reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja tez nie chce absolutnie spać z dzieckiem w jednym łożku ponieważ uważam ze spanie z dzieckiem wyklucza jakiekolwiek wysypianie sie akurat w moim przypadku. Lubię sie rzucać w nocy z boku n bok, i rozkładać sie na całe łóżko dlatego tez wymyśliłam dostawkę do łóżka- dzidzia blisko ale m swoje miejsce i przestrzeń.
I mnie w upaly w domu jest tez bardzo gorąco a mnie jeszcze poty oblewaly od gorączki ma szczęście odpisza mnie juz wszystko
Kliska uważaj na siebie w takie upały warto schładzać sie letnia kąpielą kilkakrotnie, jeśli krew z nosa to przemęczona jesteś

reklama
U nas dziecko będzie 1.5M od nas, ale wielkość odległości nijak ma się do rzeczy w tej sytuacji. To nie jest szybkie reagowanie w przypadku płaczu a jednak bezdechu. Tu już jest kwestia obudzenia się w odpowiednim momencie.

Czytam Was ciągle ale nie mam totalnie nastroju. A i samopoczucie do bani. Znów wymiotuje.

Koalka body kopertowe ma jeszcze hm na pewno.

Aob to chyba masz wysoki próg bólu? :D

Ja kupiłam używany monitor za 200zł na olx. Uważam że to akceptowalna cena. Angel care. Uważam ze można nie mieć niani maty czy wypasionej karuzeli to jednak monitor warto mieć. Tak jak Milagros pisała to nie jest jak z płaczem że się obudzisz. Też mam znajomych których parę razy na poczatku monitor obudził.

Byłam dziś na szkole rodzenia z wycieczką po oddziale. Moje bojowe nastawienie opada. To się nie może udać [emoji22] nie wiem jak to będzie.

Jestem w trakcie 31 tygodnia.
Z Polą spotkamy się ok 18 listopada [emoji175][emoji175][emoji175]

Emalka ja akurat celuje w baby sense bo będziemy mieć zastrzyk dodatkowej gotówki, inaczej też bym kupowała używany :) już rozglosilam ze jakby ktoś miał to chętnie odkupie ale każda znajoma jeszcze korzysta :)

Co do porodu, ja jestem osrana aż miło na sala myśl. Hehe ale jakość to będzie, nie ma odwrotu :)

Przy Basi nawet nie myślałam o monitorze, teraz tez jakoś nie, u nas tez łóżeczko w sypialni puki co:) Basia spała u nas prawie 2 latka oczywiście w swoim łóżeczku.
Nianie mamy po Basi jeszcze, ale to używałam jak my siedzielismy na dworze wieczorami lub wlasnie jak mała spała na dworze przed drzwiami w ciagu dnia a ja sie krzątałam po domu.
Cos mi dzisiaj Młoda nie chce zasnąć, juz 23 a ona od 1,5h kręci sie i przychodzi:( teraz gada do siebie, jutro bedzie nieprzytomna w szkole biedaczka :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

"Co ma być to będzie..."
Może przemęczenie... mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.
Tak mnie straszycie, że nie wiem czy nie kupić. Tylko, że nas serio za bardzo nie stać...
a ja już się doczekać nie mogę... jakiś dam radę z porodem, wytrzymałam juz tyle różnego rodzaju bólu: niby przez tydzień po założeniu aparatu na zeby powinnam odczuwać ból, a ja juz pierwszego dnia jadłam schabowego :D

Kliska :) spokojnie, nasze mamy dawały radę bez gadżetów misiów tulisiow, monitorów, niani i innych podobnych gadżetów i mysle ze całkiem fajne pokolenie wyrosło;) Teraz wymyśla wszystko by rodzice kupili ale nie ma jak dla mnie spiny, u mnie chyba żadna koleżanka monitora nie miała i było ok. Nie ma co panikować na zapas. Jeżeli sa wskazania medyczne to inna sprawa.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kliska absolutnie żadna z nas nie namawia Cię do kupna bo to jest spory wydatek, ani nie wymusza na Tobie.
Piszemy tylko o swoim podejściu do sprawy.
Monitor zawsze można kupić po porodzie bo wtedy wpływają pieniądze z ubezpieczenia, U nas taka opcja wchodziła w grę ;) tak samo jak kupno lepszego fotelika. A i warto też rozglądać się za używanymi.

