reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć dziewczyny.
Koalka ja za antybiotykiem też nie jestem ale krople jak najbardziej mógł dac. Albo nawet wspomnieć o inhalacji...

Mama czwórki to masz prawdziwą epidemie w domu oby Ciebie nie zlapalo :*
Co do rurki bylabym zła. Ale niestety nas pani rzadko myślą na zaś ;)

Katerineczka ja mam jak Princeseczka jak za szybko chce się obrócić to właśnie ciągną mnie mięśnie brzucha ale wydaje mi się ze to może rozmiar dzidzi robi swoje bo jednak ona obraca się ze mną :)
No i miednica, ale to już chleb powszedni, miałam iść wczoraj do ortopedy ale mąż dostał telefon z pracy i musiał jechać a ja sama w taki upał się nie zdecydowałam.

Mama4co do ruchów moja piękna też tak wieczorem szaleje, czasami cały dzień A czasami tylko właśnie wieczorem :)

Co do chorób jeszcze dodam, że ja zalatwilam gardło klimatyzacja od auta. Mam tylko nadzieję że mi to szybko przejdzie.

reklama
Katerineczka- w necie są dosyć dokładne zdjęcie tej rurki także już ją dokładnie oblukałam. Z resztą one wszystkie są podobne dlatego liczę , że może akurat będzie pasowała. Koszty tej części nie są jakieś powalające więc zaryzykuję i kupię.

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Czy któraś bierze lub brała prywatnie swojego lekarza do porodu? Nigdy tego nie robiłam, a mój gin po prostu w momencie terminu wpisywał mnie na listę do cc w szpitalu w dniu kiedy miał dyżur i on robił cięcia. Teraz w związku z tym, ze to będzie 4 cesarka boję się bardziej i chciałabym mieć taki komfort , że jeżeli cokolwiek zaczęłoby się wcześniej dziać to on przyjedzie i właśnie on przeprowadzi to cięcie. Boję się, ze coś się zacznie dziać np. po południu lub w niedzielę kiedy go nie ma i pociacha mnie jakiś niedoświadczony operator, a finał będzie taki, że uszkodzi mi np. pęcherz moczowy lub jeszcze coś gorszego się stanie. Dzisiaj mam wizytę i w ogóle nie wiem jak zabrać się do tej rozmowy z lekarzem. Nie chciałabym, żeby odebrał moją propozycję jako łapówkę. chciałabym normalnie-legalnie umówić się z nim na poród. Jest w ogóle taka opcja? Jak myślicie?

Mama czwórki wydaje mi się że jest taka opcja, U nas się płaci za położona, organizuje to szpital i otwarcie jest powiedziana kwota.
Więc wydaje mi się że lekarza też można wybrac

Mamo czworki- wlasnie na pazdziernikowkach dzisiaj dziewczyna (wiktorka88) pisala ze byla w szpitalu zalatwic wszystkie papierki na to zeby miec swoja polozna. Takze na pewno jest taka opcja.

Zdrowka dla dziciaczkow kochana! Grypa jelitowa to cos okropnego zwlaszcza gdy dochodza wymioty... na mnie tylko diphergan dziala po ktorym czuje sie tak slaba jakby mnie ktos wycisnal. Wtedy moge caly dzien przespac! Oby tylko Ciebie nic nie dopadlo!

Milagros-gardlo od klimatyzacji brrr wspolczuje i zdrowka duzo ;-* odgrzybialiscie ja?

Na pazdziernikowkach trzecia sie rozpakowuje z tym ze dwie pierwsze mialy ciaze blizniacze a tej dzisiaj wody odeszly! Termin miala na 7 pazdziernika.

Takze ten coraz blizej dziewczyny! :-)

Jestem w 32 tygodniu ciąży [emoji173]

Ostatnia edycja:
Princeseczka klimatyzacja jest sprawdzona i przygotowana w razie W, bo ja cały rok na klimie jeżdżę. Ale mój błąd bo ustawilam maksymalny nadmuch wprost na siebie bo było mi tak gorąco, duszno i słabo :/no i mam za swoje.

Co do rozpakowania moja przyjaciółka ma na połowę października i póki ona nie rodzi to jeszcze nie trzese portkami :D

O kurczę październik się już zaczyna wysypywac ? Miesiąc i u nas się zacznie [emoji44][emoji44][emoji44]

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Mama czwórki nie wiem jak to jest kiedyś chyba robiło sie takie zlecenie lekarzowi, ale u nas chyba tych praktyk zaprzestali z uwagi wlasnie na łapówki, nie wiem czy teraz lekarz który nie ma dyżuru może brać udział w porodzie, to jednak sa szpitale państwowe, a nie prywatne i jak dla mnie w takiej sytuacji umowa/zlecenie musiałoby być podpisane ze szpitalem który by ściągnął Twojego lekarza, bo jak wynagrodzenie dostał by bezpośredni lekarz to dla mnie jest to łapówka bo szpital daje sprzęt, środki etc, ale musisz z nim pogadać. Sprawa wyglada na pewno inaczej w prywatnym szpitalu.

Zdrówka w ogóle jelitówka to okropna sprawa.

Ja juz mam dosyć upału, pomimo cienia uciekłam do domu, na dół bo góra juz tez robi sie ciepła:(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mamo-czworki u mnie nie jest możliwe wziąć gina w nocy o północy. Jedyne co to mogę sie na cc umówić na jakis termin, ale w pełni Cie rozumie. Też sie boje o jakiegos konowała. Z resztą wydaje mi się ze mój mnie w poprzedniej ciąży podgadywal czy mysle o cc, ale że bylam nastawiona na sn to nie było tematu. Ostatecznie i tak on mi zrobił cc [emoji23] bez czekolady [emoji28]
Coś czuje że u mnie wybór szpitala to bedzie last minute. Wiem kiedy moj gin ma stały dyżur i najwyżej bede sie pytac czy jest jak sie zacznie czy coś, bo czasem ma dodatkowe w weekendy, a jeśli go nie będzie to jadę na prywatny szpital i tam przynajmniej dobre warunki i lekarze wprawni w cesarkach.

Na położną jest opcja, ale lekarze wolą nie przychodzić jak to nie są ich godziny pracy, bo za duża odpowiedzialność.

Jenyyyy..... dziewczyny nie straszcie z tym wysypywaniem. Nie jestem gotowa psychicznie jeszcze na syna...

Milagros moje 3 kumpele mają na październik. Ale bedziemy mieć przedszkole [emoji28]
Szkoda że dwie z nich nie z rzeszowa.

Jestem w 33 tygodniu ciąży

U mnie w pracy to ja zaczynam wysyp[emoji5] potem dwie córki na sztyczen i jeden chłopiec na marzec. Ale to koledzy z pracy tatusiami wtedy zostaną [emoji6]

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

reklama
Kochane ja tak na szybko, któraś. Was używa nabulizaor dla dziecka ?
Jak to cenowo wyglada? Lepsze droższe czy nie ma znaczenia ?
Czy stosuje sie to na katar czy na oskrzela i kaszelek?

Do góry