reklama
Ivi, ja mam wcześniaka i pamiętam, że wszędzie mówili i pisali, że po ukończeniu 37 tc dziecko już nie jest określane jako wcześniak, chyba że coś się pozmieniało. Wtedy tak było.
Tak czy inaczej, tak jak mówisz, najważniejsze jest bezpieczeństwo i myślę, że lekarze wiedzą, co robią, na ogół nie są tacy chętni do wywoływania przed terminem.
Tak czy inaczej, tak jak mówisz, najważniejsze jest bezpieczeństwo i myślę, że lekarze wiedzą, co robią, na ogół nie są tacy chętni do wywoływania przed terminem.
MartiniM
Fanka BB :)
Najwazniejsze ze juz sa te bezpieczne tygodnie dla naszych maluchow i jak juz sie zacznie to nie ma takich obaw jakby to bylo kilka tyg temu A Iza chyba bardzo chciala cc wiec pewnie kciuki zaciska zeby tak sie skonczylo
Dziewczyny od opuszczania brzucha do porodu dlugo schodzi? czy nie ma na to reguly? pewnie glupie pytanie ale zaczelam sie zastanawiac
Dziewczyny od opuszczania brzucha do porodu dlugo schodzi? czy nie ma na to reguly? pewnie glupie pytanie ale zaczelam sie zastanawiac
EM Ka
Milia to sie przesunęło o tydzień ostatnio mi nawet mowil mój lekarz .
MartiniM nie ma reguły
Iza wlasnie a jak przepływy jak sytuacja ?
MartiniM nie ma reguły
Iza wlasnie a jak przepływy jak sytuacja ?
ivi
uzależniona;) // I.2010
Milla ja mam dwa "wcześniaki" z 37tc właśnie wszystkie szczepionki itd były darmowe, bo "wcześniaki", mimo że dziewczynki urodzone z wagą ok 3,5kg.
Pediatra mi tłumaczyla ze za wcześniaki uważa się dzieci z wagą urodzeniową 2,5kg i poniżej ALBO urodzone w 37tc lub wcześniej. Jedno kryterium nie wyklucza drugiego, to się zmieniło na przestrzeni osattnich lat (wcześniej było 2,5kg "i" 37tc lub wcześniej). Od skończonego 38tc - już nie wcześniak, chyba że waga niska..
Pediatra mi tłumaczyla ze za wcześniaki uważa się dzieci z wagą urodzeniową 2,5kg i poniżej ALBO urodzone w 37tc lub wcześniej. Jedno kryterium nie wyklucza drugiego, to się zmieniło na przestrzeni osattnich lat (wcześniej było 2,5kg "i" 37tc lub wcześniej). Od skończonego 38tc - już nie wcześniak, chyba że waga niska..
diabliczka00
Mamajasia25 to zupełnie normalne uczucia ciężarnej i dolegliwości też. Musisz ostudzić emocje i cieszyć się ostatnimi chwilami z brzuszkiem bo potem będzie jeszcze piękniej ♡
Skąd jesteś? Opowiedz coś o sobie...
Ivi o kurcze jeszcze choroba Ci brakuje...Ty się mocno trzymaj kochana. Dobrze że nie jesteś sama
Joasia garnek i heja
Ty masz miseczkę a u mnie zawsze z czajnika albo garnka w takich kryzysowych przypadkach [emoji23][emoji6][emoji23]
Emalka o mamuniu jaka malusia 2300
Gaga spokojnie kochana
To rzeczywiście nie jest za tym psem...przykre trochę
A Ty się tak nie denerwuj przed wizytą bo Ci ciśnienie smoczy i wtedy będzie problem jak będziesz musiała jechać na ip.
Mamcia u mnie mega słoneczko . Dawaj do mnie ♡
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Skąd jesteś? Opowiedz coś o sobie...
Ivi o kurcze jeszcze choroba Ci brakuje...Ty się mocno trzymaj kochana. Dobrze że nie jesteś sama
Joasia garnek i heja
Ty masz miseczkę a u mnie zawsze z czajnika albo garnka w takich kryzysowych przypadkach [emoji23][emoji6][emoji23]
Emalka o mamuniu jaka malusia 2300
Gaga spokojnie kochana
To rzeczywiście nie jest za tym psem...przykre trochę
A Ty się tak nie denerwuj przed wizytą bo Ci ciśnienie smoczy i wtedy będzie problem jak będziesz musiała jechać na ip.
Mamcia u mnie mega słoneczko . Dawaj do mnie ♡
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
nika2000
Gaga rane trzeba zabezpieczyć bo szwy to jedno a drugie to ze po kontakcie ze ślina rana moze zacząć sie ślimaczyc i bedzie sie źle goiła.
Milia z wcześniakami to ja słyszałam i czytałam wszędzie takie opinie jak i Ty, ze po ukończeniu 37tc dziecko nie jest juz wcześniakiem. Ale najwazniejsze zeby wszystko dobrze sie skonczylo.
Iza trzymam kciuki!!!
Mamajasia witaj. Nie przejmuj sie, jakis czas po porodzie wszystko minie. W poprzedniej ciazy nie spałam od piątego miesiaca, byłam wykończona, przestraszona, spanikowana. Wszystko minęło jak hormony sie troche uspokoiły.
Teraz zreszta tez mam problem ze snem, ale znalazłam sposób. Jak leze z łożku to kręcę sie i wiercę i nir moge usnac. Musze spac ns siedząco, wtedy usypiam w ciągi kilkunastu minut. I przynaniej moge w dzien normalnie funkcjonować.
Pielęgniarki były w szoku jak widziały ze łożko puste a ja śpię na krześle [emoji1]
Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
Milia z wcześniakami to ja słyszałam i czytałam wszędzie takie opinie jak i Ty, ze po ukończeniu 37tc dziecko nie jest juz wcześniakiem. Ale najwazniejsze zeby wszystko dobrze sie skonczylo.
Iza trzymam kciuki!!!
Mamajasia witaj. Nie przejmuj sie, jakis czas po porodzie wszystko minie. W poprzedniej ciazy nie spałam od piątego miesiaca, byłam wykończona, przestraszona, spanikowana. Wszystko minęło jak hormony sie troche uspokoiły.
Teraz zreszta tez mam problem ze snem, ale znalazłam sposób. Jak leze z łożku to kręcę sie i wiercę i nir moge usnac. Musze spac ns siedząco, wtedy usypiam w ciągi kilkunastu minut. I przynaniej moge w dzien normalnie funkcjonować.
Pielęgniarki były w szoku jak widziały ze łożko puste a ja śpię na krześle [emoji1]
Jestem w 35tc, będzie syn[emoji7] tp29.11.2016[emoji4]
reklama