reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Karosznurek- dzis juz jest OK. Ciekawa jestem czy to był przepowiadające - nie sądziłam że aż TAK mocne

nika, gdzies mi wcieło samej brwi.. ale zaraz cos pokombinuję . Nie widac tym jasnych brwi. - w załaczniku wysyłam 3 wycinki zdjęć... sorki za mój " profesjonalizm" :D Oczywiscie kolor , ksztalt, grubość mozna samemu se wybrać...
Pieluszek tetrowych mam 10, flanelowych 5
Emka nam też połozna polecała wywyijaćpamersa do pępka :p

Załączniki

• 2.png
    2.png
    289,3 KB · Wyświetleń: 88
  • 3.png
    3.png
    169,6 KB · Wyświetleń: 85
  • 1.png
    1.png
    119,7 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Skrzat W Ikei polecam te pudla do szuflady. Teraz sa aż 4 kolory. Błękitny biały zielony jasny i czarny. Polecam małe wieszaki 8szt za 6zł są kolorowe. Kupiłam też 10szt małych reczniczkow 30x30 białe za 12zł za komplet . Ręcznik z kapturkiem 80x80 za 29zł no i ja kupiłam wczoraj jeszcze wanienke [emoji12] żyrandol i lampkę bo miałam talon na 120zł po tym jak kupowałam meble i był zwrot 10%
Wczoraj były tam dzikie tłumy. Przerażające ile było ludzi z malutkimi dziećmi takie na moje oko 3-4tygodniowe drobinki to ze 3 szt widziałam. Ludzie chyba nie myślą. Dziki tłum ciągle ktoś kaszle smarka. To nie dla mnie.

Jestem w trakcie 35 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji253][emoji480][emoji322]

Aniu, to się nastresowałaś, mam nadzieję, że teraz już spokojniej będzie, a mały oczywiście zdrowy :)

Nika, więc jednak zostajesz... Chyba lepiej wiedzieć, niż ciągle się łudzić, trzeba teraz to zaakceptować, w końcu to dla dobra dziecka i Twojego też, a nawet jeśli czegoś by Ci brakowało z wyprawki, to zamów przez neta w szpitalu. Jak nas poród zaskoczył, to jakoś o 14 zamawiałam jeszcze butelki, materac do łóżeczka, a cc o 15:30. Potem mąż doskonale sobie poradził z wyparzaniem itp.
Może przyzwyczaisz się jednak do bezsolnej diety, podobno po kilku tygodniach innego jedzenia kubki smakowe się przyzwyczajają.
Ja akurat z ciśnieniem nie mam problemów, ale sól dość mocno ograniczyłam już dość dawno temu i polubiłam smak ziemniaków z wody czy na parze bez soli, jajek na twardo, sałatek w ogóle nie solę, ogólnie warzyw, używam za to dużo innych przypraw i obowiązkowo pieprzu, a solę właściwie tylko wodę na makaron, trochę zupy, minimalnie na ryż czy kaszę. Wiadomo, że tak jak Katerineczka pisała, teraz sól jest we wszystkim, co się kupuje, w serkach, wędlinach, więc uznałam, że wystarczająco jej konsumuję i tam, gdzie mogę - ograniczam i polecam :)
Jeśli zdrowie ma być motywacją, to tym bardziej :) Kciuki trzymam, żeby taka dieta nie była dla Was katorgą :)

Milagros, ja się nie spieszyłam z wózkiem, wyprałam go najpierw, a po osuszeniu i wywietrzeniu zapakowałam i z powrotem w kąt poszedł, nie przez przesądy, tylko przez brak miejsca. Teraz wózek (spacerówkę) mam na stale rozłożony w domu i dalej zawadza, ale już się przyzwyczailiśmy. Jak będę potrzebować gondolę, to wypnę siedzisko, założę adaptery i gondolę i tak na początku będę zmieniać, aż sama zobaczę, czy bardziej przyda mi się wózek podwójny czy druga, lekka i składana spacerówka. A poprzednio rozłożyłam wózek w dzień wyjścia na spacer po prostu, dużo czasu to nie zajmuje, a jakoś nie lubię, jak coś ma mi stać tygodniami nieużywane i się kurzyć.

Em Ka, zdrowia dla Was!

