reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Ja ostatnio zapomniałam że mam iść na brwi i muszę się umówić jeszcze raz :( paznokci na razie nie robię (robiłam sama i ciężko mi już było siedzieć pochylona) z rzęs musiałam zrezygnować bo wylezec nie mogłam ale po porodzie sobie odbije wszystko :) a włosy póki co pomaluje sama ale po porodzie myślę żeby pójść i też coś zmienić, żeby się poczuć znów mega zadbana a nie na pół gwizdka :)
Zastanawiam się nad depilacja przed porodem, ale nie była nigdy wcześniej i nie wiem czy to nie może grozić jakaś alergia?

Jestem w 31 tygodniu ciąży

reklama
Netta mój nie chce, mówi że nie wytrzyma i zemdleje bo jego to przeraża.
A ja też jakoś nie chce żeby był już na drugim etapie. Wolę być sama, spiąć się i szybko sprawę załatwić a tak to pewnie się rozczule z tego wszystkiego ;)

Ja tez musze odwiedzic i fryzjera i kosmetyczke. Koloru narazie nie bede robic ale musze podciac grzywe bo juz na oczy nie widze, musze podpinac wsuwkami do gory zeby nie przeszkadzala. Wyregulowac brwi i henne tez musze zrobic.

Jutro musze badania zrobic. Tak mi sie nie chce jechac jak nigdy :-( rozyczke bede miala badana,bialko, mocz i morfologiw. Chyba po tych krzywych cukrowych tak sobie obrzydzilam te badania :p

Co do.pordu to ja bym chciala zeby byl moj chociazby po to zeby mi wode podal czy za reke potrzymal ale z drugiej strony boje sie ze za duzo sie naooglada krwi itp.i tez moze zaslabnac bo on wrazliwy na takie rzeczy jest. W pracy rozcielam palec blacha i przyszlam do niego bo nie wiedzialam gdzie apteczka jest a z palca troche krwi sie lalo to zaslabl biedaczyna.
No i uwielbiam jego pytania "jak Igor wyjdzie przez te mala dziurke?" :nerd::cool2:

Ostatnia edycja:
Mi odmówiły wosku w pierwszej ciazy by nie wywołać porodu - myśle ze to zależy od salonu...
Ostatnio ładnie sie ogoliłam a potem w szpitalu okazało sie ze mam jakies kępki a przeciez z lustereczkiem leciałam , juz zapowiedziałam mężowi ze bedzie robił mi kontrole hehe:)
A co do porodu to bie wyobrażam sobie byc sama , raz ze wsparcie a dwa ze ktos musi mieć Kontrole ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Widze dziewczyny, ze tez misicie w chlodzie i przy otwartym oknie spac. Moj mowi ze mam juz jakas fobie bo zima wejsc sie nie da a latem od rana klima. Nie wiem jak to bedzie z mlodym bo pierwsze miesiace planuje go do sypialni zabrac:/

Ech fryzjer tez mi sie by przydal zeby wlosy podciac.

Princesseczka mysle ze maz stanie na wysokosci zadania i da rade:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Princesseczka tatuś siedzi przy głowie mamy, tam krwi nie widać [emoji4] szczególnie jak masz koszule do kolan.
Jedyne co to dopiero jak dzidzia wyjdzie to wtedy może zobaczyć trochę krwi.

Joasia-skoro tak to suuuper:-) moze pogadam z nim zeby sie nastawil na ten pierwszy etap chociaz :-) dopoki partych nie bedzie. Bo oszalalabym gdyby zostawili mnie tam sama (moja kolezanka tak rodzila akurat w nocy. Polozna tylko co jakis czas dogladala o_O). Przeciez w kazdej chwili moglby wyjsc a chyba jak nie zglosi sie ze chce sie porod rodzinny to pozniej chocbym prosila to maz nie moze wejsc, nie?

Z drugiej strony boje sie tez jego reakcji na rozpoczecie akcji :-/ jak na poczatku ciazy w srodku nocy zlapal mnie ostry bol brzucha taki jak na okres tyle ze sto razy mocniejszy i trwal tylko kilkanascie sekund a ja zaczelam jeczec ze mnie boli to on tak sie zestresowal ze poszedl wymiotowac :-( dopiero za jakis czas wrocil (blady jak sciana) i zapytal czy jedziemy do szpitala ale drugi bol juz sie nie powtorzyl i poszlismy spac.

Princeseczka mi polozna mówiła że do porodu możesz wpisać dwie osoby, które mogą być przy Tobie na zmianę. I ja chyba wpisze męża i mame, zapytam jej czy da radę psychicznie przeżywać to po raz 4 :D

A co do reakcji chłopa to jest jeszcze lepszy niż mój, mój przy nim to twardziel a jak skaleczy się w paluszka to plastra szuka, katar ma to idzie na zwolnienie hahahahahaha :D

Agulek zazdroszczę klimatyzacji w domu :)

reklama
Milagros-ja bym mamy nie chciala bo ona zawsze sieje panike wieksza niz ustawa przewiduje ;-) juz wolalabym tate :-D ale jakos glupio by mi tak bylo przy tacie haha. Bedzie tylko maz jesli juz :)

Moj akurat na takie sprawy jest bardzo malo wytrzymaly. Jak kiedys poszlam z nim na pobranie krwi (oczywiscie jego krwi)to tez zaslabl to samo jak mu wenflon wbijali.
Ale na zwolnienia nie chodzi przez co zawsze mnie zarażał :wściekła/y:bo nawet do lekarza nie chcial isc tylko leczyl sie gripexem ktory gucio mu pomagal:rolleyes:

Z paluszkiem.to zalezy jakie rozciecie jak male to nic nie robi a male czesto zdarzaja sie przy grzebaniu przy samochodzie. Przed slubem mial zakaz naprawiania czegokolwiek aby rece mu sie wygoily:rolleyes:
Ale.jak zlamal palec u nogi to.tez zaslabl...:)

Ostatnia edycja:
Do góry