reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Coś czuje się połowa rodziny męża się na mnie obrazi, no ale cóż :D A jeszcze jak widzę jak moja teściowa całuje małego A ma np strupka od opryszczki to mnie trzesie :/

reklama
Koalka herbatka z cytryna i miodem. Dużo cytrynki ;) i inhalacje. Ja robilam z amolu. I nacierałam tez skronie i czoło.
Karola ja tez prawie +12kg i wcale się nie obzeram ani fastsyfow tez nie jem. I chodze głodna. Nie martw się wszystko dzieciątka nazze wysysaja.

Jestem w 32 tc, Tp 03.11 córcia

Ja miałam w ciąży opryszczkę chyba z 5 raz :( głownie na samym początku :(

Co do przeziębienia to tylko paracetamol jak trzeba, ale jak brak temp to szkoda sie truć, woda morska do nosa i inhalacja (gorąca woda z sola do miski i ręcznik na głowę mozna dodać jakiś olejek eteryczny, albo amol lub krople miętowe na łyżkę - podpalić, jak zgaśnie wdychać:) amolem mozna tez natrzeć gardło od zewnątrz, klatkę piersiowa, a no i sok z cebuli (cebule pokroić i zasypać łyżka cukru-rano syropek gotowy).

Ale aż dziwne by tak szybko sie rozwinęło, może przeziębienie niezależne?

Edit:
Woda z sola mozna tez płukać gardło:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka ja jej zwracam uwagę ale ona nie traktuje tego chyba poważnie, a matka dziecka nie reaguje wiec co ja mogę więcej?

No właśnie bardzo dziwne ze tak szybko poszło. Być może już coś sie we mnie świeciło wcześniej a dopadło właśnie dzisiaj. Dziewczyna nie wyglądała na chora tylko na gardło narzekała, przyniosła mi pare dokumentów, posiedziała z 20minut i wyszła. Tragedia, taka godzina a ja wciąż nie śpię tylko sie pocę jak skunks po tym czosnku, a gardło to bolące ze ledwo ślinę przełykać można .

Koalka przepłukaj sobie gardło wodą z solą. Mi pomagało. Zapomniałam całkiem O tym. Może chociaż uda Ci się zasnąć.

Oooo tak albo septosanem
Weź łyżkę masła z cukrem i smoktaj. Jutro myślę że będzie lepiej. Jeśli nie to wymocz nogi w gorącej wodzie z solą, potem skarpety i do wyrka. Sok z cebuli wspomniany czosnek i wydobrzejesz . Zdrówka

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny woda z sola poszła w ruch. Miód i słodkości odpada bo zgagiszcze mam po słodkim aż pali podrażnione gardło. Dbajcie o siebie dziewczyny bo teraz taki cholerny czas przejściowy gdzie zarazków wirusów wszędzie pełno.
Dobranoc buziaki ❤️❤️❤️

reklama
Koalka mam nadzieje ze lepiej? Septosan chyba może być (ma mało szałwi w składzie bo to mieszanka ziół), ale czysta szałwia juz nie do płukania gardła, ona chyba pobudza skurcze czy jakoś tak:( Z ziołami w ciąży trzeba uważać.

Ja wstałam i poleze jeszcze z godzinkę. O 10 ma być koleżanka z 3 miesięczna córeczka:) Zamiast ja odwiedzać to do mnie przyjeżdzają przez ta szyjkę, a tyle rzeczy miałam jeszcze ogarnąć a tu d... :/
U nas dziś tez piękna pogoda wiec pewnie leżaczek i ogródek, puki da sie chłonąc aurę :) Ja akurat jesień lubię ale w koncu jeszcze mamy lato [emoji4][emoji6]

Miłego dzionka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry