reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Mamo-czworki no ja sie naszukałam czy nie można gdzieś kupić tej barierki gratisowej i nie znalazłam, a normalnie to łóżeczko jest dość drogie. Dziwie się, że producent nie pomyślał.

No a ja dalej martwie sie mruganiem Zu. Nasza pediatra na urlopie i nie wiem co to robic. Nigdy jej nie ma jak jest potrzebna, a my na prawdę rzadko jej potrzebujemy.
Na forum dziewczyny polecają jednego lekarza na wizyty domowe, ale czy na takie coś można brać lekarza do domu? Czy będzie mógł mi wypisać skierowanie do okulisty żeby przyspieszyć co nieco? Termin mamy na 29.11 - do tej pory osiwieję.

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Hello:)

Ale tu napisaliście:)
Ja mam jakies chyba przesilenie jesienne, bo mi sie ciagle chce spać, zwłaszcza rano jak wszyscy pójdą to zaliczam jeszcze z 2h drzemki, moze to z nudów ?

U nas dziś słonko, ale wiatr hula, od jutra znów ma padać.

Milagros, Joasia Koleżanki rozpakowane to fajnie, ja czekam na moje dwie jedna we Francji na polowe miesiąca (pozamykana na 4 spusty, biega i pełno jej wszędzie, taka ciąża bez dolegliwości) a druga koniec października:)

Mamo4 ja nie wiem jak z jazda po porodzie a zwłaszcza po cc, bo z B jeszcze nie jeździłam. Ja zakładam ze pierwsze 3/4 tygodnie będę kompletnie udomowiona ale to nawet nie z uwagi na auto (ja do szkoły mam 10 minut niecałe pieszo) ale z uwagi na Młoda i pierwsze spacery, zależy wszystko id pogody, czy ruszymy na dwór po 2, 3 a moze dopiero 4 tygodniach. Za to sąsiedzi juz wiedza ze bedą potrzebni do odbierania Basi to samo babcie i dziadek bym ja nie musiała wychodzić z noworodkiem.

Co do jazdy autem teraz to ja innej opcji nie mam, bo chodzić z uwagi na szyjkę na spacery mam zabronione. Kumpela moja jeździła do porodu, jeszcze 2 dni przed wiec mam nadzieje dam radę, puki co sie mieszczę ;)

Milagros zazdroszczę gołąbków leniwych:)

Ivi Kotek słodki, aczkolwiek jak nie lubię kotów jakoś psiara jestem. Ale zawsze mi sie serce kraja, w schronisku czasem szybciej ktos weźmie bo to małe kocie a nie dorosły kot.

Ja wczoraj nazarlam sie sushi :) pierwszy raz od 7 miesięcy i filmik z mężem:) tak nam minęła rocznica!

Dzisiaj ide z koleżankami do kina, moje pierwsze wyjscie od sierpnia[emoji13]ale tam sie siedzi no nie, wiec mam nadzieje sie nie zmęcze:)

Przepraszam ze nie odpisuje każdej ale duzo tych postów i juz sie pogubiłam która co napisała.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

mama4 a gdzie zamówiłas ta dostawkę? ja oglądałam na Kiido i tej Asiowej dostawki nie znalazłam pewnie była jedyna. wyszukałam na dino.sklep.pl dostawkę z barierka, na kolkach blokowanych ale tak bardzo boje sie ze przyjdzie bubel ze sprawdziłam ze sklep stacjonarny mieści sie w Łodzi a tam mam ciocie bardzo bliska wiec pójdzie tam narobi zdjeć i kupi to i wyślę juz ona kurierem.

Joasia a co sie dzieje Zu? Doczytałam że robaki, a jakie ma objawy z tym oczkiem? współczuje

ivi kotek jest piękny mimo ze ja psiara jestem i za kotami nie przepadam
( kiedyś skubaniec mnie podrapał i ugryzł) to jednak matczyne serce mięknie nad każda dzidzia czy to kot czy pies czy chomik. może walnij ogłoszenie na fejsie kto by przygarnął.

