reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Nie ,zostaje ale to też długo by pisać ..bo już był prawie wypis robiony ..zdazylam złapać lekarza i ublagac żeby cofnął

jestem w 30 tyg ciąży

reklama
Oni jacys nienormalni tam sa... dla niego to zadna roznica czy urodzisz teraz czy za miesiac bo to nie jego dziecko. Zero empatii juz nie wspomne o etyce zawodowej...
Dobrze ze mimo wszystko jakos sie ulozylo. Teraz lez, odpoczywaj i nie denerwuj sie bo malutki wszystko czuje :-*

Jesssuniu, aż mną zatrzęsło. Nie wytrzymałabym chyba i odpaliła mu coś na to. Przecież to jest skandal, nadający się do nagłośnienia. Nie mogę tego pojąć skąd bierze się taka rozbierzność między szpitalami. Urodziłam dwójkę dzieci w krakowskim Ujastku i nigdy , przenigdy nie spotkałam się tam z przypadkami lekceważenia ciężarnej, czy tym bardziej szafowaniem zdrowiem dziecka. Co prawda mój gin. tam pracuje ale nie sądzę , żeby miało to jakiś większy wpływ. W przypadku najdrobniejszych problemów badają dokładnie i przede wszystkim są uprzejmi. Ten szpital w Białymstoku to chyba jakiś postkomunistyczny rezerwat. Iza- to szpital Uniwersytecki? Jeśli tak , to naprawdę sprawa kwalifikuje się do złożenia skargi na ordynatora, z resztą co to ma znaczenie, czy to zwykły szpital, czy uniwersytecki skargę i tak należałoby złożyć. Powtórzę to jeszcze raz. Wg mnie to straszny skandal. Dodam jeszcze , że po czymś taki zastanowiłabym się dobrze nad wyborem szpitala do porodu, bo jeśli tak podchodzą do kobiety ciężarnej teraz, to aż strach pomyśleć co będzie w trakcie i po porodzie.

Gaga- O ja...ile łupów. Super-zazdroszczę.;-) ;)

Ostatnia edycja:
Tak uniwersytecki .. ale co najlepsze on ma bardzo dobre opinie jako lekarz, jest jednym z nielicznych którzy specjalizują się w ciężkich przypadkach ciaz ,do niego babki z Suwałk przyjeżdżają na wizyty, a to kawał drogi.. nie wiem czemu ma do mnie takie podejście .. nie mam pojęcia ..

jestem w 30 tyg ciąży

Iza- jeśli to ten emeryt Tadeusz.L to on wcale nie ma zbyt pochlebnych opinii. Poszperałam trochę i kobiety piszą o jego paskudnym podejściu do pacjentek. Ciężarne traktuje jak głupie gęsi, ma podobno ogromne poczucie
wyższości co pokazuje na każdym kroku. Tak to jest jak dziadków nie wysyłają na emeryturę, tylko dopuszczają do pacjentek. Tytuły to nie wszystko liczy się też , a w zasadzie to przede wszystkim podejście do pacjenta. Ugrzązł chłopina w komunie, gdzie chamstwo i wyższość lekarzy nad zwykłym człowiekiem były normą i nie udało mu się już w nowych czasach odnaleźć...

Nie to nie ten ..ale z ciekawości weszłam żeby zobaczyć co tam piszą i faktycznie może i dobry jest ale podejście do pacjentek , poczucie humoru kiepskie ..

jestem w 30 tyg ciąży

Iza trzymam kciuki za Ciebie - przed nami jeszcze troszke i musimy wytrzymac. Zastanawiam sie jak to jest ,ze no mi zalozyli pessar , a Tobie dlaczego nie ?

Martini tak w skrócie to szef nie bo wtedy miałam skurcze i mogłoby mi porozrywac a pessar też nie bo mowia że to bardziej na głowę działa , że jak zacznie sie akcja porodowa to i gumka nie powstrzyma a tylko infekcji można nalapac , że mimo każdy tak ciągle pessar i pessar a biorac wszystkie statystyki wcale z nimi tak korowo nie jest i tak cała wiązankę usłyszałam .. łącząc ze jeżeli człowiek nie dzwiga oszczedza się czy nawet już nie chodzi to bez żadnych zabezpieczeń donosi , no i tak chodze bez nich od polowkowych i myślę że jeszcze pociągnie jak mi nic nie dojdzie nowego , myślę że gdybym leżała cały czas to nadal miakabym te 2 cm a że musiałam sobie sama dawać radę w domu w ciągu dnia to mi poleciało

jestem w 30 tyg ciąży

Hmmm rozne sa chyba opinie... znam kilka osob , ktore pessary sobie chwalily , ze dzieki nim donosily spokojnie ciaze i urodzily dopiero po ich zdjeciu. Nie wiem lekarzem nie jestem i slucham sie co zalecaja to robie... Mam nadzieje ze mnie nie naciagnal , bo male to nie byly koszty :)

reklama
Iza ale gbur ten lekarz. Oj ale dobrze ze z tymi wynikami wszystko w porządku. Niestety tacy lekarze sie zdarzają...jak lezalam w szpitalu to jak na wizycie był z-ca ordynatora to mowil ze idę do domu i to co chwila mi mowil, ze jutro juz wypis. A jutro przychodził ordynator i mowil ze w żadnym wypadku. A dziewczyna ze skracającymi szyjkami to i po dwa miesiące leżały i ordynator nie chciał ich wypuścić do domu.

Moje dziecko wczoraj dostało pierwszy prezent na urodziny - trampolinę.
Urodziny za 2 tyg. ale moj juz nie mógł wytrzymać i kupił teraz. Wczoraj pol dnia składania i troszkę zabawy. A dzisiaj rano tylko otworzył oczy i odrazu na trampolinę chciał hehe. Także chłopaki maja zajęcie cały dzien.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry