reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Kejtii a jak synus przezyl wizyte u dentysty?:-)

Ja dzisiaj bylam w odwiedzinach u maluskiego Frania. A Hania do mnie z zapytaniem "ciocia a czy Ty juz bylas w szpitalu i urodzilas Franciszka" :-D za kawalek "ale masz duzy brzuch. Moja mama juz ma maly" :-D

Mama4 ta pamietam ten odcinek hehe ;)

Sa jakies testy by sprawdzić czy to bie wody ale cieżko dostępne u nas np nie mogłam znaleźć .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Em ka można papierkiem lakmusowym ale podobno nie są wiarygodne.

Princeseczka ale slodziak z małej Hani :)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

W poprzedniej ciąży stosowałam papierki lakmusowe, podobno wody maja pH ok. 7, a mocz i śluz niższe.
Nie wiem jaka jest ich wiarygodność, mnie nigdy nie pokazały ze wody. Mozna je kupic na Allegro za grosze.

A ostatnio wlasnie szukałam tych testów, sa vision lub clear blue. Zastanawialam sie czy nie kupic bo jakis czas temu miałam takie dni, ze majtki przemoczone... Narazie sie uspokoiło ale jak sie powtórzy to dla świetego spokoju chyba sie w nie zaopatrze.

Link do: Apteka Natolińska :: Test na wyciek wód płodowych CLEARBLUE 4szt.

Link do: TEST VISION do wykrywania wycieku płynu owodniowego 1szt.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
O widzicie super ;)

Ja czy maz jak pytaliśmy u nas w aptekach to patrzyły baby jak na wariatkę na mnie a umowmy sie na wsi nje mieszkam , pomijam fakt ze podzwoniłam okoliczne miasta i nie było , pod koniec zeszłej ciazy wlasnie tez miałam watpliwości mega co do tego czy to wody czy po prostu tak cieknie :) na szczęście nie były to wody i finalnie musieli mi je przebić .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

O Pinceseczka jaki slodziak z niej :)
Dzis boli ale jest troche lepiej dzieki Martini ja juz pare ladnych lat nie bylam u dentysty to nawet nie wiem czy tak ma byc

A Julus na pytanie pokazesz zabki odpowiadal nie i byl zainteresowany wszystkim innym wkolo tylko nie Pania doktor ale taka mlodziutka i z super podejsciem. Policzyla sprawdzila dala zalecenia i po krzyku :)

Iza czekam bo dzis kawa w samotności mnie czeka

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kupiłam papierki do pomiaru pH w sklepie z odczynnikami chemicznymi itp. Za 100 dałam jakieś 20zl. (Zwykle lakmusowe są duzo tańsze, ale jak nie są przeterminowane to powinny wyraźnie pokazywać).
Jak jest wszystko ok pH jest kwaśne lub obojętne czyli do ok.pH 5-7 i papierki nie zmieniają koloru. A jak są wody to odczyn jest zasadowy powyżej pH8 i robią sie zielone lub niebieskie (sprawdzilam w poprzedniej ciąży jak mi odeszły i wszystko działa).
1471677930245.jpg
1471677934365.jpg
1471677937535.jpg

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Załączniki

• 1471677930245.jpg
    1471677930245.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 291
  • 1471677934365.jpg
    1471677934365.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 298
  • 1471677937535.jpg
    1471677937535.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 297
reklama
dzień dobry ja dziś sama, pogoda super to trochę działam dwa prania już na polu, dwa okna umyte, obiadek się robi tzn dla mojego bo ja zjem żurek z wczoraj ;) Mały w brzuchu szaleje to o tyle jestem spokojniejsza

Do góry