Ja monitor mam i teraz tez będę miała, ale ja straszna panikara jestem, używki jak najbardziej ale pamiętajcie że trzeba je serwisowac co 2 lata, należy je oddac na taką specjalną kontrolę do producenta. Dziewczyny mam pytanie co do twardnienia brzucha, z niko tego nie miałam w ogóle a teraz nie wiem cxy to to... bo mnie się wydaje ze to dzidziuś się tak mocno wypina i dlatego brzuch twardy... a może się mylę popoprawcie mnie. ..
A macie tez coś takiego ze jak wstajecie albo przekrecacie się to brzuch was boli jakby był cały w zakwasach?. Milagros wspolcxuje wymiotow :( ja mam straszne mdłości znowu całodzienne.

Priinceseczka dbaj o siebie

Kupiłam dziś pizame w lidlu, śliczne są, ja na początku miałam koszule potem już ubierałam właśnie normalne pizamy szczególnie ze u mnie kontrola sprowadzala się do kontroli rany po cc.

Boże jak sobie przypomnę jaki mi lekarze na obchodzie brzuch przyciskali... wam tez?

reklama
Princeseczka uważaj na siebie. Ja tez ostatnio miałam taki spięty brzuch i bóle krocza. Troche nakrzyczalam na mojego, bo tez to lekceważył. Uświadomiłam mu, ze dziecko nie jest jeszcze gotowe zeby zdrowe przyszło na świat i ze nie użalam sie nad sobą tylko chce jak najdłużej donosić ta ciaze. Pomogło.
Poodpoczywalam wiecej i przeszło. Na Józefowie mówili mi, ze u nich nie ma dyżur nie dyżur, ze nigdy ciężarnej nie odsyłają. Nie wiem jak w tym drugim.

A odnosnie wiesiołka to mnie gin kazał brać oeparol juz dawno. Biorę 3x1 gdzies od 24 tc.

Tez nie wyobrażam sobie nie mieć monitora. Włączył mi sie raz jak syn był juz podrosniety, ale w tym amoku odrazu rzuciłam sie do dziecka go tracić, alarm sie wyłączył, a mały przekręcił sie na drugi bok. Nie wiem czy rzeczywiscie cos sie działo, czy po prostu przekręcił sie i ułożył tak, ze płytki nie załapały... Do dziś jest to dla mnie tajemnica co sie wtedy stało...

Używany monitor oddechu bez niani kupi sie za 100-150 zł, a za jakis czas za stówkę spokojnie sie go sprzeda.
Z jednej strony tak nasze mamy dawały radę, nie było takich bajerow, tylu szczepień itd...
Ale kiedyś nie było internetu, takie wieści sie nie rozchodziły...zreszta wystarczy zerknąć na tendencje przezywalnosci noworodków. Jesteśmy coraz bardziej świadomym społeczeństwem i od czasów naszych mam umieralność noworodków znacząco sie zmniejszyła.
Jakies pol roku temu w wiadomościach mówili jak po mszy dziecko spało u siebie a rodzina obok świętowała chrzest i w pewnym momencie okazało sie, ze dziecko nie oddycha... Ale było juz za późno...
Ja tez należę do tych osób co wola nie kupic bujaczka czy innej zabawki, ale monitor musi byc. Mało tego zanim zamknę oczy to trzy razy wstaje sprawdzić czu aby na pewno jest włączony.

Keejti torcik śliczny i wszystkiego najlepszego dla synka. My za dwa tygodnie z tej okazji imprezujemy.

Jestem w 30tc, będzie syn[emoji7] TP29.11.2016[emoji4]

Ostatnia edycja:
Do góry