reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Karosznurek u mnie były najpierw różowe teraz są bordowe.

Martini, moze byc to spojenie do porodu już nie daleko.
Aob u mnie w takiej pozycji jak podałaś jest jeszcze gorzej :(
Co do Twoich zasłabnięć wydaje mi się że to wina duzej dzidzi ktora jakby nie bylo uciska na przeponę ciężej się oddycha i wszystko wariuje...

Mama4, dzis widzialam chyba joolz ( nie jestem pewna) i jak gosci podbijał pod krawężnik to strasznie się to siedzisko ruszało.

Na zgage polecam zimne mleko, jest opcja jeszcze migdałów, rennie i gaviscon. Osobiście mam zgage nawet po oddychaniu więc rozumiem wasz ból ;)

Co do ubrania, ja się w nic nie mieszczę, niestety z rozmiaru S/M przed ciążą zrobiło się ładne okrągle L/XL, kupiłam dziś ponczo bede narzucać na kurtkę w którą się nie dopinam tak jak to Koalka sugerowała.

U nas samopoczucie dzis fatalne, poszłam czyścić łożeczko i o 30 minutach skapitulowałam. Czułam się jakbym miała zaraz urodzić :/ niestety forma mnie całkiem opuściła.
Wczoraj się troszkę nachodziłam i co zmiana pozycji w nocy to wyłam z bólu. Jutro idę do ortopedy, nie ma zmiłuj. Bo z tego bólu chodzę i popłakuje dzisiaj co trochę. :/

Emalka jutro. będę tam stać dopóki mnie nie przyjmie.
Co do Twojego tętna, u mnie skacze całe życie, a miałam robione kiedyś ekg?
Położna mnie ciśnie że mam iść do swojego rodzinnego i zrobić, ale kiedy jak mi wiecznie na wszystko siły i chęci brakuje? :/ i jesienna chandra mnie dopadła :(

reklama
No, a u mnie skąd ta zgaga skoro ja słodyczy nie mogę, napojów gazowanych też, a pikantnych ostatnio nie jadłam? Dziwna sprawa... może po owocach?
Karosznurek - Nie wiem, ja chyba nie mam rozstępów, więc nie doradzę jak to z nimi jest.
Ja też w sumie mam do Was pytanie: czy ruchy dziecka mogą boleć? Czasem dostaję takiego kopniaka, że normalnie aż krzyczę "Ała!" Czasami się zastanawiam czy ja w brzuchu to nie mam takiej małej ośmiornicy :D

Kliska jak najbardziej mogą boleć. Dzidzia ma coraz mniej miejsca.

Co do zgagi, produkty swoją droga ucisk dziecka na zoladek swoja (kwasy ida do gory) u mnie zgaga wystepuje doslownie po wszystkim co dotknę.

Kliska polecam na zgagę migdały jeść. Jeśli nie chcesz renni to sa rewelacyjne. Przed ciąża miałam refluks żołądkowy i musiałam być na lekach dojelitiwych z racji tego ze jestem w ciąży musiałam odstawić i męczyć sie od początku ze zgaga
Wieczorem jak zaczyna mnie palić to pół paczuszki migdałów zjadam i mam spokój.
Karosznurek ja tez boje sie rozstępów bo jak wyleza jakieś ogromne to kto mnie pózniej zechce :laugh2:
Aob witaj w klubie ja od ponad tygodni mam to samo ledwo żyje- ciagle mi nie dobrze, chce mi sie wymiotować i nie mam siły chodzić jestem osłabiona . Może to jakiejś początki anemii? Badała sie? Mi lekarz morfologię zlecił na początku ciąży i cisza. W poniedziałek powiem mu ze kiepsko sie czuje tymbardziej słabo jem bo niedobrze mi a i przy tym chorubsku mało jadłam takie byle co nic wartościowego.
Idę dzisiaj uzupełnić hybrydę na pazurach ale wogole mi sie to nie uśmiecha. Nie chce mi sie i właśnie nie dobrze mi jest.

Kliska ja tez ze zgaga sie mecze od dwóch dni. Wczoraj wieczorem uratowało mnie ciepłe kakao, wiec dzisiaj do śniadanka wlasnie tez pije zamiast kawki;) kwasy tez mogą powodować zgagę (czyli jakies kwaśne jedzenie) ale przede wszystkim ucisk na żołądek. Migdały sa super, gorzej jak sie skończą :/ A kopniaki pewnie ze mogą bolec, poczekaj do 9 miesiąca jak prosto w zebra dostaniesz z całej siły [emoji6]

Co do rozstępów to ja to przerabiałam, zawsze na początku sa czerwone, pęka skóra i to po prostu "rana". Teraz ja juz mam w kolorze skory i jestem ciekawa czy wyjdą nowe czy nie, czy na tych po Basi sie zatrzyma. Nic juz nie poradzę na to.