Skrzat ja byłam w sobotę w kinie na bajce z siostra. ledwo wysiedziałem na fotelu mimo ze bajka 1,5godziny z reklamami. Na żaden film nie śmiem sie wybierać bo z reguły to ponad 2 h wiec nie ma opcji żebym wytrzymała. Dzidziol kręcił sie i kopał a ja na prawo na lewo sie kręciłam nogi rozkładałam kładłam sie dobrze ze nikt nie widział bo wybralalam miejsce z dała od ludzi.

U nas tez dzisiaj wieje, piękne słońce za oknem ale wiatrzycho aż głowę urywa .

Koalka no nie wysiedzieć dam radę bo byłam z Basia w sobotę na tych Zwierzakach tez ale tam Maz zawiózł, maz był, maz odwiózł;P a tu ide sama z kumpelkami wiec musze sie dowieść i odwieść i film pewnie ciut dluzszy :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka ona dziwnie mruga. Podejrzeam robaki z tego co wyczytalam w internecie to mogą być właśnie robaki, ale czy to one to nie mam pojęcia.

A co do dostawki to na kiido.pl są, ale w mniejszym rozmiarze i cena wyższa :-/

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Joasia - masz prywatnego pediatrę? Jeśli chodzicie normalnie w przychodni to jeśli Twój pediatra jest na urlopie to musi Was przyjąć inny pediatra pracujący w tej przychodni- u nas tak jest. Jeśli nie chodzicie państwowo to ja bym jednak uderzyła jak najszybciej do innego lekarza w okolicy. Moje dzieciaki kiedyś miały owsiki ale wtedy nic z oczami się nie działo. Zdrówka dla córeczki

Skrzat- u mnie nie ma opcji sąsiadów bo córki chodzą do przedszkola poza "rejonem" - 4 km. od miejsca naszego zamieszkania , a znajomi sąsiedzi mają przedszkole bliżej. Dziadek pracuje do 18, a babcia musiałaby mieszkać z nami , a tego chciałbym uniknąć. Jeśli chodzi o spacery to tylko przy pierwszej córce czekałam tak długo z pierwszym wyjściem, ale wychodziłyśmy na balkon. Później za każdym razem wychodziłam max po 2 tyg. Jak dla miesiąc w domu to trochę przydługawo.;-) ;) Wiem, że dla własnego komfortu psychicznego powinnam wcześniej zacząć wychodzić.

Koalka- zamówiłam dostawkę na Allegro, ze sklepu senmalucha.pl. Niestety do dostawki Joasi wiele jej brakuje ale "z braku laku dobry kit";-) ;). Dostawka+pościel-254 zł+ dopłata za dostawkę w kolorze białym-35+wysyłka 30zł. Na ich stronie samo łóżeczko kosztuje 175
.
5es9co.jpg
xnht7r.jpg

2e2hz86.jpg

Hej
A ja dziś pranie i sprzątanie... a tak mi się nie chce...

Firana zabije Cię że mi przypomniałas o śledziu hehe[emoji6]

Milagros a Ciebie za te gołąbki też[emoji6]

Joasia zawsze tak jest że jak jest potrzeba to nie ma czy lekarza czy kogoś do pomocy... a myślę że możesz spróbować z tą wizyta domową...

Mama czwórki ja to nie mam pojęcia jak to jest po cc... ja będę jeździć jak tylko będę mogła usiąść o ile oczywiście będzie sn[emoji2]

Skrzat zazdroszcze kina [emoji6] ja teraz nawet na zakupy nie wychodzę ani na spacer na nogach przez te omdlenia...

36 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Milagros jak mozesz :D :D

My za 2 tyg planujemy ogolne porzadki w domu - M ma wtedy caly wolny weekend wiec pomyje okna, wytrzepie dywan i zlozy lozeczko :)

reklama
Milagros zaraz się wezmę za szukanie czegoś ale tak mi szkoda tamtego bo bardzo mi się spodobał a teraz pewnie ciężko będzie znaleźć jak nastawiłam się na tamten

Do góry