Pieluch mam akurat sporo, bo ciągle używam przy M. i trochę wzięłam na podmianę, bo część się zniszczyła.
W sumie grubej tetry białej mam 20 szt., cienkiej chyba 6, do tego kolorowych chyba z 15, bo lubię i flanelowych ok. 10, 2 bambusy.

Jednorazówki miałam jakieś z wycięciem, chyba babydream z Rossmanna, ale nie jestem pewna, teraz kupiłam newborn z pampersa, dady i toujours, ale szczerze mówiąc, nie patrzyłam nawet czy mają to wycięcie, bo tamtych poprzednio miałam niewiele i tak jak Nika pisze, po prostu wywija się pieluszkę, nie stanowi to żadnego problemu, nawet lepiej tak jest, bo można samemu wyregulować, a te wycięte, jak jest drobne dziecko to też trzeba troszkę wywijać, bo za wysoko sięgają. Chociaż teraz drobne chyba mi się nie szykuje :D

Annak to przeszlas swoje, ale mam nadzieje ze teraz bedzie tylko slonce w Twoim zyciu i tak juz zostanie do konca :)

Co do wozka to u mnie juz stoi od jakis 2 miesiecy, poprostu chcialam go kupic bardzo mi sie podobal, a ze jest miejsce to niech czeka :)

Ja wczoraj sie troche nachodzilam po sklepach - tzn niby nie duzo ale na ten stan pewnie za duzo i wieczorem mialam taki bol przy kosci ogonowej ze ledwo chodzilam - wrecz paralizowalo, dopiero po nocy lezenia doszlam do siebie. Takze koncze juz z dluzszym chodzeniem bo pozniej dobrych skutkow to nie ma :(

Emka- jeśli toxo u Krzysia zostanie potwierdzona to przewiozą go do Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II na dawny oddział zakaźny - obecnie- oddział chorób infekcyjnych i hepatologii dziecięcej. Podobno będę mogła być z nim cały czas.Warunki rzekomo są dobre, na salach są również łóżka dla mam, jest catering.Przemyślałam to i najprawdopodobniej zrobię tak,że będę miała spakowane do torby też rzeczy na wyjście i jeśli będą go chcieli przewieźć np. już w 2 drugiej dobie, przebiorę się i wypiszę na własne żądanie, żeby jechać z malutkim w karetce jeśli pozwolą lub tuż za nią - samochodem z mężem lub taksówką, gdyby mąż nie zdążył przyjechać.Gdybym miała jednak jakieś bardzo poważne komplikacje- uniemożliwiające opuszczenie szpitala to starsze dzieciaki zostaną z babcią, a z malutkim będzie cały czas mąż- do momentu mojego wyjścia ze szpitala, jak wyjdę to od razu się zmienimy przy synku.Taki mam plan awaryjny- mam jednak nadzieję, że synek będzie zdrowy i martwię się tylko na zapas.

Mialgros- mój wózek jest w wózkowni, rozłożony, przygotowany, dodatkowo przykryty folią, żeby się nie zabrudził.

Skrzat- podziwiam za aktywność. Ja niestety cierpię na potworny brak sił i wszelkie wyprawy do znajomych , czy dalsze spacery wykluczyłam.

Anna- oby to co złe w tej ciąży było już za Tobą. Spokojnych ostatnich tygodni ciąży.

Nika-Pozwalają Ci normalnie chodzić po szpitalu? Jeśli tak to nie ma opcji założenia ciepłej polarowej piżamy, na to kurtki i wyjścia chociaż z synkiem przed szpital na godzinkę?

Emalka- Może nie posypią się na mnie gromy ale ja nie lubię zbytnio wypraw do Ikei:zawstydzona/y: Dla mnie te tłumy są nie do wytrzymania. Samą Ikeę uwielbiam ale chodzenie po niej z tysiącami innych ludzi nie sprawia mi przyjemność.:no2: a wręcz po prostu mnie od tego sklepu odpycha. Jeśli już koniecznie muszę coś tam kupić to staram jechać się w godzinach przedpołudniowych w tygodniu albo wybieram w necie, a po odbiór wysyłam małżona:cool2:

Martini - Już pisałam wyżej, że ja też zrezygnowałam z dalekich wypraw. Co gdzieś dalej się wybiorę to albo kręgosłup albo skurcze albo blizna boli.

