reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja też myślałam że łóżko pochylasz. Głowa Ci nie ucieka na tym krześle? Masz już towarzystwo na sali?

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

reklama
O kurde Nika na krześle Wow moze i ja powinnam spróbować ... trafiłam dzis w końcu na sale VIP a łóżko nie dosc ze skrzeczy to i zapadnięte na maksa ... no comments :)

A moje wywołanie kolejne chyba nie jutro tylko za 2 dni dopiero... smuteczek

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ja sobie dzisiaj pomyslalam , ze wiekszosc juz tu sie rozkreca z Was a u mnie cisza :)
Ale dzisiaj nie czuje sie rewelacyjnie, maly mnie tak uderza w krocze ze to naprawde boli :( a co bedzie pozniej ? hehe, ja to bym chciala tak po wszystkich swietych chociaz ale zobaczymy co Maly na to :D

Starsza córa ma prawie 39st gorączki :( wydaje mi się że to zapalenie krtani :( Młodsza "tylko" lekko powyżej 38stC.. jeszcze nie kaszle, więc nie wiem co ją męczy.. Synka sąsiadka przywiezie ze szkoły.. Mój mąż zostaje z małym domowym szpitalem, ja powoli zbieram się na wizytę :( :( smuteczek :( :( głupie choroby :( :(

Dzeiwczyny czy macie swoje położne, które do was przyjeżdżają w czasie ciąży, do których możecie zadzwonić jak coś niepokoi itd? Pytam zawczasu, żeby każda z was poszukała w swojej okolicy kogoś godnego zaufania.. ja się nadziałam raz przy piersyzm synku, gdy położna mnie totalnie olała... od tego czasu mam super babeczkę "na każdy telefon". A temat przypomniał mi się bo dziś moja koleżanka mieszkająa niedaleko zadzwoniła żę ją piers boli i nie wie co zrobić (jej synek ma teraz 8 tygodni), że jej położna ją totalnie olała itd.. A okazuje się że już wplątało się zapalenie piersi.. i gdyby mogła z kimś wcześniej pogadać to może udało by się bez takich akcji jak teraz na wariata szukanie kogoś kto receptę wypisze.. Więc pomyślcie czy macie swoje położne, bo one już w czasie ciąży powinny do was przyjeżdżać! mierzyć ciśnienie, edukować, uczyć, tłumaczyć, uspokojać, przygotowywać do porodu.. A po porodzie być "na każde" wezwanie, do każdej wątpliwości..

Dodam jeszcze że w czasie połogu należy się do 10 wizyt położnej na NFZ a nie dwie jak to często bywa

Jestem w trakcie 36 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji166][emoji480][emoji320]

wróciłam i chyba zrobiłam źle :( bo zostawiłam psa bez tego ubranka i ściągnął jeden szef ale obejrzałam to i nic nie zeszarpał wszystko trzyma, jutro mamy wizytę kontrolną u weterynarza to tyle dobrze

Ivi ja mam położną od mojej gin, specjalnie mi wybrała taką co robi tam na ujastku i ma doczynienia z chorymi dzieciaczkami na co dzień

z wizytą lecę na wizytowy

Emalka, mi się wydawało, że 6 wizyt po porodzie, tak jak Milagros pisze, chyba że tu też się pozmieniało albo to jest inna położna niż ta od maluszka?

Ivi, niedobrze z tymi chorobami, nacierpią się dzieciaczki, a Ty musisz uważać, żeby nic nie złapać...

Gaga, dobrze, że nic sobie nie zrobił.

Trochę porobiłam w domu i skurcze mam delikatne teraz, więc sobie usiadłam odpocząć.

Milia no niby nic ale i tak się martwię o niego

a napiszcie mi bo zapomniałam zapytać ginki do kiedy się powinno brać magnez?

aa i kupiłam dziś liście malin ;)

Ja wróciłam od kosmetyczki :) zrobiła mi nawet manicure na leżąco wiec sie nie wymeczylam. Pazury i oczy zrobione[emoji6]

Gaga biedna psinka, pilnuj go, pewnie go swędzi jak to rana:( dobrze ze jutro wet.

Ja dziś sprawdzałam położna w moim fyrtlu i jest ta co przychodziła jak Basia była mała mam nadzieje ze znów jak ja wybiorę to ona przyjdzie bo była super babka, taka z jajem i dzieki niej wywalczylysmy laktację. A u Was rodzinny lekarz przychodzi czy musicie iść na wizytę do przychodni?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry