reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Kliska normalnie kladz na pleckach,czasem boczkiem (dobre jak się ulewa dziecku wtedy nie zakrztusi sie) na brzuszku też można jak najbardziej ( tutaj dużo ostrożności )

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Każda z Nas pewnie rozmyśla jak to jest tam na dole po szyciu i ogólnie po przejściu dziecka przez to i owo ale to juz musza mamusie odpowiedzieć ktore rodziły naturalnie.
Karosznurek dobrze ze jedziesz z tata, zawsze to poważniej cie potraktuja jak będzie mężczyzna, bo jednak warsztaty to królestwa facetów. A ty musisz ich na litość i słodkie oczka nabrać hihi niech ci to jakos rekompensuja przecież ty biedna w ciąży, brak auta a do tego wydatki zwiazane z wyprawka ;-)
Gaga współczuję

Właśnie próbuje wstac siusiu ale miednica strzela jak by miala rozsypac sie na kawalki.

Dzięki diabliczka, niby taka drobnostka, ale dla mnie to ważne :)
No wujek to nieźle Ciebie załatwił Gaga... nie ma co...
Mój dzisiaj stwierdził, że koniec z kochaniem się. Chyba zauważył, że zrobiłam się ostatnio bardzo wymęczona i potrzebuję siły na sam poród. Nie pozwala mi też na wiele rzeczy... on serio przejmuje się porodem. Ja też, ale że on? :) Jeździ już teraz cały czas do pracy samochodem, aby w razie potrzeby się wyrwać i mnie zawieść na porodówkę. Szaleństwo!! A tym jak ja tam na dole będę wyglądać to się będę później przejmować, teraz najważniejsze, aby bez problemów urodzić i tego życzę każdej z nas :)

Dobrze ze pocieszacie ze zły nastrój i ogóle wkurzenie to nie tylko u mnie.
Dzisiaj odebrałam wyniki lab i mam małą anemię wiec moze stad tez to zle samopoczucie. Wzięłam pierwsza dawkę żelaza i od razu twardy brzuch. To normalne ???
Któraś z was pytała czym sie zajmuje. Jestem przedstawicielem kontrahenta na rzecz polskich Tour Operatorów na Majorce. Ale głownie pracuje w sezonie jako head rep Rainbow. Fajna praca ale bardzo absorbująca. Chodzi o to zeby zadbać o klientow i zeby kontrahenci wywiązywali sie z umów. Co nie jest łatwe szczególnie teraz jak Majorka jest na full przez sytuacje polityczna na świecie.
No ale teraz to juz odpoczywam i tylko spływają w większości wydumane reklamacje do których muszę sie ustosunkować. A ludzie piszą o wszystko i szukają rekompensat we wszystkim.
Zdjęcia z Majorki przyśle . Bedzie powód zeby sie ruszyć bo narazie to tylko poleguje:-)))
W tym tygodniu wizyta u anestezjologa. Ja przy dużej wadzie wzroku mam tzw. poród asystowany z zzo. Czyli nie mogę przeć za dużo. Tak było w pierwszej ciąży tak i teraz planują.
Jeszcze ze 4 tyg. Jestem w 35+5. Chciałabym juz to mieć za sobą . Wy pewnie tez :-) mam nadzieje ze 26/10 na wizycie moja gin zrobi mi masaż szyjki bo chociaż to bolało bardzo w poprzedniej ciąży pomogło i mały się wypakował w 38 tyg.
Pozdrawiam i oby dzisiaj udało nam sie troche pospać :-) u mnie jasno na dworze za oknem od księżyca wiec łatwo nie bedzie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ale produkcja. I nie rodzą:d
Gaga wujek poszedl?

Ewa to ciekawa praca musi byc ;) a ja tez mam w planach masaz. Ale strasza ze tak boli.

Karosznurek oj jak ja bym sie klocila
Ale szczerze wspolczuje sytuacji. Przypomina mi sie moje marne 21 zl odszkodowania z liberty

Linka trzymam kciuki zeby sie na dobre rozhulalo bo meczysz sie tylko, nie proponowali w szpitalu ze czymś wspomogą czy Ty nie chciałaś?