A tak z ciekawostek ciążowych to wczoraj zasłabłam pierwszy raz w tej ciąży. Wina była moja bo schyliłam się i wstałam zbyt gwałtownie. Poczułam, że mam ciemno przed oczami, zawołam tylko męża i fiknęłam kozła -na szczęście na łóżko. Potem nie mogłam już do samego pujścia spać dojść do siebie i jakoś dziwnie się czułam.

Dziewczyny- pisałyście ostatnio o tym ale ja mam dobrą pamięc tylko krótką. Jaka jest górna granica ciśnienia. Wczoraj kilka razy miała 120/90. Wiem, że to drugie już trochę za wysokie ale napiszcie, czy to jest ciśnienie jeszcze do zniesienia, czy mam coś z tym dalej robić?

A ja tak leże i myślę ile to nerwów bylo przez tych lekarzy , że nie chcą zabezpieczyć , że ciągle przychodze a oni wypisują , ta ich gadka zeby nie dygac bo donoszę bez żadnej ich ingerencji, i kurde dziady mieli rację[emoji14].. a jak wy nastawiacie się na masaż szyjki , pozwolicie ? Ja wcześniej nie wiedziałam co mi robią , a myslalam że nieba lizne .. a poród i tak trwał tyle że , w ciągu tych godz mogłam spokojnie ze 3 razy urodzić .. więc czy to naprawdę pomaga ? .. powiedzialam dla mojego że jeżeli ja będę na odlocie z wyczerpania a on usłyszy słowa masaż szyjki to niech nie doposci żeby jeszcze tym męczyli :o

jestem w 36 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Milagros ja mam czarne myśli co będzie przy porodzie i po nim :( aż wstyd się przyznać .. przecież tyle lat czekalam na tego bobaska , a teraz zdaza mi się myśleć ,że chyba chciałabym się wycofać z tego wszystkiego;( i jestem zła sama na siebie za takie myśli :( okropne uczucie .. boje się tej wywrotki życiowej .. jak to będzie .. :o taka radość przeplatajaca się ze strachem .

jestem w 36 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Iza - ja sie nastawiam na masaż szyjki j to u gin juz po skończeniu 37tc. W czasie porodu, nie sadze zeby była mi potrzebna, ale jesli to tez. Boli jak diabli ale rozwiera pięknie i przyspiesza, a ja mam zamiar pojechać i urodzić , bez zbytnich godzinek na porodówce ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
MartiniM super, że synek! :)

diabliczka00 mam chyba nawet dalszą rodzinę, która mieszka w Stalowej ;) Zaraz się okaże, że jesteśmy spokrewnione :D Przeprowadziłam się do Holandii 4.5 roku temu. Mąż jest Holendrem.

Joasia_1986 no to całkiem blisko do siebie mamy ;) Jestem w Rzeszowie, zazwyczaj przejazdem, kiedy mam samolot do/z Jasionki ;)

aob66 gdzie dokładnie mogę znaleźć listę listopadowych mam? Fajnie byłoby podpatrzeć kto jest skąd i czy będzie mieć dziewczynkę czy chłopca.

Kliska jaki masz temat pracy dyplomowej?

nika2000 ja też się sobie dziwię, że jeszcze się turlam do roboty. To chyba tak z rozpędu, bo jakbym miała wrócić do pracy po kilkudniowym urlopie to pewnie nie dałabym rady. Swoją drogą też ledwo toczę się do łazienki, a w nocy to aż męża budzę, żeby mnie zepchnął z łóżka bo inaczej wstać nie mogę. I co, zostajesz w szpitalu aż do rozwiązania????? Nie za fajnie, ale czego się nie robi dla swojego dziecka. Mam nadzieję, że nie każą Wam tam płacić za telewizję ;)

Dziewczyny czym dokładnie jest ten monitor oddechu i czy warto go kupić? Pierwszy raz o tym słyszę. Na razie kupiłam materac aerosleep - myślicie że to wystarczy?

gaga92 co do prasowania pieluszek tetrowych - chodzi o takie, które były prane przynajmniej raz? Czy mogę nowe pieluszki tetrowe tylko wyprać i nie prasować? Jakie wybrałaś w końcu imię dla synka? Mój będzie Alexander! :) Wydaje mi się, że to imię jest dobrze znane ale mało oklepane ;)

katerineczka, milia80 zazdroszczę obciętych pazurów! Ja się właśnie z tym męczę. To znaczy jedna gira już obrobiona, teraz odpoczywam zanim zabiorę się za drugą... Gorszy wysiłek niż godzina na siłowni.

Do góry