reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny, ja ciągle walczę z karmieniem... Jeśli chodzi o ilość mleka to chyba coś powoli rusza. Teraz właśnie odciaglam prawie 50 ml. Gorzej bo dzisiaj walczyliśmy z przystawieniem. Moje dziecko nie chciało piersi. Pluje, a jak już weźmie do buzi to w zły sposób bo tylko sama brodawke i zaczyna dziaslami mientosic... Mnie to bolało a Olek się denerwował... Po dłuższym czasie odpuściłam, mimo zmiany pozycji i piersi. Skończyło się na tym że mały płakał a ja nad nim.. Ech, czy to musi być takie trudne...

Olinek jest już z nami[emoji177] 28.11 g. 8.55

reklama
Karola trzymam kciuki, no to kp wcale nie jest takie łatwe i bezproblemowe. U nas tez raz lepiej raz gorzej, czasem wrzask na cyca bo nie ten, ale jak dać ten drugi jak tam pustka, ja juz odpuszczam niech je jak chce i z którego chce byle tylko ta waga nam rosła.

Gaga jak u Was? Daj jakiś znak.

Milagros trzymamy kciuki za wyjscie, tak naprawdę w domu człowiek regeneruje sie najlepiej.

Moja wlasnie zasnęła 40 minut temu na brzuchu, co mi trochę zmienia dzien bo koło 12 miałam iść na spacer... a jak przesunie sie spacer to i drzemka 4h i znów bedzie walka wieczorem...
Wczoraj zasnęła o 24 dopiero u mnie przy cycu i tak spałyśmy do 4 nic nie mowie jaka jestem połamana:(

A reszta dziewczyn to juz sie nie odezwie halo halo jesteście tam? Ivi, Kliska, Aob, Diabliczka, netta, linka, katrineczka i wszystkie pozostałe:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Słuchajcie , mam pytanie. Planowaliśmy wyjazd do Polski na 17 na święta jak mała bedzie miała 6 tygodni. Lecimy 2 h do Berlina gdzie kierowca zabiera nas do domu i tam juz siedzimy. Moj pediatra powiedział ze spokojnie ale wtrąciła sie pediatra z polski która strasznie mnie ochrzanila i powiedziała ze jestem skrajnie nieodpowiedzialna. Rodzice przerażeni , afera straszna a mi sie odechciało jechać :-((( tylko syna żal bo nie wyobraża sobie świat bez naszej polskiej tradycji

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ze wirusy , ze w samolocie bakterie , kurcze u nas tez wirusy ( mam dziecko w wieku szkolnym !) a my nie mamy zamiaru chodzić z nią po centrach handlowych ani nic... a jeszcze powiedziała ze przed szczepieniami bedzie mała , a przecież pierwsze szczepienia i tak nie uodparniają na zwykle choroby wiec nie kumam.

Ewa a z Berlina będziecie autem jechać do Polski? A dokąd? Bo takie malutkie dziecko tez ne można długo trzymać w nosidle w aucie...

No to z Berlina do Poznania faktycznie nie jest daleko ale trzeba liczyć ze w samolocie dzidziuś te bedzie w nosidle. Moze wtedy postój zrobić po locie dłuższy? Ja osobiście nienawidzę jak moje dziecko jest w aucie w foteliku dłużej niz 2 h, wtedy jakos szkoda mi go ale sa sytuacje gdzie trzeba jechać to można jakos to zorganizować i dzidzia przeżyje :-)

reklama
Dzięki Koalka :-))) kochana jestes . W samolocie mała nie moze być w foteliku, niestety, moze być na mojej piersi , mam tez zarezerwowane łóżeczko ( samoloty dysponują ) ale z doświadczenia z synem wiem ze nie ma szans zeby w nim zasnęła

Do góry