reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

O patrz ta moja znajoma też miała problemy ze znieczuleniem przy cc też w końcu ja uspili bo wszystko czuła. Teraz mi się przypomniało. Jakiś zdolny anestezjolog musi tam być. A dużo dzieci z tego szpitala trafia na rehabilitację do centrum zdrowia dziecka w miedzylesiu.

Był w 5 czy 6 odcinku. Kobieta na kleczkach rodziła na podłodze.

Jestem w trakcie 29 tygodnia
Zaczynamy 3 trymestr :-)

reklama
Gaga- a Ty na Ujastku będziesz rodziła? Będziesz miała planowe cc? Na kiedy masz termin?

Jeśli chodzi o znieczulenie podczas cc to ja się go makabrycznie boję. Za każdym razem spada mi ciśnienie i podają mi pseudoefedrynę. Ostatnim razem po tym spadku praktycznie całą cesarkę przysypiałam. To podobno często powikłanie , a ja mam taki lęk, że wydaje mi się, że umrę tak mi to ciśnienie spadnie. Nawet ostatnio mi się śniło, że szykowałam się już na porodówkę i pisałam list porzegnalny do dzieci bo wiedziałam , że umrę- koszmar.

Ale mnie babsko na jednym z serwisów ogłoszeniowych wkur...... Aż mną trzęsie tak mi ciśnienie podniosła. Znalazłam dziś dodaną dostawkę Chicco za 350 zł. Fajna nie zniszczona, niby pisało , że nowa, ale już po zdjęciu łóżeczka przystawionego do dużego łóżka i pościeli w środku widać, że nie jest używana. Ale nawet używkę za 350zł warto kupić.Napisałam autorce ogłoszenia, że chętnie kupię, ale ona mieszka daleko , gdzieś na zadu... więc napisałam, że tylko wysyłka wchodziłaby w grę. Ona odpisała, że jeśli wysyłka to tylko płatność z góry. Napisałam jej, że mogę koszty wysyłki pokryć z góry, a za łóżeczko zapłacić przy odbiorze, ew. niech wystawi na Allegro lub skontaktuje się przez Facebook - podałam jej moje dane do konta. Odpisała, że nie z nią takie numery, że coś kombinuję i tak jakby wrzeszczała na mnie w mailu. Odpisałam grzecznie, że nadal jestem zainteresowana ale obawiam się wysłać pieniędzy w ciemno bo w ogłoszeniu nie ma nawet numeru telefonu. Zaczęła po mnie jechać jak po łysej kobyle, że ona pracuje, telefonów nie może odbierać , a ja ją posądzam o :oo:złodziejstwo i takie tam:szok: i to ja niby jestem kombinatorką:szok: Ostatecznie napisałam, że dziękuję w takim razie i tyle. Kupowałyście kiedyś w serwisach ogłoszeniowych płacąc z góry ? Ja się boję takich akcji i wolę dołóżyć 3 stówy i jednak kupić nową dostawkę niż nabić kieszeń jakiejś cwaniarze.

Mamo-czworki poszukaj dostawki na kiido.pl Ja tam kupilam swoją. Tylko nie pod hasłem "dostawka" bo wyszukiwarka tam jest dramatyczna, ale w meblach pooglądaj pokolei strony.

Ja kupilam wózek na olx i na szczęście wszystko było ok, ale dziś jestem bardziej swiadoma i bym nie ryzykowała.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Mamo-czworki tak regulowaną, ja mam Baby Bay Boxspring.

Emalkadream to jest niemiecki outlet. Np.jest uszkodzone opakowanie lub coś ubite a od razu cena przez połowę albo i więcej. Ja codziennie wchodzę i przeglądam co tam wrzucili. W sumie szukam głównie gadżetów do mojej dostawki. Upolowałam już do niej tam barierkę na bok :-)

Jestem w 30 tygodniu ciąży

kurka u mnie kartony pościągane po młodej - wystarczy tylko przeprać ciuszki. miałam zrobić to pod nieobecność młodej ale ciągle czasu mi brak i jeszcze miejsce muszę gdzieś wygospodarować i tu jest problem ;/

reklama
Do góry