reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Kliska - wiem ze Rennie mozna brac i na innym forum dziewczyny braly , bo tez nie mogly wytrzymac. Ja zgage mialam zaledwie pare razy i nie bralam bo bylo do przezycia jak dla mnie :)

reklama
Uff, chyba udało się z tym mlekiem :D nie chcę brać leków, ale dzisiaj to jakoś cały dzień męczyło, nie wiem w sumie czemu... Język też już przestał palić :D Chyba wrócił mi dobry humor, jak mnie te zmiany nastroju w ciąży wykończą :D

Heheh to dobrze Kliska ze juz przeszlo, ja tam nie mam zmian nastrojow , nie wiem ale dosc lagodna jestem na poczatku pierwsze 2 msc moze bylam bardziej humorzasta ale tak to nieeee :)

Witam wieczornie..

Czytam ale nie mam siły pisać..
Od jakiegoś tygodnia znów mam zasłabnięcia mniejsze lub rzadziej większe ale dziś doszły zaburzenia równowagi (?) Myślę że tak to mogę nazwać... co rusze głową czy wstanę, usiade, itd.. to mam zawroty głowy przez co ranek spędziłam z miską w ręku... jest jeszcze gorzej niż na początku ciąży.. ogólnie nie mam sił wstac czy cokolwiek robić a jednak pół dnia sama z małym..
Wybaczcie moje żale.. mam nadzieję że to minie bo tak to nie dam rady rodzić... aaa i mnie coś łapie bo rano myślałam że się zakaszle na śmierć i gardło mnie bolało...

Ale zrobilam w końcu zamówienie apteczne i listę wyprawkowa i stwierdziłam że bardzo mało rzeczy mi brakuje a mało co kupiłam... dużo mam po Niko...

Co do ubrań ja akurat rodzilam młodego w styczniu i wszytko zostawilam więc mam kilka par spodni i płaszczyk i kurtkę zimową i wiem że tego wszystkiego nie zdarze ubrać raczej...

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Martini, ja to chyba już tak mam po prostu - wulkan emocji, jak nie radość to złość, jak nie smutek to śmiech. Nienormalne :D
Aob66, co do zawrotów to ja wczoraj też miałam jakieś dziwne - siedzę, a w sumie półleżę w łóżku i mi się zakręciło... no niestety ta końcówka może być trudna, ale głowa do góry, to już niedługo. Może być nam lżej jak zacznie brzuch opadać, więc oby siły na rodzenie były :) Oby się Tobie żadne choróbsko nie rozwinęło. Za dużo osób już chorowało, starczy!! Limit wyczerpany!!

Kurcze dziewczyny... od 3 dni mam cos takiego ze jak poleze na boku ok 20 min to mnie tak zaczynaja biodra bolec :( podczas snu nawet sie nie raz budze. Co to do cholerki jest ?? :(

Kliska no właśnie też mogę za dużo się nie ruszyć a się kręci no ale tak jak piszesz zostaje nadzieja na poprawę jak już brzuch będzie niżej [emoji6]

MartiniM nie mam pojęcia dlaczego tak bolą Cię biodra ale podejrzewam że niewiele można z tym zrobić.. a tak jakbyś leżała niby na boku a niby na plecach tak pomiędzy... i moze jakaś poducha pod plecy i byłoby lepiej...

34 tc[emoji2] córeczka[emoji7] TP 06.11

Aob wlasnie czasem juz probuje w polowie boku w polowie na plecach lezec :D tylko sie boje zeby brzucha przy tym nie napinac, a ja sie lubie przerwacac w nocy wiec z tymi poduszkami pol nocy bym wojowala- tak zel tak nie dobrze - moze biodra mi sie rozchodza :D

Karo mu wyskoczyly 4 krotkie kreseczki ale czerwone poki co, az myslalam ze to zylaki :D ale mowie nie no w okolicach nerek niemozliwe :D

reklama
Zlot emerytek [emoji6][emoji6][emoji6]
Aob uważaj tam na siebie. Jak z ciśnieniem? Nie masz spadków?

Co do emocji to u mnie raczej constans. Ale ostatnio kolega ma żonę w ciąży na półmetku i mówi że co chwilę mu płacze a to ich drugie dziecko i w pierwszej tak nie miała. Płacze na reklamie domestosa jak bakterie giną. Albo w nocy jak się obudzi że jest rozbita. [emoji5] także ma chłopak zabawnie w domu.

Ja też dołączam się do grona emerytek coś mi się z tetnem dzieje mam takie chwilowe skoki aż czuję na tentnicy szyjnej. Mierzylam już parę razy to Max do 100 na minutę doliczylam. Niby w trzecim trymestrze może być wyższe tętno Ale czy mogą być takie skoki? Nigdy nie miałam jakiś problemów kardiologicznych. No cóż w czwartek wizyta zobaczymy co się dowiemy. [emoji58]

Karosznurek z tymi biodrami to i mnie coś łapie. Wczoraj coś tam porobilam i położyłam się na łóżku na chwilę potem się przeturlalam na drugi bok tak jakoś wygielam nogę że w b iodrze coś strzelilo i nie wiedziałam jak się z tego łóżka podnieść w tym bolu[emoji54]

Kejti emerytko , jak u Ciebie z kardiologiem i neurologiem ? [emoji5]

Milagros Masz już umowionego ortopede? [emoji5]

Jestem w trakcie 32 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji176][emoji176][emoji176]

Do góry