Robię i tak 1/5tego Co przed ciąża.

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Gaga - tak, ciążę liczy się od pierwszego dnia Ostatniej Miesiączki (stąd skrót OM), by dla wygody ujednolicać szacowany wiek ciąży :) i żadne wyliczenia z USG nie są tka ważne niż data OM, chyba, że ciąża jest po poronieniu lub bez okresu i wtedy lekarz zapisuje nawet na karcie ciąży, żę wiek ciąży liczony wg USG a nie wg OM :)

Nessi - jak u Ciebie?

my dopiero dzieciaki będziemy kładli... padnięta jestem :(

Nie stresuj się... , bo jeśli kolor tego czegoś się nie zmienia, to raczej nie powinno byc powodu do niepokoju. a plamić można dłuuuugo.. (znam z autopsji... )

Jezuuu ale mnie zemdliło w drodze do sklepu efekt taki że zostawiłam pamiatke w krzakach masakra jakas dobrze ze juz ciemno bylo i nikt nie szedl

Nessi bedzie dobrze trzymam kciuki

reklama
Dopiero wrocilusmy..jednak szpital ale pitem napisze.. Kapania malego i położenie, pitem obiad i jak starczy sił to będę..padam..kolejny taki dzień, za to z synkiem lepuej!!

Nessi, wiem ze można trochę poplamiac i to nawet cały pierwszy trym. Na którą jutro gin? Będę trzymać kciuki!

Ja miałam polpasca w ciazy z synem. Ale to był hmm 18tc. Na brzuchu po prawej stronie..ból ogromny.. Juz mi lekarka zapowiedziała, że mogę mieć powtórkę. Synek zdrowy. Leki niekolidujace z ciążą, duzo się też naczytalam wtedy. Ale.. To już był II trymestr.. Co do chwili obecnej ciężko się wypowiedzieć..

Do góry