reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja bez czytania. Tak na szybko w Tesco online i stacjonarne promocja na wszystkie pampersy np białe w dużych paczkach po 32.99

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

reklama
Basieńka to link do szumu ale na you tubę jest pełno rożnych innych moze któryś bardziej podpasuje małej.
Ja mam bujawke z Tiny Love z grającym krabem w spadku po bratanicy ale jest troszke głęboka, na takie dziecko co trzyma sztywno główkę. wtedy podkładam koc złożony w kostkę i bardziej jest na leżąco.

U nas Mała spi od 22 do 4-5 rano bo na noc dostaje butelkę mm i to pewnie dlatego tyle wytrzymuje. Ja niestety mam słabe wyniki krwi i tak jak Aob mam omdlenia, ciagle zawroty głowy i brak apetytu. W poniedziałek ide z wynikami do lekarza bo ciagle mam za mało mleka w piersiach. Rano ładnie a wieczorem pustki mimo ze pobudzać laktację laktatorem i muszę dokarmiać ja butelka z mm.
e

Ostatnia edycja:
Basieńka ! Kupiłam specjalnie nosidełko Ergo dla noworodków , fajne , podoba jej sie i można główkę dodatkowo zasłonić .

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

U nas rytm sie juz jakoś ustawił. Mała wstaje około 6 , o 9 zasypia . Budzi sie o 11:00 godzina aktywności , zasypia do 14:00 , aktywna do 16:00 zasypia , o 17 jedziemy po małego wiec sie przebudza. Do 19 ryczy :-))) potem kąpiel i około 20:30 zasypia . Budzi sie w nocy o 01:00 i potem o 3:00.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

G to chyba ma rasową kolkę. Po godzinie darcia wzięłam go do chusty i zasnął. Nie chciałam go takiego małego i bez oglądania przez fizjo nosić. Będę musiała wcześniej prywatnie chyba sie skontaktować (z nfz mamy na koniec stycznia), bo póki co chusta to jedyne co na niego działa.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Hejos...

Ja wczoraj miałam taki dzien ze myślałam ze oszaleje... właściwie ryk od 15-22:30... tylko noszenie lub cyc który tez ja wkurzał:( byłam sama i myślałam ze oszaleje... moja mało śpi:(

Basieńka u nas mniej wiecej tak: od 23-3/4 śpi, potem tak do 6 i potem do 8... a potem jest cyc i tuli do ok 10/11 i tu mi Kima wiec chyba przesunie spacer na 11. Teraz chodzimy 12 i do 16/16:30 śpi, a potem aktywna do tej 22:30.... głownie noszenie, wycie i ciagle cyc.... a ja świruje juz, zdarza sie dni z mniejsza ilością wycia....jeszcze 2 miesięczne i to mnie pociesza[emoji6]

Ewa ja mam znajomych co z miesięcznym pojechali na skałki sie wspinać do Hiszpanii, ostatnio inni z 5 miesięcznym na 2 tygodnie do Gruzji, a przyjaciele na święta jadą autem z Paryża z dwumiesięcznym :) wszystko jest dla ludzi! Ja TyZ z Poznania :)

Milagros chyba wiem co czujesz z tym noszeniem;)

Ja sie chusty boje w domu...znaczy tego spania ze potem w nocy da popalić :(

Ja bym chciała by do 21 spała jak Basia ale nie wiem jak tego dokonać ;P

Zacznę od stycznia bo teraz święta to i tak wszystko się rozreguluje ...

Emalka dzieki za cynk, musze pomyśleć czy by 3 nie nakupić ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Basieńka myśle ze codzienna kąpiel jest dobrym pomysłem. Dzieci lubią powtarzalność zazwyczaj ustawiając sobie przy tym rytm dnia i nocy. Mimo ze dla dziecka noc i dzien nje ma znaczenia to zawsze kąpiel bedzie sygnalizowała ze zbliża sie czas wypoczynku

reklama
Joasia u mnie jest podobnie chociaż co prawda Młoda tak nie drze sie mocno ale lubi rączki i tak zasypia.

Zastanawiam sie bo przyjaciółka miała naprawdę prawdziwe kolki u dziecka od 2 miesiąca do 6, takie ze po szpitalach jeździli i zostawali bo nie dało sie dziecka uspokoić. Było darcie nie z tej ziemi, dzien i noc na rękach. Żadne kropelki, rurki, masaże nie pomagały. U mnie najcześciej Młoda marudzi, płacze ale nie drze sie głośno wiec moze to jednak nie kolki bo daje radę ja uspokoić.
Milagros mam wyniki juz porobione tylko muszę zebrać sie do lekarza wkoncu na konsultacje.

Do góry