reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dziewczyny po cc jak reagowaly Wasze jelita?U nas 3 doba i bardzo mi jeździ po jelicie. To normalne?

Pola jest już z nami [emoji179][emoji128][emoji480]

reklama
dziewczyny z tym niemoczeniem szczepionki powiedziała mi pediatra w szpitalu która szczepiła Julkę. Robiła to na sali przy mnie w rączkę i mowila zeby starać sie nie moczyć tego miejsca. W takim razie moze cos sie kobiecie pokręciło albo ma jakaś swoją teorie.
Kejti masz racje, szkoda wylewać mleko lepiej mrozić ale ile takie mrożone mleko moze byc w zamrażarce? Teraz nie bede i tak jej podawać z butelki bo sie boje ze wtedy zgubi odruch ssania piersi, moze dopiero po 3 miesiącu.
U mnie po SN "dwójka" przyszła w 4 dobie jak juz dostałam czopki- nie użyłam ich ale chyba "postraszyły" mnie w szufladzie i samo poszło. Bałam sie bo jestem bardzo rozciachana ale jakoś poszło gładko.

Joasia trzymam kciuki za Gabrysia, oby cześciej pozwalali ci go trzymać w ramionach.

Dzisiaj laktator szlag mi trafił, połamała mi sie plastikowa cześć i wchodzi powietrze przez to nie moze zaciągnąć sie sutek. Siedzę z miseczka i ściągam prawego bo czuje aż guzy mam chyba pozapychane kanaliki -masuje i jakoś ściągam ręcznie.

Dziś wymordowałam Gabrysia okropnie. Nie dałam go nakarmić o 15 tylko uparłam się na cyca. Wydaje mi się, że co miał zjeść to zjadł, bo po godzinie cyckania uwalił kupe o 16:30, pouśmiechał się i zasnął na tym cycu. No chyba jakby nie zjadł to by i kupy nie było co?
Potem mu sie jeszcze zdrowo odbiło.
W ogóle oni mówią, że ma po butelce silny odruch wymiotny. Ja sie nie dziwie. Nie podoba mi sie ta ich butelka - smoczek jakis długi i na 3 dziurki. Następnym razem wezme Avent natural 0+ i zobacze czy lepiej mu z niej nie będzie.

A tak poza tym to ogólnie kojarze już do jakiego bobasa kto przychodzi. I dzis pomyslalam sobie, że "do tej dziewczynki nikt nie przychodzi", a tu szok. Przyszli.
Wyjęli malutką z tej kuwety, mamuśka narobila sobie milion fotek, po czym odłożyli ją i poszli. Miałam ochote ją złapać za blond kudły i jej wlać. Przyszła wypacykowana narobić sobie lajków na fb albo insta, bo dziś dzień wcześniaka. Zapomniałam zobaczyć nazwisko, bo zaraz bym ją znalazła w sieci. Mowie do R., że grunt, że kosiniakowe albo 500+ jest. Wszyscy jak tam siedzieliśmy bylismy zbulwersowani. Biedna malutka [emoji29] i jedna z nielicznych tam, która jest na mm.

8.11[emoji480]Gabryś [emoji64]

Koalka mozesz jeszcze cieple oklady w miedzyczasie robic. Ja mialam grzejnik na full i pieluchy tetrowe grzalam i przykladam jednkczesniej sciagajac. Najleiej byloby gdyby byly prasowane ale jak to mowia z braku laku to i kit dobry u mnie takie grzanie na grzejniku sie sprawdzilo.

Emalka-sprobuj z czopkiem. Mi strasznie jezdzilo w szpitalu w drugiej dobie cc. Wrecz mi tam warczalo jakby duzo powietrza gdzies tam bylo. Okropne to bylo i glosne...a na dwojke tez bardzo dlugo czekalam. Do tej pory mam z nimi problem :×

No właśnie moje jelito bardzo głośno się zachowuje. Jakby na biegunkę wręcz [emoji6]

Maleducada, trzymam w takim razie mocno kciuki za synka, żeby wszystko było dobrze.
Wiem, co znaczą częste wizyty, ile to stresu, my już na stałe też mamy rehabilitację różnego rodzaju i cały czas wizyty kontrolne ze starszą córą, mam nadzieję, że u Was będzie ok i los Wam tego oszczędzi.
Widzę, że też masz teraz 2 maluszki w domu, jak sobie radzisz?

Priinceseczka, spirytus w aptece.
Emalka, mi po jelitach jeździło nawet po pierwszej dwójce...a była ona dopiero tydzień po cc. Za to teraz nie mam z tym problemów.

Koalka, może chodziło o pierwszą dobę, żeby nie moczyć? Ja moczyłam i starszej i teraz.

Joasia, super, że udało się trochę nakarmić Gabrysia, czyli sonda poszła w niepamięć? A co za smoczki tam mają, nie takie jednorazowe nutricii?

Może to te pierwsze kleiki tak na mnie działają. Bo przed cc ze stresu byłam z 10razy na 2 to było lepsze niż lewatywa.

Milia niestety sonda musi zostać, bo on z butelki nie zje. A smoczki mają madela, ale to do takich malutkich buteleczek.
Bede codziennie walczyć o to nasze kp, lub przynajmniej o butelke, byle sie tej sondy pozbyć.

U mnie w szpitalu jak na trzeci dzień nie było "dwójki" to od razu czopek dają.

reklama
Na dobranoc:
FB_IMG_1479416569196.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1479416569196.jpg
    FB_IMG_1479416569196.jpg
    95,6 KB · Wyświetleń: 417
Do góry