reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Nogi mi wchodzą juz głęboko w d... Jutro od rana dalsza cześć zasuwania ... grr oczywiście w większości z tematem kuchni zostałam sama:(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ivi wspolczuje Ci... ja juz tez nie nadaje sie na takie "grubsze" roboty bo pozniej chodze jak polamana.

Coraz czesciej czuje pobolewanie brzucha jak na okres, tez tak macie? jakies oznaki?

Nika-ja tez w szoku bylam,bo moj gin.na ostatniej wizycie wspominal.ze przed porodem sn daja tylko antybiotyk a o cc nic nie mowil.
We czwartek sie dowiem jak to dokladnie wyglada.

Dziewczyny odnosnie skurczy to.mialam je bedac w 33/34 tc. Teraz od prawie 3 tygodni ciiiisza. Po ostatnim badaniu ginekologicznym tez mnie bolal ale tylko przez jakies 30 min.i byl to typowy bol jak na okres-jednostajny, a nie skurcze. Juz jak zeszlam z fotela to czulam ze mnie boli. Ciekawa jestem czy rozwarcie sie jakies robi bo nie oszczedzam sie nic a nic, a we srode wybije pelny 37 tydzien.

Hej mamuśki

Dużo się tu dzieje[emoji6]

Bedemama ogólnie jak wejdziesz na forum, tam będzie zakładka przyszłe mamy, później listopad 2016 i tam już zobaczysz wszystkie nasze wątki[emoji6]
Tutaj proszę o konkretny link do listy mamus:

https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/79061/

Ivi bardzo Ci współczuję, przyjmij moje kondolencje... co do pogrzebu to zgadzam się z dziewczynami że jeśli fizycznie dasz radę to ludźmi i przesadami bym się nie przejmowała...

Firana kurcze niedobrze że masz to białko ale i tak zazdroszcze Ci spotkania z małżeństwem.. trzymam mocno kciuki[emoji6]

Ivi co do wątków też jestem za... myślę że jeden to taki tylko że każda napisze np. Dziś urodził się Jasiu, waga... dł.... sn/cc i fotka jak ktoś chce i to bez komentarzy, a drugi z takimi wiesciami że szpitala i z gratulacjami i w ogóle[emoji6]

Nooo a u mnie goście pojechali wczoraj wieczorem... dziś musiałam ogarnac kilka rzeczy więc od rana latalam... a z kondycją i samopoczuciem ciężko...

37 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Dziewczyny jestem tutaj czytam ale nie mam ostatnio sił na pisanie. Nadrabiam zatem teraz.

Ivi bardzo mi przykro z powodu Waszej straty. Może staraj się robić jak najwięcej na siedząco w kuchni. Może plecy trochę odpuszczą.

Co do dwóch wątków to pomysł jest dobry ale nie wiem czy to się uda :)

Widzę że i u nas atmosfera się zagęszcza :) zajrzałam do Październikowych mam i tam już się dobrze dzieje. Nawet ananasy jedzą na wywołanie porodu :) pierwsze słyszę o jakiś właściwościach ananasów:)

Ostatnio nie mam siły nawet na jedzenie, jem bo powinnam, jem bo muszę. A jak już to średnio zdrowo :p Warzywa i mięso mogą dla mnie nie istnieć. A najchętniej to wszelkie sery, potrawy mączne czy fast foody :p dziś na przykład kopytka robiłam.

Byłam dziś na ostatnich zajęciach ze szkoły rodzenia z fizjoterapeutką, młoda kobietka z ogromną wiedzą jak dla mnie. Pierwsze pytanie jakie zadała to kto ćwiczy mięśnie kegla nikt się nie zgłosił, zadała drugie pytanie kto chce uniknąć nacięcia krocza? Polecała właśnie ćwiczenie mięśni kegla 3x dziennie po 40 uciśnień. Dużo mówiła o powrocie do aktywności fizycznej po porodzie. A na koniec była seria ćwiczeń relaksacyjnych na workach i rzeczywiście się zrelaksowałam :p

Diabliczka, miałaś trochę racji - troszkę mi ten ból już odszedł, ale w sumie zrobiłam kilka ćwiczeń tych ze szkoły rodzenia na to miejsce i może to też dało efekt.
Ja właśnie sobie kupiłam buty na zimę w Wojasie :) W sumie nie ja, tylko mąż :) Dobrze, że nogi nie puchną.
Mam nadzieję, że wszystkie damy radę z tymi trudnościami :) Mój mąż dzisiaj się zestresował jak mu powiedziałam, że może mała jest już na dole i dlatego mnie ta pachwina boli :D Ale spokojnie, u mnie dopiero za 5 dni będzie miesiąc do porodu.

Na 100% miałam antybiotyk na gbs przy cc, ale może nie jest to powszechne. Za to coś wcześniej pomyliłam, bo dziecku się nie podaje po porodzie, tylko obserwuje czy nie ma infekcji i jeśli ma, to dopiero wtedy.
Emalka, każdy sposób dobry na usprawiedliwienie dla zjedzenia czegoś słodkiego :D
Aob, szacun za przetrwanie wizyty gości :-)
Dobranoc :-)

reklama
Iza to który ten kawaler jest Ci znany z tego Ślub od pierwszego wejrzenia? [emoji6]

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Do góry