reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dolaczam do grona niegoscinnych ;-)

Koalka- a dla Was duzo zdrowka. *spam* na gardla bralas? To na bazie naturalnych skladnikow i bezpieczne dla ciezarnych i karmiacych. No a z chemicznych to tak jak Joasia napisala Paracetamol. Ja jak bylam chora to leczylam sie Prenalenem, cytryna, cebula, i paracetamol do zbicia goraczki. Podobno jeszcze inhalacje sa dobre z amolu chociazby ale ja nie stosowalam. Ale i tak objawy takiego przeziebienia mialam tyle co zawsze-tydzien ;-)

A i musze sie pozalic ze noe moge zabrac sie za prasowanie. Jakos mnie to odpycha :-D siedze caly dzien na dworze albo kursuje po miescie. W miedzyczasie zrobie obiad i na wieczor jestem zmeczona. Dzisiaj przez mysl mi przeszlo zeby meza poprosic o pomoc ale tak jak szybko ta mysl przyszla tak szybko odeszla :D
Aaa i do torby zwojej spakowalam juz 3 koszule, kapcie, klapki pod prysznic i sztucce :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Priinceseczka to i tak masz więcej spakowane niż ja[emoji6] ale myślę o tym codziennie z tym że robię porzadki ogólne a mój ma popołudniowe zmiany więc i starszak siedzi mi ciągle na głowie...

Kliska to masz powód do zadowolenia ze nie czujesz się ciężarna [emoji6] i narobialas mi ochoty na krokiety z barszczykiem ehhh[emoji14]

Gaga mój z początku chodził że mną do szkoly rodzenia ale później się kilka razy wymigal [emoji6] pójdzie innym razem na pewno[emoji2]

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Witajcie dziewczyny
Ubiegła noc minęła tak ze nad ranem tylko godzinkę spałam. Nie mogę uwierzyć ze tak nagle mnie połamało, nie było żadnych symptomów tylko od razu z grubej rury. Dosłownie dusiłam sie gdy chciałam zasnąć. Na zmianę piłam mleko z czosnkiem miodem i herbatę z cytryna i sokiem malinowym własnej roboty. Płukanie solanka troszkę pomagało. O 8 zadzwoniłam do rodzinnego ze już nie wiem co mam robić. Gorączki brak tylko 35,9, przepisała mi *spam* do ssania *spam* syrop i Euphorbium do nosa spray nic więcej nie mogła. Kazała to wyleżeć. Dzisiaj miałam usg 3 trymestru poszłam chociaż ledwo żyłam, kupiłam maseczkę i w masce przyszłam na badanie żeby lekarz nie wygonił. Wizytę opisze n wizytowym ale jest ok mała ponad 2 kg.

Skrzatq trzeba czerpać jeszcze słoneczko póki jest [emoji7]
Gaga dobry, dobry :)
Basuenka ja tak miałam długo po porodzie :/
Aob ja przy okresie zawsze na zastrzykach bo takie bóle brzucha a przy porodzie tzn próbie bo i tak skończyło się cc miałam ostre bóle krzyżowe więc nie wiadomo jak to patrzeć [emoji6]
Princeseczko no no szalejesz z torbą :) a tak poważnie to super
Koalka o kurczę to wzięło Ciebie nieźle [emoji54] Zdroweczka i wylez

U mnie dzisiaj cały dzień na nogach bez drzemki Sz [emoji53]
Basen i słońce zaliczone

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Koalka matko oby to szybko z Ciebie wylazlo!

Diabliczka ja akurat nie lubię upałów i unikam słońca jak moge to mnie nie przekonałas do korzystania hehe [emoji6][emoji14]
Co do bóli to hmmm miałam swój szablon i mi go zburzylas hahah[emoji23] a tak na serio to współczuję bóli miesiaczkowych [emoji52] mnie to boli tak że nawet tabletek nie biorę bo nie lubię a idzie to wytrzymać i żyć...

Karosznurek czkawka jest calkiem normalna i niestety nie wiem nic o sposobie na nią [emoji6] raczej nic się z tym nie da zrobić, bo dzidzia trenuje teraz[emoji6]

A ja zajechana jak co dzień Idę w końcu spać[emoji42][emoji42][emoji42]
Dobranoc[emoji6]

Jestem w 32 tygodniu ciąży[emoji2] będzie córeczka[emoji7] TP 06.11

Koalka współczuję Ci. Może wysmaruj stopy amolem skarpety i do wyrka?

U mnie torby nawet brak, dalej nie wróciła. Już 2lata czekam na zwrot. :/ przypominanie nic nie daje.

Aob ja też nie lubię upałów. Ogólnie wolę jesień i zimę. :)

Karosznurek niestety nie pomogę, moja dzidzia nie miewa czkawek więc nawet nie jestem w stanie sobie wyobraź jak Cię to męczy ;)

U mnie przy okresie bóle z kręgosłupa i pochwa mnie zAwsze bolała, zobaczymy jak to będzie przy porodzie...

Odnośnie czkawki ja te czytałam ze to ślą dziecka w brzuszku nie jest tak uciążliwe jak dla dorosłego. Moja ma rzadko czkawkę
Nimi jednak doszła gorączka niby nie duża bo 37,8 ale nie wiem czy zbijać ja tabletka... Ostatecznie wezmę chłodna kąpiel. Co do Amolu to mam w domu ale przeczytałam w ulotce ze zawiera alkohol i to nie mało i odpuściłam nacieranie bo nie wiem czy można.

Koalka wspolcxuje choroby :( tak powyżej 38 to bym jednak zbijala temperaturę. Oby to było tak ze szybko cie wzięło i tak samo szybko sobie pójdzie.

Potwierdzam czkawke dla dzieci nie jest uciążliwa. Mój Niko miła non stop czkawke w brxuchu i potem po urodzeniu tez, i taki spokojny przy tym był ze widziałam ze mu to nic nie robi. Karosznurek pociesze cie ze U nas czkawke i po 10 razy na dzień. Trochę mnie to tez meczy hehe :)

Priinceseczka gratki za torbę ja też chyba się przymierze powoli.

reklama
Jest 5:42 a ja nie spie od 2 godz. :( obudzil mnie ból rąk, najbardziej dloni palców. Dretwienie i ból masakra. Dodatkowo nogi spuchniete położyłam sobie żeby przy lezeniu były nieco wyżej. Ehhh

Jestem w 32 tc, Tp 03.11 córcia

Do góry