Mama4 dobrze, ze upadłaś tylko na bok. Ojej ale współczuje, pewnie najadłas sie strachu i nerwów. Jesli nie plamisz i dzidzi kopie to nic poważnego stać sie nie mogło. Mnie przy odklejaniu sie łożyska krew lala sie strumieniem.
Linka Ciebie tez dopadł syndrom wicia gniazda
Mysle, ze jak uzgodnisz to wczesniej to Ci zabiorą. Ja np. w agatameble rozmawiałam z kierownikiem w takiej sprawie, bo żaden pracownik nie chciał sie podjąć połączenia transportu. Wtedy akurat wyszłam ze szpitala, powiedziałam kierownikowi ze jestem w ciazy i jazda byłaby dla mnie zbyt uciążliwa. On sie zgodził bez problemu.
Macie racje, ze nie da sie zamówić online z ikei ale sa ludzie, którzy kupują w ikei i sprzedają w necie. Moj jak kiedyś pracował w ikei to mowil, ze mieli kilku stałych klientów którzy wlasnie tak robili.
Co do moich tabletek ja biorę Femibion 2 i Omegamed dha, dodatkowo magnez i aspargin. Morfologię w obydwu ciążach miałam wzorową.
Dla mnie ten tran cytrynowy tak samo okropnie smakuje jak zwykły. Ale moje dziecko wieczorem az nie moze sie doczekać i tylko tran, tran, tran. A na poczatku sie otrząsał. Także chyba da sie przyzwyczaić.
Iza gin na pewno zrobi Ci duplikat, wszystko ma wpisane w karcie, ale moze jeszcze sie znajdzie. A jak wychodziłaś ze szpitla to odbierałas ją od położnych, spróbuj sobie przypomnieć czy brałaś wypis i książeczkę bo niby mówią ze nie ma, ale wiem z doświadczeni ze z przepływem informacji czasami moze byc cieżko i moze ta osoba z ktora rozmawiałaś nawet nie wie, ze jest.
Emka czytałam Twoje słowa ze zrozumieniem. Po prostu nie zgadzam sie z Twoim stwierdzeniem, wszystko zależy od nastawienia matki. Znam dziewczynę, ktorej wbijali do głowy wlasnie cos takiego, a ona karmic nie mogła i az w koncu zaczęła popadać w depresje. Czasami matka nie ma pokarmu, czasami go straci, czasami ma tak kiepski pokarm, ze dziecko nie przybiera na wadze, a czasami po prostu dzieci sa uczulone i nie sadze, zeby jakas normalna matka patrzyła jak dziecku chlusta buzia i nosem, ma refluks podrażnione gardło albo wysypkę i aby dalej kp dla zaspokojenia własnych ambicji.
Tym bardziej, ze np. u mnie po zmianie mleka na Nutramigen dziecko przestało chlustac a zaczęło ulewac normalnie, a nie pol butelki naraz.
Nutramigen nie jest zgestnialym mlekiem, pomyliłaś jedno z drugim. Nutramigen jest normalnym mlekiem jak każde inne mm tyle ze z mechanicznie rozbitym białkiem, a bebilon nutrition o którym my tu pisałyśmy zagęszcza mleko matki i on nie jest na recepte. Nie ma możliwości aby mleko zalegało w brzuchu dziecka i to przez kilka tygodni, wystarczy sobie to wyobrazic, a samo w sobie wydaje sie komiczne. Dziecko chyba musiałoby mieć uklad pokarmowy hmmm nie wiem jakiej wielkości, ze zbierałby mleko z kilku tygodni. Tak moj syn miał robione USG brzucha w wieku ok 3 miesiecy, a potem drugi raz po skończeniu roku. Kp było akurat dla mnie uciążliwe ze względu na konieczność odciągania pokarmu laktatorem ale czekałam ze moze sie cos zmieni i planowalam kp do momentu powrotu do pracy a nie karmiłam nie dlatego, ze miałam takie nastawienie jak to napisałaś ale tego wymagała ode mnie sytuacja.
To tyle wyjaśnień z mojej strony, dla mnie temat zakończony.
Pronceseczka w poprzedniej ciazy tak miałam, ze najpierw puchły mi obydwie nogi a potem tylko jedna. Jesli kojarzysz w rodzinie jakiś przypadek zakrzepicy żylnej to ja bym dla świetego spokoju zrobiła USG u naczyniowca. Ale moze po prostu taka Twoja uroda, ja robiłam USG i nic nie wykazało. Co prawda lekarz kazał mi chodzić w tych pończochach grubych ale nie dałam rady.
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app