reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

pytanie zupelnie nie w temacie ale musze cos znalezc na sucha skore twarzy, zwlaszcza okolice nosa :( nigdy nie smarowalam zadnym mazidlem ale teraz czas to zmienic .. macie cos sprawdzonego ? help..

reklama
Iza, Princeseczka to nieźle, Iza dzisiaj nie rodz, a ty Pronceska nawet po jednym nie daj mu sie przewieźć, tylko wzywaj karetkę:)

Ivi zgadzam sie ja z Basia swoje przeżyłam, jadłam prawie wszystko w lekkiej postaci i starałam sie zdrowo, Basia kołek np. nie miała, na szczescie tez żadnej skazy ani problemów:) wszystko jest dla ludzi tylko trzeba mieć zdrowe podejście i optymizm. Ja trafiłam jak pisałam na super położna środowiskowa, równa babka z praktyka, wiele mnie nauczyła przy Basi, a nie jakaś przyuczona z książek... bo te poradniki to czasem o kant d.

Ja studentkom i uczącym sie tez współczuje, aczkolwiek mam jeszcze jedno niespełnione naukowe marzenie, moze kiedyś:) mi pracy brakuje juz trochę.

Bedemama najważniejszy jest zdrowy rozsądek nie ma sie co stresować, da sie przeżyć:)

Co do rozwarcia to ja juz sama nie wiem mój powiedział ze sie rozpulchniam:p a koleżance ostatnio gin powiedziała ze czuje główkę ręka...ona termin na koniec października.

Ja leżę juz, zgaga mnie dziś meczy bardzo :( najadłam sie teraz migdałów moze pomogą?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Skrzat spróbuj sobie tej muszynianki na zgage.

Iza umyj po prostu choc raz na tydzien :d

Bedemama pewnie ze nie warto sluchac kazda ciąża jest inna i kazdy porod tez. Mnie coa trafia jak slysze jak to mialam fajnie ze mialam cc a znow ktos inny będzie narzekal na sn nie ma reguly.

Nie wspolczujcie mi- ja dopiero zaczynam ;) poza tym to tylko szkola a nie studia i kierunek ktory lubie i w ktorym chce pracowac wiec ta szkola to dla mnie sama przyjemność;)

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Iza pytanie jak suchego i czy tak bardziej leczniczo czy po prostu nawilżanie? Czy sie skóra łuszczy czy co?

Karosznurek ja nie wiem, nie znam sie na procedurach w takich przypadkach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karosznurek zalezy chyba od podejscia gin, ja jestem w podobnej sytuacji tylko z zaświadczeniem od okulisty. I choc na poczatku gin byl bardzo za cc to jakies tam zielone swiatlo daje zeby chociaz sprobowac, mysle ze jak pogadasz ze chcesz i o ile jest to w miare bezpieczne to zgodzi sie na próbę sn. O ile to nie jest wskazanie bezwzgledne jak u mnie

Jestem w 33. tygodniu ciąży <3

Karosznurek-no faceci czasem tak niemysla...

Dziewczyny moj chyba jest juz mega nisko..przed chwila jak kopal!
/ruszal sie to jednoczesnie brzuch sie ruszal i podejrzewam ze gdybym miala reke na pipce to tez poczulabym ruchy... jeszcze takiej akcji nie mialam zeby tak go czuc tam na dole...

Kejti... musze.. :D wiedzialam ze kiedys mi sie przyda :D
13092108_103693583373462_1270028230664382835_n.jpg

Załączniki

• 13092108_103693583373462_1270028230664382835_n.jpg
    13092108_103693583373462_1270028230664382835_n.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 290
Iza widzę że rozluźnienie atmosfery u partnera :) jeszcze tydzień temu w butach spał by być gotowym :)
Z kremów mocno nawilżających mogę polecić z ziaja med lano-krem pozytywnie mnie zaskoczył, ma lanolinę i naprawdę dobrze nawilża. teraz kupiłam z mixa z cold cream może być ale dla mnie śmierdzi jakimś męskim żelem czy czymś w ten deseń.

Princeseczka, sprawdzanie rozwarcia przez męża, nieźle :)

Będęmamą ja też pierworódka.