Dziewczyny współczuje Wam z tym kręgosłupem, biodrami, u mnie odpukać ok. Raz tylko kość krzyżowa bolała jak sie na twardym krześle na zebraniu w szkole nasiedzialam. Nawet dziwie sie ze sie rak wiercę podczas snu z boku na bok etc.
Generalnie mojego nie ma wiec niby całe łóżko moje i jaki efekt, pies zajmuje polowe Pana, Basia środek z tendencja na moja polowe a mi niedługo brzuch na ziemie spadnie;) No ale gromada śpi razem:p

Zdrówka dla wszystkich, by sie nic nie rozwijało, aczkolwiek jak ma dopaść to lepiej teraz niz na poród, bo rodzic z katarem i kaszlem to chyba średnia przyjemność.

Do mnie dziś miała koleżanka z córka wpaść, ale dzwoniła ze nie ryzykuje bo w jej przedszkolu panuje bostonka i nie chce mi nic przynieść...uff

Miłego dzionka dla wszystkich :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ciekawe czy jak pojde w sobote do dr i laskawie dziadyga mi wystawie ta kwalifikacje do cc czy juz na termin sie umowimy czy narazie nie...

Mamcia ale wczesniej zasnelam na 2 godz po czym sie obudzilam. Chyba znow mnie nawiedzaja bezsenne noce. ..chociaż nie ma porównania do pierwszej gdzie to był standard [emoji52]
Co do choroby na razie cisza z czymś większym ale gardło drażni [emoji52]

Kliska nie ma czego się wstydzić...życie jest nieprzewidywalne niestety a kłótnie zawsze będą czy to po roku czy po kilku latach. Są wzloty i upadki...
Pieniążki będziesz miała jako dla bezrobotnej mamy 1000 zł
Co do wzięcia się w kupę to niestety tak jest ze ciężko się zebrać i człowiek odwleka wszystko ale teraz się tym nie martw...zobaczysz wszystko się ułoży. ..

Joasia i kurcze te choroby [emoji52][emoji52] zdrówka i oby przeszło szybko

Karosznurek czasami się zdrzemne z Sz na półtorej godz
Ja też ostatnio widziałam tą Lowele żel i muszę kupić bo tak go miałam przy Sz proszki. Na zwykły przeszłam chyba w 5 mies. Nie pamiętam dokładnie ale na pewno jak już zaczął jeść coś innego niż mleko
Rozstępy na początku są czerwone ( ciemne) a potem z czasem bledną i zostają blizny tak jakby

Martini coś w tym jest o czym piszesz co do biedronki...
Co do bólu to
myślę że czas który mam został powoduje te wszystkie nieprawidłowości

Emalka ja też co chwilkę podlamuje się jak przychodzi do założenia czegoś a tu buuum i za ciasne [emoji52]
Padlamz tego śmiechu jak bakterie giną [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] sorki jak ktoś też tak na ale mnie to rozwalilo totalnie [emoji23][emoji23][emoji23]

Milia już odpuscilam sobie ten mc na ogólnym bo bym nie dała rady chociaż ciekawa jestem co tam się u Was działo [emoji6]

Aob a jak Twoje wyniki? Kiedy teraz masz wizytę u gina? U mnie też często takie dni [emoji52] chociaż u Ciebie to zdarza się coraz częściej :/
Jak u Ciebie ciśnienie? Pijesz kawę?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Zdarzało mi się kiedyś mieć refluks, ale na szczęście nie często, u mnie jakoś zgaga zniknęła po wczorajszym mleku :) Sprawdzę też w jakiej ilości mogę migdały - trzeba dbać o zdrowie.
Znów krew z nosa (tym razem malutko), a ja mam lenia i nie chce mi się nigdzie iść, a tym bardziej do lekarza...
Kurcze, to aż tak może boleć ta moja mała kruszynka? Się śmieję w duchu, że teraz może kopać, bo nie mam jak jej oddać :D Żarcik, nigdy bym tej małej istotki nie uderzyła :)

Koalka, nie miałaś potem robionej morfologii?? Ja mam co miesiąc od ginekologa... wraz z moczem. Czasem jeszcze dodatkowo. Dzisiaj cukier w normie (tak niski po godzinie od posiłku, że jestem zdziwiona xD). Tak, teraz mam mierzyć po godzinie - każdy lekarz co innego :D

Skrzat, odpowiedzialną masz koleżankę. Nie wolno zarazić kobiety w ciąży jakimś świństwem.

Zastanawiam się czy mi wyjdą rozstępy, jak na razie nic, brzuszek smaruję ziają w razie wu, z resztą czasem mnie swędział to wolałam smarować, aby nie drapać.

reklama
A ja sie bycze od rana... Nic nie zrobiłam, poza 2h drzemka [emoji23] no teraz pranie włączyłam :) Basie mi niedługo przywiozą ze szkoły to lekcje będziemy odrabiać:) U nas chłodno, ale moze zbiorę sie na kawke w ogrodzie w polarku, słonko prześwituje zza chmur:)

Kliska nie przemęczaj sie jak ci ta krew tak leci z nosa, ale w ciąży często słabsze naczynia krwionośne.

Koalka u mnie tez morfologia raz na miesiąc, średnio, co jakies 2 miejsce tsh dla kontroli.

Ja w nocy sie budzę ale dopada mnie za to senność za dnia, jak w pierwszym trymestrze :/

Dziewczyny polecam Wam czysty olej jojoba:) Smaruje nim brzuch tak raz na 2, 3 dni ja z tych leniwców a jest tak gładki i nawilżony ze aż szok :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry