reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

No Was podziwiam doświadczone mamy... ja to 23 lata, pierwsze dziecko, a tak się przejmuję...
Ktoś pytał czy zgaga jest od słodkiego - wydaje mi się, że najczęściej od tego. Mój tata ma często od słodkiego, a ja też mam, ale od owoców, więc też słodkie.
Ale mi robicie ochotę na placki ziemniaczane, a niestety nie mogę ;/ za wysoki indeks. Po ciąży sobie nadrobię te smaki...

reklama
Kliska-potwierdzam to co napisala ivi. Jako mloda mama tez mialam 100000 obaw i to co pisze Ivi na temat rozstepow czy kladzenia to prawda! Idac do szpitala brzuch mialam caly w paskach. Ze szpitala wrocilam tylko z kilkoma rozstepami!
Ci do kladzenia dzieciatka to my na plecach w ogole nie kladziemy jedynie przy przebieraniu (juz zdarzylam doswiadczyc epizodu lezenie na wznak+ulewanie=krztuszace sie dziecko. Malutki zazwyczaj lezy na boczku-raz na jednym raz na drugim :-) jedynie wieczorem spac go kladziemy tak aby odwrocony byl buzia w nasza strone przez cala noc :-)

Dziewczyny malutki zlapal przed chwila cyca! Pokarmu to tam za wiele nie ma (kupilam herbatke na laktacje i mam nadzieje ze cos rozkreci). Najwazniejsze ze zlapal te suty! Ssal mocno, bolesnie ale zacisnelam zeby i mam nadzieje ze ze wszystko idzie w dobrym kierunku i za chwile bede sie cieszyc z kp.:-)

Nie bojcie sie tego ze nie dacie rady! To przychodzi samo:-) ja ostatniej spalam tylko godzine a mimo to funkcjonuje w domu w miare normalnie. Maaluch daje jakies doladowanie energii!serio :-) masz ochote przenosic gory dla niego! ;-)

P.S nie mam zbyt wiele czasu na pisanie ale podczytuje Was i sledze czy ktora juz weszla na 3 miejsce rodzacych!
Pozdrowienia od nas i trzymamy kciuki za Was i Wasze brzuszkowe pociechy!

Witam się i ja z rana ...

U mnie ciągle jakieś skurcze przetrxymuje trochę i przechodzą w nocy tez kilka razy mnie obudziły :(
Idę dziś na nie planów wizytę do mojego giną na NFZ mam nadzieje ze mnie przyjmie bez zapisu wcześniejszego laski nie robi tyle pieniędzy juz mu zostawiłam badania ostanie i mam nadzieje ze coś zaraz bo akurat po 10 rano zaczyna dyżur w szpitalu ;)

Wczoraj dodzwonić am się do mBanku i składałam reklamacje bo konto nadal nie aktywne .. I okazało się ze system zablokował mi konto bo uznał ze wybrałam w tym miesiącu 10 tys zł a tyle mam miesięcznego limitu... Pani widzi że nie było tylu przelewów i wypłat oraz płatności no i reklamacja i do tygodnia mają mi odpisać i odblokować :)

PS princeseczka zazdroszczę ze juz wszystko co najgorsze za tobą i cieszysz się maluszkiem juz w domu ;)

Karoszurku to chociaż tyle dobrze :)

Princeska super ze złapał Igorek cycola! Podawaj cały czas przy każdym jeknieciu i sie rozbujacie :) cudownie spotykać mamy z takim podejściem :)

Ja juz podpięta pod oxytocyne brzusio sie stawia pomalutku i czekam na rozwoj wydarzeń :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Princeseczka- super, że tak optymistycznie podchodzisz do macierzyństwa. Cieszę się, że maluszkowi udaje się już troszkę pocycać. Jeśli chodzi o pozycję maluszka to i nas na początku też wszystkie dziecibtylkonna boczku leżały. Wg mnie to właśnie najbezpieczniejsza pozycja.

Linka- widzę, że nie tylko w moim banku takie cyrki są. Kidyś pisałam o podwójnym księgowaniu, ostatecznie po ok. tygodniu kasa wróciła na moje konto.
Co do skurczów to może faktycznie po kilku ciążach one są bardziej odczuwalne bo mnie też męczą już prawie cały czas, budzą w nocy. Powodzenia i lekarza.

Emka- trzymam mocno Kciuki i będę o Was myśleć i zaglądać tu z niecierpliwością oczekujac na wieści
.
A ja biorę się za składanie łóżeczka bo w końcu dotarło.
Miłego dnia wszystkim

Mamo 4 mam nadzieje szybko to odblokuja bo wersalka mi się popsuła i sprężyna wylazla musze zakupić coś sobie do spania ;)

Emka trzymaj się tam ;) oby jak najszybciej poszło ... będziesz rodzic ze znieczuleniem
??

Dzień Dobry

Emka ogromne kciuki żeby jak najlepiej poszło &&&

Linka oby i Tobie lekarz już pomógł i jak najszybciej się udało &&& z tym kontem tez by się mogli pośpieszyć żeby spanie przed maluszkiem było

Princeseczka żeby tylko takie rzeczy czytać od rozpakowanych :) cieszę się razem z Wami :*

a ja dziś dłużej pospałam, wstałam przed chwilą, nie wiem czy to pogodą czy czym ale ostatnio jakoś więcej snu potrzebuję. gardło coś zaczyna mnie boleć :/

reklama
Emka super to czekamy na wieści:)

Linka niefajnie z ta kanapa kolejny wydatek, ja mam wrażenie ze od ciągłego leżenia/siedzenia mi sie dziura w materacu robi :/ ale najwyzej przełożę na druga stronę.

Któraś pytała o sofy wysuwane do przodu,m (Ty Linka?) sa ok do spania okazjolnego - goście etc. do codziennego spania ja bym nie dała rady z tym zginanyn materacem, wole w takiej sytuacji takie zwykle na pol lub takie z materacem składanym na pol - jak narożniki gdzie wyjeżdża materac lub podobne. Ale to moje zdanie.

I jeszcze ktos pytał o szkole na zmiany, tak my mamy jeden dzien na popołudniu w tym roku to pewnie w przyszłym roku będziemy mieli dwa razy. Tyle dzieci, szkoła mała do tego budowana lata temu dla zabudowy jednorodzinnej a dzisiaj obok 3 osiedla wiec czemu sie dziwić, w tym kraju nikt o takich rzeczach nie myśli i zamiast walić kase w bezesnowna i nieprzemyślana likwidacje gimnazjów by szkoły i przedszkola pobudowali jak bloki budują, gdzie sami ludzie z dziećmi, a szkół brak:(

Zjadłam śniadanko i trzeba by cos porobić ;) chodzi za mną rogal marcinski [emoji35][emoji16] wczoraj pojechałam i nie było dzisiaj chyba podejście nr 2;) Spać mi sie chce a w sumie spałam bez ani jednej pobudki [emoji14]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry