reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

A ja dziś tez wyjątkowo juz na nogach i u mamy juz od 8 bo mam w domu remont mały. Ogólnie będzie mi ciężko bo ja teraz potrzebuje swojego kąta, no ale remont był zaplanowany duuuuzo wcześniej wiec nie ma rady. Stolarz juz jedzie.

Ja z objawów to mam ten ból brzucha ale szczerze mówiąc to wolałabym go nie mieć bo wciąż mnie martwi ten objaw.

Także cieszcie się dziewczyny jak nic nie macie naprawdę

Jakie wy macie pokłady energii tyle robicie, na na nic siły nie mam.

Nessi to już teraz takie upławy a nie plamienia tak trzymaj!

Mama czworki mi moja ginka mówiła ze właśnie powinnam tak przyjść na pierwszą wizytę, tylko ja taka niecierpliwa i przełożyłam wizytę (w sumie przez te bóle brxucha)

Ivi daj sobie czas tez na odpoczynek

Dorota to tylko dzieciaki nic nie poradzisz wdech i wydech i się nie przejmuj

Agulek jestem z Tobą myślami, trzymaj się!

reklama
Odnośnie objawów to z forum ginekologicznego .. cytuję ''Jeśli nie ma Pani objawów ciąży, to należy się tylko cieszyć, że jest Pani w tej znacznie mniejszej grupie szczęśliwych kobiet, które nie mają negatywnych objawów (zwłaszcza) w pierwszym trymestrze. Brak objawów nie stanowi powodu do niepokoju.''

Ivi ja też chciałam 2 lata różnicy ale nie wyszło.

Ale dziewczyny produkujecie. Ja nie mam kiedy czytac. Teraz jesteśmy w trasie i patrzenie w telefon niestety nie działa na mnie dobrze.

Życzę Wam miłego dnia i nie stresujcie się.

Ja objawów jakiś strasznych też nie mam i się bardzo cieszę, bo bym wykitowala sam na sam z dwulatką prawie cały czas. Czasem tylko mnie słabi, ale jakby tylko tak było to może być.

katerineczka- Dzięki, uspokoiłaś mnie. Ja te mam bóle podbrzusza, ale w zasadzie w 3 ostatnich ciążach też je miałam więc staram się nie panikować.W taki razie jak wszystko będzie ok to poczekam te 2 tyg.

Tak z innej beczki. Znacie dziewczyny jakieś fajne apki ciążowe
na Androida? Nigdy nie korzystałam, a teraz podobno to dość popularne. Trzeba spróbować...

Nessi oj nawet nie wiesz jak chętnie bym wpadła i nawet się zasiedziala ;-), szacunek dla Twojego spokoju, bardzo bardzo się cieszę że plamienia ustaly.

U mnie dziś póki co to mniej mdłości ale jak mówi Nessi staram się tym cieszyć bo mogłam w spokoju zejść śniadanie i nawet jeszcze głodna jestem hi.

Ivi jak sobie radzisz w kłótniach i biciu dzieci? Jak u ciebie z bajkami, ja jestem twarda mama, mają zakazy i nakazy i bajki oglądali 2 razy w tygodniu ale odkąd zaszlam w ciążę a pierwszym objawem u mnie to grypa i że ferie wtedy były, staram się codziennie odpoczywać dużo bo znam moje ciąże że mogę w minucie przedobrzyc i będzie źle, sił się wiecznie z nimi bawić nie mam i tym sposobem dziennie bajki jakieś 2 godziny, kurcze aż trochę wyrzuty sumienia mam, wiem że nieraz w domach bajek tyle ile dzieci chcą ale ja taka nie jestem. Teraz tłumacze sobie ze dla dobra dzidzi muszę odpocząć i staram się nie przyjmować że oni bajki dziennie.

Mama czwórki myślę że to dobry czas na Gina, ale właśnie jak znaleźć w sobie tyle cierpliwości do tak dalekiej wizyty?

Śmiać mi się chce, najmłodsza ogląda książeczki obok mnie i kartkami przewraca a mnie te kartki śmierdza hi

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
Co do testow to juz chyba kiedys tu pisalam ze dwa testy zrobilam jednego dnia w kilkugodzinnym odstepie czasu. Na pierwszym kreska byla bardzo blada a na drugim mocna, wyrazna, gruba. Fakt faktem ze byly to testy dwoch roznych firm.

Ja dzisiaj pol nocy nie spalam:-( zasnelam po godz.3 obudzilam sie o 5. Zasnelam o 7 i obudzilam sie o 9 masakra...

Mam mdlosci od kiedy z lozka wstalam, do lodowki nawet nie probuje zagladac.
To drugi dzien kiedy mnie tak meczy a we czwartek zaczelam 7tc.takze spokojnie dziewczyny bo i do Was takie wstretne objawy moga jeszcze przyjsc

A ja dzisiaj stwierdzam u siebie niezrównoważenie emocjionalne :D ... oaza spokoju, na którą wyglądam to tylko pozory ... właśnie wróciłam z łazienki i ryczałam ... labilność emocjionalna udziela mi się na 100% ... a MOJA CERA to jeden wielki pryszcz na pryszczu ...twarz cała tłusta, włosy tłuste ... tragedia. Nałożyłam tonę szpachli, ale syfy i te plamy ciemne - wszystko znać :-( :( Jak do ludzi chodzić i do pracy z taką gębą to ja nie wiem ...:-( :( Boże nawet w pierwszej ciaży nie miałam takich problemów z cerą ...chyba mi pół apteki potrzebne na te syfy o_O

Nessi bedzie dziewczynka w takim razie:wink:
Ja tez dzisiaj wstalam z mega swiecaca buzia:-/ i wlosy tak samo lepkie brrr.
A znowu skora na brzuchu i na nogach przeokropnoe sucha....na kolanach takie jakby skorupki mi sie zrobily:baffled:

reklama
O z tymi wróżeniami to różnie bywa ... wolałabym jednak mieć chociaż z pół tuzina mniej tych pryszczy bo płaczę za każdym razem gdy lustro mijam

Do góry