reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Iza dobrze ,że z synkiem już lepiej.Zdrówka dla niego.
A jak poród? Do wytrzymania?

Emka na wątku kącik maluszka wstawiłam.

Ivi- zdrówka dla dzieciaków. Moje dopiero co wygrzebały się z choróbska.

Princeseczka- wiem że jest ciężko ale próbuj kochana, może uda się jednak rozbujać laktację. Może warto by było skorzystać z porady doradcy laktacyjnego jeśli bardzo Ci zależy na kp.

reklama
Iza, współczuję tego strachu o synka, dobrze, że w kolejnym podejściu jednak otrzymał więcej punktów i sam oddycha. Myślałam, że masz skończony 37 tc. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Dostał synuś antybiotyk, czy czekają na wyniki? Trzymajcie się, dużo sił.

Nika-dziekuje za wpis dotyczacy Twojego kp! Dalas mi nadzieje ze wyjde na prosta.

Probuje odciagac dziewczyny wlasnie regularalnie co 3-4 godz. I teraz tez malo co udalo sie odciaganac, ale masowalam te kanaliki tzn.przeciagalam w strone brodawki. Mam nadzieje ze cos popusci albo ruszy. I tak chyba hede robic ze co odciagne to podam malemu ile by nie bylo. A reszte dokarmie mm...

EmKa-dziekuje ze napisalas o tych dzieciaczkach ktore tam widzisz. Moj ma piastki prawie caly czas zacisniete i te nozki tez albo przykurcza albo prostuje, ale czytalam ze dziecko w taki sposob reaguje tez na srodowisko ktore go otaccza np.zimno, twardy przewijak. Moze przez to ze urodzil sie wczesniej potrzebuje wiekszej bliskosci? Teraz maz go chcial wloazyc do wozka i kwekal. Polozylam go na lozkuni polozylam sie obok niego i moment zasnal. Aaa i uwielbia byc ciasno utulony kocykiem

Iza-gratki! Super ze maluszek chetny do cycowania. Mi nawet malego po cc nie przystawily tylko najpierw plakal i powiedzialy ze nie beda dawac mu jesc bo jak placze to kanaliki plucne sie oczyszczaja a pozniej zabraly go na karmienie mm...zazdroszcze kp!
I duzo zdrowka zycze :-*

Skrzat tak, ale czuje ze szybko wroce tylko moze do drugiego szpitala tyn razem. To faktycznie bardzo fajne podejscie w przychodni

Ivi wspolczuje chorobska. U mnie do meza dzwonili ze jelitowka w przedszkolu bo duzo dzieci nie ma. Z Julkiem na szczescie ok ale jutro pewnie zostanie ze mna w domu.

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Princeska fo moze sprawdziłoby sie woombie u Was ? A jak czesto dostaniesz małego ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mnie tu powiedzieli, że muszę mieć położną. Pewnie wezme tą co ostatnio.

Nika a u nas spokój. Sama już zostałam. Bilans porodów na tej zmianie=zero. Dziś ma nocke mój gin, więc może na niego czeka wysyp.

Princesseczka nie słuchaj "dobrych rad" odnośnie kp. Dasz rade. Przydałby sie dobry doradca.

Co do paznokci ja też długo nie obcinałam, a koleżanka chyba była nafgorliwa i co parę dni musieli jeździć do pediatry, bo się jej synkowi wrastały.

No, a co do głowy uważam jak Nika. Moja Zu też podnosiła od razu głowę, jak leżała na brzuszku, a ja nie wiedziałam, że to może być napięcie, bo położna mówiła, że jest silna, więc dlatego tak robi.
A pediatry to ogólnie też pytałam czy z napięciem wszystko ok, bo słyszałam o takim terminie lecz nie znałam objawów, a ona mówila, że w porządku, a mnie dziś sie wydaje jak więcej czytam, że Zu miała to wzmożone napięcie.

Ivi współczuję szpitala w domu. Życzę zdrowia i oby o Ciebie nie zahaczyło.

IZA dużo zdrowia i relaksu dla Was. Dobrze, że już po wszystkim. Teraz będzie tylko lepiej.

U mnie za to sprawdzają X razy tętno. Zdaje mi sie, że dodają czegoś do herbaty, bo ledwo co żyję. Strasznie jestem śpiąca. Zaraz po obiedzie się położyłam i spałam 2 godziny.

Jestem w 38 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Porod ... od początku rozwarcia do pełnego nie czułam bólu , tylko to był bardziej taki dyskomfort.. jakby mi ktoś ręką brzuch ugniatal więc spoko , byłam w szoku .. na tym etapie to chciałam tylko jeść i spać .. po przebuciu pęcherza dopartych to była chwila ale ból przeokropny , zaczęłam błagać o znieczulenie, powiedziały że nie dadzą bo za późno , to podali coś tam przeciwbólowego co może i nie zdazylo zadziałać bo parte poszły też dosyc szybko , ból ostrych był nawet nawet , położna była super , dobrze kierowała spokojnie a ja o dziwo słuchałam :o :) także poród ten a pierszwy to niebo a ziemia, wstalam i chodziłam od razu, jedna krzyczala zebym nie wstawala to chwilę powiedzialam, bez nacinania .. a chwilę wcześniej kurde by pocięli i bym teraz chodziła jak kaczka heh

jestem w 37 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

reklama
Ivi może zakup w aptece maseczki ochronne dla siebie? Dobrze by było żebyś jednak niczego nie złapała na tym etapie[emoji53]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Do góry