reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
linka dawaj znać czy pojechałaś
u mnie znow te same skurcze co u ciebie,
nie dawno ostra biegunka była i brzuch twardy jak skala . i ciągnie mnie w kroczu niesamowicie. magnez brałam przez cały dżien juz 4tabletka.
ja tez cwana byłam i jeszcze wczoraj mówiłam znajomym ze ja to sie porodu nie boje a dziś jak myśle o tym jakby to dziś sie stało to bym trzęsła sie ze strachu

milagros jak położyłam sie na wznak (prosto bez poduchy pod nogi) o ręka trzymam nad pępkiem to w tej pozycji mam mocne ukłucia w szyjce dosyć bolesne szybko wtedy podkurczałam nogi zgięte w kolanach i przeszły ukłucia.
tak w ogóle dzisiaj w nocy obudziłam sie z zalana całkowicie koszulka od siary z lewej piersi. śpię bez stanika bo wcześniej zdarzały sie tylko plamki a teraz cała koszulka była zalana. zmieniłam ja w nocy i nie zakładałam biustonosza myślałam ze to koniec i rano znow mokra koszulka.

Milagros- ja staram sie byc pozytywnie nastawiona. Wiem ze bedzie bolalo ale caly czas sobie tlumacze ze nie moge sie uzalac nad soba po porodzie i ze musze szybko wstac. Plan mam taki a jak bedzie to czas zweryfikuje...

Dziewczyny nie straszcie. Bo ja chce przynajmniej do 15 pazdziernika dotrzymac malego w brzuszku.
Nie jestem psychicznie jszcze gotowala na porod... wczoraj patrzylam na lozeczko i lzy mi plynely... mam wiele.obaw dotyczacych tego czy sobie poradze z takim maluszkiem...

Dzisiaj hustawka nastrojow po wizycieu dziadkow mojego. W domu plakalam dzisiaj juz chyba 6 razy! Najlepsze jest to ze mysle o czyms i placze, uspokoje sie i za chwile znow placzeprzez to ze malemu funduje taka hustawke...

Linka trzymam kciuki, żeby sie uspokoiło.

Milagros no moja kumpela co ma na 17.10 już zameldowana w szpitalu. Zaczęłam się stresować.

Zuza mi coraz więcej mruga. Czytalam po internetach że to może być objaw robaków szczególnie o tej porze roku [emoji33]
Do okulisty termin za 2 miesiące. Muszę ich zagonić do pediatry, bo mnie to martwi. Na tv nawet dużo nie patrzy. Głownie wieczorem bajka i idzie spać.
Kurcze robaki to i tak chyba najlepsza opcja. Oby nie miała żadnej wady
A jak to robale to widać, że mamy nie miała na wakacjach przy sobie. Na pewno z babcią albo mężem nieraz jadła brudnymi łapkami [emoji34]

Jestem w 35 tygodniu ciąży

U mnie sucho .. kiedyś to mleczarnia była przed porodem i to w powie ciąży , a teraz gniote i nic , oby później się rozkrecilo :)

jestem w 35 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

Na początku miałam pełne piersi, pózniej zrobiły mi sie flaki i malutkie cycuchy. Dopiero coś około 2-3 tygodni zaczęły pęcznieć jak donice hehe i chyba produkcja zaczęła sie na dobre. Często zajmuje sie mój bratanica i zastanawiam sie czy to nie od tego hormony zaczęły działać- jednak dzidziuś ma swój zapach i jak ja tulę to hormony buzują i matkowanie sie włącza.

Dochodzę do siebie powoli , ale jak pomyślę że po ponownym wstaniu znowu będę tak się czuła to odechciewa się chodzenia :o

jestem w 35 tyg ciąży :) bedzie syn <3 , TP 11.11

reklama
Moje byly szeroko rozstawione ale dosc okragle ale ciaza strasznie je zmienila... na poczatku nawet poplakalam sie z tego powodu...ale teraz liczy sie tylko.maly, zeby byl z nami, zdrowiutki. Po porodzie bede sie przejmowac swoim wygladem

Do góry