reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Emalka to brat mojej przyjaciółki Mariny która też tam pojawia sie ,Krystian:)
Co do puchnięcia , to ja nic a nic. pojechałam po botki na jesień .. mój rozmiar to 38 , kupilam 37 na styk , ale rozeszły się i już git :)
Kliska .. jak mi się zacznie poród w momencie kiedy będą mi bolały pachwiny to koniec .. :o
Ale dzisiaj mnie skurcze łapią :( ale już tym się nie przejmuje , teraz już ulga i o szyjce wogole nie myślę :) chodze i niech się dzieje z nią co chce[emoji14]Ivi wyrazy współczucia, trzymajcie się jakoś :(

jestem w 36 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

reklama
Ivi przesady przesądami ale jak ktos bliski to sie nie zastanawiam sa sprawy wazne i ważniejsze . Szczerze nie słyszałam o takim przesiądzie ...
Mam nadzieje ze udało sie jakoś ogarnąć chatę

Princeska zapowiedz rodzince koniecznie bo sa różni na prawdę, u nas nie taz widac całe tłumy na porodówkach :/ ja tego nie rozumiem akurat no ale ...

Nika niezły hc z Ciebie i co nie szukali Cie? Ojej szkoda ze planują Cie trzymać do porodu :/

Joasia skoro mowi idz to dlaczego nie możesz isc ?

Firana juz juz ?:) loo:)))

Mama4 oj faktycznie u Ciebie jak nie urok ... ale co Cie nie zabije to wzmocni :* lub jak ja mowie uelastyczni bo za twarde sie szybciej łamie :)

Emalka tak mnie tez mama ratuje w kurtkach zreszta po ciazy jak został mi rozmiar 38 z wcześniejszego 34/36 to tez uratowała mi dupsko dzieki temu ze jej urosło :p i zmieniała cała garderobę praktycznie to pobrałam co mi sie podobało - no i teraz tez dostałam ciepły płaszczyk w buty ... chodzę w kaloszach hahah :) moze bym weszła w botki ale niezamknięte w zamek:)

Myśle ze porodowy tam mogłyby byc info krótkie albo tu , bo po co rozkładać jeden element na 8? I o maluszkach wątek :) data porodu , godzina , waga wzrost imie foto ?:) co Wy na to?:)

Ok lecę pod prysznic jutro pracowity dzien od rana ... miłej nocy

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

EM Ka, bo on tak tylko mówi. Gdzie ja pójdę z tym brzucholem i wątpliwą szyjką.
Chciałam iść dziś z Zu do lekarza to mi nie pozwala.
Z resztą jakbym chciała wyjść, to nie mam z kim jej nawet zostawić. Badań nie mam porobionych na kolejną wizyte, a mówie mu co 2 dni. W tym tygodniu ktg chyba też nie zrobię. Gin mnie prześwięci tam nieźle. Chyba, że w niedzielę uda się zrobić.
Cały tamten tydzień miał w miarę luz w pracy, ale tak sobie poustawiał, żeby w czwartek jechać na ekspo. Zamiast dla mnie choć ten czwartek jakoś wygospodarować.
Miałam na badania iść jutro rano, ale mówi dalej, że ma zajęcia i, że może w piątek, bo w sobote ma zaocznych.
Już nie chce mi sie do niego odzywać.

Firana jesteś w PF?

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Ja sie witam niewyspana:/ Basia przyszła w nocy i zaczęła sie walka o kołdrę, jak ona przyjdzie to nocka z głowy:( ja potem nie moge spać i pol nocy sie kręcę, a jak nic mnie nie wybudzę to śpię ładnie.

Co do wątków to jak dla mnie o porodach mozna pisać na wizytowym (bo wizyt juz nie będzie i on naturalnie powinien przejść w porody a potem ewentualne wizyty z dziećmi lub położnych u nas) a informacyjny o dzieciach to na liście listopadowek mozna dodać listę dzieci:) ja nie jestem za mnożeniem wątków;) bo potem mozna dostać rozdwojenia by cos znaleść.

