reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka u mnie spokojnie jak narazie brzuch twardnieje ale nie jest źle ...

Dziś mnie czeka wizyta po sklepach meblowych jak na złość wylazla mi sprężyna z wersalki wczoraj ...

Dzieci mi wstał o 5.30 kocham to poprostu w zimie po zmianie czasu często wstają o 4 rano :(
Chwila i musze z psem wyjść eh niemam siły a dopiero co wstałam ;)

reklama
Hej.
Melduję, że żyjemy i dzielnie trzymamy się w dwupaku. Mój lapek jest w serwisie dlatego mniej mnie na forum. Z tel. jakoś gorzej mi się pisze.
Dzisiaj w nocy pierwszy raz miałam tak silne skurcze, że myślałam że nie doczekam z brzuszkiem do listopada. Wydaje mi się że to po przytulankach.
Ma tak któraś po tych sprawach? Z jednej strony żal mi męża bo po cięciu też nas abstynecja czeka z drugiej boję się że ta oksytocyna podczas może wywołać poród.
Niby wszędzie piszą że to jedynie działa po terminie porodu a u mnie 35 i 1 dzień ale po tej nocnej akcji to już sama nie wiem...
Miłego dnia mamusie.

Ja pomału wstaje, ale Młoda jeszcze śpi bo dziś na popołudnie:) maz pojechał do pracy i znów do 17 będę sama jak mloda wyprawie;(

Co po psa, to absolutnie nie będziemy jej odpychać, ale pomimo ze ma kontakt z dziećmi (Basia, syn brata 3 latka) niemowlak ja przeraził a nie płakał, widać było ze sie boi i by sie we mnie wtulała. Nasz pies to takie trochę dziecko, ona sie szyi chwyta jak ja nosisz, wtula sie jak malenstwo[emoji6]jak wrócimy ze szpitala to wiadomo nagie stopki i lizu, ona agresywna nie jest bo to raczej maskotka ale bym nie chciała by przez swój lęk sie jakoś zraziła czy cos, moze z naszym dzieckiem bedzie inaczej, bo zapach etc.

Co do podwozi ja byłam szyta i pamietam ze do ściągnięcia szwów przez położna myślałam ze umrę, w ogóle jakoś gorzej to ściągnie szwów pamietam niz poród, po jakiś 2 miesiącach męża chyba dopuściłam bo lek psychiczny i w ogóle ale było ok bez większych zmian, zobaczymy jak bedzie przy drugim;)

Mama 4 ja nie pomogę bo skutecznie uprawiam abstynencje od kilku miesięcy z uwagi na szyjkę a właściwie teraz juz jej brak:/

Gaga wujek dał czadu:)

Ewa fajna praca musi być:) ale ja nie jestem stworzona do emigracji;) na Majorkę bym sie chetnie wybrała teraz rayan lata wiec trzeba pomyśleć, z biur podróży staram sie nie korzystac[emoji28]

Milagros ja bym sobie poszła na to Inferno ale nie wiem czy dam jeszcze radę w przyszły weekend. Co do foteli w kinie to jak byłam z Basia na zwierzakach tez mi było nie wygodnie, a na Bridget pojechałam do nowszego kina i były większe fotele i szersze i było spoko;) a oba kina to Multikino było [emoji12]

Głodna jestem bym musiała śniadanie zjeść;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dzień dobry
wstałam ale jestem tak zmęczona i nie wyspana, że szok :/ a dalej już nie dam rady leżeć a mój sobie dalej śpi w najlepsze po posiadówce z wujkiem :growl::growl: nawet pies tylko wstał na siku i śpi

przeczytałam wszystko ale mało kontaktowa jestem jeszcze

Gaga, współczuję, on zawsze tak długo siedzi?? Pogadaj z Twoim, żeby następnym razem jednak skrócił tą wizytę, może jakieś za dobre ciasto upiekłaś albo dobrą herbatę macie ;)

Wyszorowałam piekarnik i brzuch mnie boli teraz :/

Dzien dobry
I ja juz od rana na nogach. W tym tygodniu moj na rano chodzi wiec ja malego szykuje i zaprowadzam i sama jestem az wroca ok 15.
Dzis w planach domowa pizza i szorowanie kuchni

A teraz czekam na kuriera z wozkiem i fotelikiem bo dzwonil ze bedzie wiec z domu nie wyjde.

Mamo czworki mnie po przytulankach tez lapie ale to raczej normalne mysle ze porodu nie wywoła

Milagros my jak na bridget bylismy ostatnio to na kanape na koncu sali;)

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

Ewa serio od żelaza napina się brzuch? Ja biorę od 3 tygodni - faktycznie zauważyłam większe napięcie, ale myślałam że spowodowane jest to " wiekiem ciąży". Mozesz zdradzić jaką masz wade wzroku? Bo moja też jest solidna... ale po zbadaniu okulistycznym-oprócz problemu z siatkówką nikt nic nie wspomniał- że duża wada może być jakimkolwiek wskazaniem
Gaga 24:33 ;o Wow!!!!!!!!!!!!!!!

Em Ka bez drzemki 20:3-21

Linka masakra z tym wstawaniem :/

Gaga no to zaszalal wujaszek

Ja rano byłam u Endo a tak mi się nie chciało wstawać z cieplutkiego łóżka. Opatulilam się, czapa na głowę ,słuchawki do uszu i heja. Pół godziny zlecialo zanim doszłam. Na szczęście mnie przyjęła i już po 8 byłam w domku z nadzieją ze się poloze bo brzuch rwal a tu mój Sz na nogach...
Niby fajny poranek był a teraz chyba spadek ciśnienia ,druga kawę już piję

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis w nocy pełnie czułam.. obudziłam sie o 3 nad ranem i dosłownie zmuszałam sie zeby spać ... ale słabo mi to wychodziło:/ jestem teraz cienka.. ale grunt ze dzieci w przedszkolu i szkole to mam możliwość polezenia..

Co do cięcia- najtrudniejszy jest opór psychiczny :) ja byłam cięta raz, przy pierwszym porodzie, potem okazało sie ze mam uczulenie na szwy :/ opuchlizna zeszła a rany zaczęły sie goić dopiero jak szwy ściągnęli... ból niewiarygodny dla mnie.. a potem dluuuugo trwało zanim doszłam do siebie i zanim odważyłam sie pokazać mężowi ;) ale najważniejsze to spokój i zaufanie. Co do przytulanek to było zawsze tak samo a moze nawet lepiej :D akurat to nie ma znaczenia wg mnie :D
Co do wizualnego stanu "dołu" to ja juz teraz przy czwartej ciazy widzę ze jest gorzej, mięśnie są słabe .. ale gin mówi ze stan uda sie określić dopiero jak wróci normalne miesiączkowanie bo na stan mięśni pochwy maja głównie wpływ estrogeny.

Wczoraj wam pisałam ze nic nie jem.. a dzis od rana zjadłam 1,5 dużej laski kiełbasy, popijam puszka mirindy, zagryzłam bezą i popijam to jeszcze slodzonym mlekiem z tubki!! I jest mi błogo :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Milia ciasta wczoraj nie było :D:D a mój nie z tych co by gości wypraszał wręcz przeciwnie :/ a ten wujek tu wcale nie jeździł tzn może był tu 2-3 razy odkąd tu mieszkamy ale posiedział na chwile i jechał i też nie o tak późnej porze :/ a na dodatek wydaje mi się, że mówił do mojego, że dziś też przyjedzie :szok::szok::szok::szok:

Do góry