reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Aob ja też wcześniej nic takiego nie słyszałam ;)
A możesz mi powiedzieć ile powinna trwać inhalacja? Czy wystarczy jak powdycham ta jedną ampulke 5ml?

Emalka nam to na szkole rodzenia pokazywali, niby sobie babki chwala tak samo jak masaż krocza ;-)

Aob jak ma mi to polepszyc sprawę to się mogę w oleju wykąpać hahaha [emoji23]

reklama
Zzo jest od kilku lat wszędzie bezpłatne. Jedyny problem to dostępność anestezjologa

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Emalka koleżanka rodzila w maju zeszłego roku i kazali jej wykupic cegielke 1000zl i to właśnie było znieczulenie dlatego pytam :-)

To bylo to niezgodne z prawem. Tak było jeszcze jakieś 6 lat temu. Ale nawet w Wawie kosztowało to ok 600zł. Powinna wziąć ta cegiełkę i zrobić awanturę w nfz. Ale rozumiem w takiej sytuacji też bym pewnie kazała mężowi szukać bankomatu a potem bym się zastanowila czy robić dym.

Emalka całe szczęście oddali jej pieniądze bo anestezjolog nie zdarzył do niej przyjść i rozwarcie było za duże, ale opowiadala ze już wszystko podpisane, kasa wyłożona i jednak ze jej nie dadzą. Szukalam na internecie to na stronie dzidziusiowo pisali właśnie ze niektóre szpitale pobierają opłatę w formie cegiełki niby na remont i ze powinni być bezpłatne. Ale nie zwróciłam uwagi na datę artykułu.

Ale pamiętam że znajomy płacił cegiełkę 50zl za to ze może być przy porodzie sn

Aob nie mam pojęcia dlaczego 2 godziny po inhalacji kazała nie wychodzić na spacer. Ale skoro tak zaleciła to robiłam.

U mnie w mieście i okolicy w ogóle nie ma zzo, w żadnym szpitalu.

Milagros jest jeszcze stymulator Tens, ostatnio gdzies w telewizji śniadaniowej zachwalali.

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Nika jest na szkole rodzenia do wypożyczenia na poród, ale jakoś boję się tego nie wiem czemu :-O

W moim mieście też nie ma, ale planuje rodzić w innym. :) u nas jest możliwość rodzenia tylko na łóżku.

O Panie tylko na lezaco bez znieczulenia? Masakra jakas. A co z "rodzić po ludzku" dobrze że jednak w Warszawie jest taki wybór szpitali i one między sobą konkurują O pacjentki i rzeczywiście standardy się zmieniły przez ostatnie 10lat. W Warszawie jest 16porodowek także jest w czym wybierać.

reklama
Witam dziewczyny
co do gazu ja rodziałam ostatniego i nie sądzę że może to działać rozsmieszajaco bardziej czułam się blogo i ból mi tak nie przeszkadzał , mój nawet chciał wypróbować ale poród szybko szedł do przodu bo rozwarcie na osiem palcy jak weszłam na porodówkę i ciągle ktoś w sali był ;) siostra na gazie rodziła pierwsze dziecko i mówiła ze jej nic nie pomógł ale wydaje mi się ze to wina tego ze nie miała porównania do porodów na żywca :)

Zaraz musze dzieciaki do przedszkola ubierać :) i znowu dzień mi zleci szybko ....

Do góry