Juz nie pamietam co komu, ja dzis oczywiscie znow po szkole padnieta pozniej tyle sprzatania..wiec pora spac

Jestem w 36. tygodniu ciąży <3

reklama
Martinjm z hemorodidami jesli Cie bolą a jakies maści i czopki nie pomagają spróbuj cyclo3fort ja jak zrobiłam przerwę w braniu bo mi nje znikały to zaczęły mnie bolec reraz znow biorę i przynajmniej nie bolą natomiast do siedzenia polecam to kółko ba hemoroidy i poporodowe ja co prawda reraz fo nie potrzebuje mam zeby było po porodzie ale moze tobie pomoze ?
Zobacz ofertę: PODUSZKA do siedzenia z otworem hemoroidy poród
Link do: PODUSZKA do siedzenia z otworem hemoroidy poród

Co do HIV miałam na początku ciazy .
A co do snu tez ewidentna mam potrzebę od ok miesiąca spać w dzien choćby 15 minut i nawet kawa momentami nie działała .

Z pieskiem wazne by nie odpychać u nas niunia (york) od początku mogła lizać po twarzy kładła sie obok przy każdym kp zawsze na moich kolanach na początku nie cierpiała jak maluch płakał to ja przerażało dwa razu az warknela ze Strachu ale jak tylko zaczynał płakać to dawała sygnał szczekała na wypadek gdybyśmy nie usłyszeli ale tez nosiliśmy pieluszki i ona była w domu przywitała nowego gościa :)

Linka u nas tez próbowała na początku sie wpychać pomiędzy a potem podpierała plecki :)

DiabliczkA o ktorej starszaka kladziecie ?:)

Ojej kisiel ale mi zrobilyscie ochote !
A na sushi jaka ja mam ochote na sushi ze chyba se
Zamówię dzis :)

Kliska obojętnie ja układam na brzuszku tylko jak mam na oku to zdrowe ślą dzidziusia i lepiej zacząć od razu pod katem bioderek i ćwiczenia główki bo jak sie zaczyna pózniej to dzieci zapominają i moze byc gorzej moga płakać

Bedzie normalnie wyglądać zawsze możecie poprosić dodatkowo o szewek lekarza jesli boicie sie o to ze możecie byc za szerokie ze tak powiem sle wszystko zależy od filozofii sa dziewczyny ktore w ciazy juz nietrzymania moczu po porodach sie to nasila ale koniecznie rozmawiać trzeba o tym z lekarzem zeby cos zrobił
Ja dostałam nawet 2 szewki i reraz bede tez pewnie prosić choc powrot do normalnego sexu trwał przez fo dłużej niz normalnie bo było troszkę bolu zanim sie uelastycznilo aczkolwiek maz os razu sie śmiał ze jakby sie kochał z dziewica co było miło usłyszeć po porodzie :) a dwa jak juz poszło ro było jak zwykle ok :) o widze z juz o tym pisałam :) bo Milka pamięta :) no mi utkwiły słowa tej Chylińskiej u wojewódzkiego ze moze ram byc niezła rozklapciocha i bardzo sie cieszę ze koleżanka lekarka powiedziała mi o tym szewku, bo wole dłużej dochodzić do komfortu w sexie niz nie czuć meza w całe a pisały tak czasem dziewczyny szczególnie po 2, 3 porodach choc myśle se tu reguły nie ma.
Ja miałam łącznie 7 szewkow nic nie boli czasem pociągnie na pogodę jak każda blizna. Podobno drugie nacięcie w tum samym miejscu ale musze spytać :)
Mnie sie włączyła bezsenność obudziły mnie twardnienie brzucha ... na kolejnym zapisie tez wychodziły mi re skurcze wiec sie cieszę bardzo :)

Linka Ty jak fam ?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Ostatnia edycja:
Do góry