reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

firana super, że u Was wszystko dobrze :) pisz jak najczęściej :)

Milia jeszcze nie byłam, mam jechać wieczorem ok 18-19 tak mówił, także czekam

Ivi szkoda, że synka też złapało :(

Princeseczka wiadomo nic na siłę ale nie poddawaj się tak szybko z tym kp, to taki mały pieszczoch z Twojego synka ;)

reklama
Hmmmm princeseczka na najbliższej wizycie zapytaj lekarza o to kręcenie glowa i przewracanie sie z boczku na plecy. Moj raczej nie umiał w takim wieku. Byc moze sie mylę, dziewczyny poprawcie mnie jesli sie mylę...
Czasem tak malutkie dzieci przewracają sie z pleców na brzuszek, ale jest to efekt uboczny wzmożonego napięcia mięśniowego.
Zapytaj o to tak na wszelki wypadek pediatrę, sprawdzić nie zaszkodzi.

Princeseczka dasz radę, w koncu wyjdziesz na prosta. Tylko powalcz jeszcze troche. Ja ściągałam mleko regularnie co 3 godziny czy dzien czy noc. Na poczatku było to kilka kropelek a z biegiem czasu mleka było coraz wiecej. Jesli mały nie moze ssać to moze dawaj mu z butelki odciągnięte dopóki nie dojdziesz do ładu z piersiami. Ale na pewno sie nie poddawaj. Moze w tej regularności odciągania tkwi klucz??!!!!
I nie wierze, ze dziecko karmione butelka pozniej nie bedzie chciało piersi, bo moj przez pierwsze dwa tygodnie nawet cycka nie widział, a potem ssał normalnie czy to butelkę czy pierś.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
Priinceseczka, mi się wydaje, że czytałam coś takiego jak Nika mówi, ale nie jestem pewna, a z własnego doświadczenia Ci nie powiem, bo wiesz jak u nas jest - wszystko później, tylko obroty samodzielne na brzuszek były w 5 m-cu, a tak to przy obniżonym napięciu wszystko trwa dłużej niestety.

Co do paznokci potwierdzam, obcinaliśmy dopiero jakoś po ok. 2-3 tyg. i pierwszy raz zrobiła to położna środowiskowa :)

Nika, dziekuje za rade. Wlasnie mi sie wydaje ze maly jest bardzo ruchliwy ja na swoj wiek. Jak nawet podawalam mu cyca i nie mogl znalezc a raczej ja niepotrafilam trafic do jego buzi to tez bardzo kreci glowa na boki az znajdzie. Przy przebieraniu tez strasznie spina nozki i kurczy ze ciezko ubrac. Smielismy sie ze taki nerwus po tatusiu ;-)

Ja jak dziś w nocy się próbowałam przekręcić to tak coś mi chrobotnelo w kościach że aż mąż się obudził pytał co to. A ja nie wiedziałam czy śmiać się z tego czy płakać z bólu. [emoji5]

Princeska Firana super że się do nas odzywacie. To dla mnie bardzo wspierające że skoro Wy dajecie radę to i mi może się udać [emoji6]

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

Starsza ma ostre zapalenie gardła i antybiotyk :( pozostała dwójka bez antybiotyku, ale na lekach objawowych, będziemy walczyć zeby nie poszło mocniej :( dooooool :(:(

Primceseczka nie poddawaj sie z kp, nie słuchaj tych którzy mówią ze nie dasz rady. Wiecej napisze pózniej bo właśnie w aucie jestem wracamy od lekarza.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Linka hahah to samo powiedziałam mojej cioci ktora mowi a co zrobicie z pieskiem będziecie go oddawać , ale to przy pierwszym , i tez jej powiedziałam ze prędzej oddam dziecko bo niunia to moja pierwsza córeczka . Zamknęła sie .

Dokładnie jak Ivi pisze jesli mama chce i ma determinację to sobie poradzi ze wszystkim ja pierwsze zapalenie piersi miałam jak mały miał 1,5 Mca , sa grupy ba fb , blogi hafija i inne mamy ktore karmią , trzeba tylko zawierzyć swoim super cyckom :) ja tez słyszałam (przed porodem byłam deska) z czego ty chcesz wykarmić to dziecko , Twoj pokarm na pewno jest bezwartościowy , na szczęście duze wsparcie miałam w mężu i wodząc jaki jest dumny ze mna ze karmie to mnie tez motywowało , brodawki i tak beda bolec bo musiałby ci ktos pociągnąć teraz zeby przepchać te kanaliki ktore jeszcze nie były przepchane ja pamietam jak miałam wrażenie ze jeżdżą mi jakby żyletkami po sutkach , ale purelan medeli (100% lanoliny mozna szukać tańszego substytutu) i przeszło , teraz czuje ze bedzie gorzej bo bolą juz przy dotyku ale no zycie :)

Główka mojego juz tez przylega ładnie :) pamietam jak podczas porodu położna powiedziała, ze widzi ze ma czarne włoski nie mogłam uwierzyć :) nawet zachęcała mnie do tego ze mogę dotknąć nie mogłam uwierzyć .

Mama4 pokaz jaka masz ?

Firana a sie zastanawiałam co u Was nawet miałam Cie wywoływać :) ale pisze tego posta na raty.

U nas tez wstrzymane juz przyjęcia , w nocy był sajgon z przyjęciami .

Princeska jak masz twarde piersi to masz zapas mleka / gdyby były flaki od początku to byś sie mogła zastanawiać a tak to masz na bank.
Nie wolno obcinać bo jakby sie cokolwiek stało w szpitalu to bedzie na nich . My obcinalismy i weszła położna a mój maz jej sie zaczął tym chwalić zebrał ochrzan, ale teraz tez mam nożyczki i oscanisept .

Princeska zapytasz pediatry jak cos dostaniesz skierowanie ale moze taki charakterek , tu jak patrzę na noworodki to tez na boki rozebrane sie kręcą maja podkurczone nóżki i kręcą głowa , ba mój po urodzeniu nawet podnosil a z napięciem było wszystko ok.

Eh jak kolejna noc nie przespie to sie załamie ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Cześć dziewczyny.. teraz to już nie nadrobie tych wiadomości :o
Ja wczoraj urodziłam sn mimo ,że już zapadła decyzja o cc .. mały dostał 4 pkt , urodził się w zamartwicy z podejrzeniem zakażenia jakiegoś , noc była straszna :( tyle myśli w głowie .. dzisiaj już jest lepiej sam oddycha robią badania pkt podnieśli do 7 .. cyce lubi :) po ojciu ..[emoji14]ciągnie ładnie i spi cały czas a ja z nim :) wstępnie około tygodnia mamy lezec , opieka tutaj super i lekarze(oprócz jednego) i położne i ta od laktacji .. mam nadz że u was wszystko ok :)

jestem w 37 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Ivi zdrówka dla dzieciaczków. Moj tez był początkowo bez antybiotyku, ale po chwilowej poprawie zaczelo sie pogarszac i niestety musiał dostac[emoji16].

Aaaaaa jak miałam cycki jak kamienie to przypomniało mi sie, ze odkładałam dobrze ciepłymi pieluchami tetrowych i rozmasowywalam. Dopiero wtedy byłam w stanie cos sciągnąć.

Iza a jednak udało sie siłami natury, super!!! Gratuluje synka! Bedzie dobrze, moj mały tez miał zakażenie, kilka dni antybiotyku i po zakażeniu ani śladu.

Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]

reklama
Do góry