Joasia, też słyszałam że robaki najaktywniejsze w okolicach pełni.

Mój mąż i brat mają zakaz picia po 15 października. Mój brat dlatego że mąż pracuje dość daleko i nie wiem ile czasu może potrzebować na dojazd, a jak jest na budowie 2-3 razy w tygodniu to ma 100km. Na karetkę nie chce liczyć bo oni chyba wywożą do najbliższego szpitala a dla mnie to Wołomin (odpada)

Tyle piszecie, że kilka godzin się to czyta wszystko xD
Kliska a ryby jesz? Czy tylko kurczak, naprawdę duzo jest ciekawych dań na niski indeks glikemiczny.
Jest dużo ciekawych, ale jakoś mi się nie chce tworzyć. Ryby jem i uwielbiam, ale też wolę sprawdzone źródło, a do tego należy złapane przez mojego tatę. W piątek właśnie zrobimy rybkę i do tego kiszoną kapustkę, a jutro jajka sadzone, mizeria i ziemniaki (chociaż może ja zamiast ziemniaków to bym sobie jeszcze kalafiora albo fasolkę szparagową zjadła.
A w ogóle jak reakcja na nową Bridget - warto iść?
Ja tam nie żałuję studiów - jest fajnie :) Troszkę ciężko kontrolować pory jedzenia i cukier, ale jakoś daję radę, a jak załatwię indywidualną organizację studiów, to tylko raz lub 2 razy w tygodniu w październiku się pojawię, a potem to już w ogóle odpuszczę chodzenie i tylko maile. Jakoś tak mnie nowe zadania projektowe na studiach cieszą :)

Witaj Bedemama! :) Ja też pierworódka, ale nie nastawiam się źle na poród. Staram się zastanowić jak nauczyć się relaksować pomiędzy skurczami, bo to w sumie by mi się ogólnie w życiu przydało. Czasem szybko i niepotrzebnie się denerwuję, a takie trzy głębokie oddechy i chwila relaksu by mi się przydały :) Proponuję także Tobie puścić sobie jakąś relaksacyjną muzyczkę z ćwierkającymi ptaszkami i sobie wyobrazić, że jesteś gdzieś indziej i słyszysz ptaszki i sobie je wyobrazić, a potem sobie to drzewko wyobrazić, na którym siedzi ptaszek i ogólnie wgłębić się w takie coś. Co do bóli - wiem, że będą, ale nastawiam się na nie tak samo jak kiedyś na ból po założeniu aparatu na zęby - niby nie da się zjeść nic prócz jogurtów pitnych, kefirów, a ja jadłam wszystko pomimo tego, że troszkę bolało. Wyobraziłam sobie, że ból jest duży, a dzięki temu nie odczuwałam go tak mocno :)

Mnie już tak mała kopie, że czasem ledwo to wytrzymuję, ale i tak ją uwielbiam. Wygląda to czasem tak, jakby grała sama ze sobą w piłkę nożną i raz jest na prawym boku, a raz na lewym. Najgorzej ten nacisk pomiędzy macicą, a żebrami - nie ma w ogóle tam miejsca i w sumie ból to pieczenie.

reklama
Będęmamą witaj i ja pierworódka ;)

Iza mój tez dziś po piwku, bo sąsiedzi przyszli

jeszcze do tego kp na szkole rodzenia podawała nam co warto pic na laktacje. Mówiła też, że dziecko na wyłącznie samym mleku matki może być karmione 6 miesięcy i mu powinno wystarczyć, jako picie też pierś bo pierwsze leci rzadkie a później treściwsze i że w czasie tego pół roku są dwa załamania pokarmu po ok miesiącu i po trzech i trwają 2-3 dni i wtedy też jest ważne żeby ten kryzys przetrwać bo wiele mam sie wtedy poddaje myśląc, że traci pokarm a to pokarm w tym czasie zmienia skład i robi się treściwszy tłumaczyła to tak, że tu natura działa sama ale to jest tak jak ze sklepowym na pułkach też nie karmi się cały czas jednym tylko dobiera do wieku 2 czy 3

Do góry