Joasia współczuje Ci, teraz cieżko juz w 9 miesiącu ale ja bym sie postawiła, na dłuższa metę sie nie da. Ja z Basia siedziałam 2,5 roku w domu powrót do pracy był wybawieniem, bo bym zwariowała po prostu a i tak ciagle gdzies biegałam. My w ogóle duzo wychodzimy razem lub osobno, ale z nas żadni domatorzy. Ja jutro z koleżankami z pracy na sushi ale nie wiem czy to dobry pomysł z uwagi na moja szyjkę:/ maz zawiezie i odbierze;)

Ivi trzymaj sie dzisiaj!

Ja po porodzie wracam do mojej diety na niski IG, mam nadzieje ze waga poleci ładnie:) będę ja trochę modyfikować pod karmienie oczywiście. Ćwiczenia to najwcześniej pewnie od stycznia, ale na basen bym chciała wrócić chociaż 1x jak nie 2x w tygodniu:)

Kliska mnie tez boli pachwina i lekko udo jakby głownie prawie i to jak leżę i chce np. przesunąć nogę.

Ja w ogóle nie wiem czy mi sie pojawiają skurcze jakies bardzo nieregularne, czy to Młoda sie napina, he he pytanie czy mozna przegapić skurcze?

Ide chyba spać, wszyscy poszli wiec do 14 mam spokój;) bo potem po Baske musze jechać.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Milagros- dzięki. Wczoraj po przytulankach znowu powtórzyło się lekkie plamienie. Dosłownie Odrobinka na papierze toaletowym, później już spokój. Wydaje mi się, że to szyjka się pomału skarca i szykuje do porodu i stąd te maleńkie plamienia. Na razie zero baraszkowania , oszczędzam się
i wizyta u gina pojutrze.

Aob- super , że podołałaś najazdowi gości.

Nika- trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki.Lekarze pewnie chcą Cię dotrzymać do końca 34tyg. bo to podobno jest taka granica po przkroczeniu której dzieciaczki
-wcześniaczki nie mają już raczej późniejszych,poważnych następstw związanych z wcześniejszym porodem np. problemów ze wzrokiem.

Kliska- oby ból pachwiny minął całkowicie.

Co do butów to też mąż mi kupił parę dni temu przy okazji jak kupował sobie- ja już średnio się nadaję to chodzenia po galerii. Wysłał zdjęcie, zaakceptowałam więc kupił.
Jak je przywiózł- to był wieczór były za małe , w ogóle nie mogłam ich zalożyć bo nogi na wieczór mi puchną, rano już świetnie pasowały. Wychodzi na to że w zależności od pory dnia muszę zamieniać obuwie.

Przeczytałam co pisałyście i wszystko mi uciekło ,:sorry2:

Miłego dnia

Dzień Dobry

moje samopoczucie okropnie spadło chyba przez to, że już fizycznie nie mogę odpocząć :/
jak nigdy mam teraz problemy ze spaniem :(

mam pytanie odnośnie tego kremu do pupki dziecka bo już na internecie nie chcę szukać bo różne rzeczy piszą chodzi o to żeby miał czy nie miał tego tlenku cynku ?

Gaga- krem do codziennej pielęgnacji pupy nie powinien zawierać tlenku cynku natomiast ten do stosowania na już zaczerwienią(odpażoną) pupkę- owszem. Warto mieć 2 kremy. Na co dzień powinno się stosować ten bez t.cynku. a ten z tlenkiem wyłącznie w razie jak pojawią się problemy pod pieluszką. Ten pierwszy zapobiega, ten drugi leczy.

reklama
Karosznurek dzięki za alibi [emoji6]

Chyba noc dziś taka ogólnie do dupy. Ja budzilam się ze 3 razy. Wstałam po 6 o 7 się poddalam wzięłam eutyrox i poszłam zobaczyć co w tv i usnelam na kanapie i dopiero wstałam [emoji14]

Dziewczyny któraś ma jakieś doświadczenie lub słyszała opinie o tym żelu polozniczym Natalis?

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Do góry