reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Emka to w takim razie czekamy razem z Tobą na wyniki i badanie...

Priinceseczka jedna noga Ci tylko spuchla? Masakra... zanim upały mina na dobre to już będziemy mogły puchnąć z racji końcówki ciąży... ale oby nie!

reklama
Witam.
U nas dzisiaj deszczowo, także przynajmniej przedpołudnie w domku się zapowiada.

Princeseczka- jeśli obrzęk nie schodzi po nocnym wypoczynku to powinno się go skonsultować z lekarzem. Mierzyłaś sobie ciśnienie? Obrzęk może się wiązać z gestozą. Mnie obrzęki też dokuczają, zwłaszcza wieczorami, ale po nocy zawsze schodzą, a ciśnienie mam na szczęście w normie.

Eda -Pamiętam jak w ciąży z synkiem dokuczała mi "rwa kulszowa". W sumie do tej pory nie wiem co to było, gin. też to zlekceważył. Może to rwa, może ucisk macicy na jakiś nerw, bolało od pośladka, aż do stopy, uniemożliwiało chodzenie na dalszych dystansach. Po rozwiązaniu minęło jak ręką odjął.
Ja na Twoim miejscu udałabym się do chirurga ortopedy. Nie chcę podważać kompetencji Twojego fizjoterapeuty, ale w naszym kraju fizjoterapeutą można zostać nawet po krótkim kursie. Czy ta Pani , która postawiła diagnozę ma wyższe wykształcenie w tym kierunku? Poza tym wg mnie od diagnozowania jest lekarz, fizjoterapeuta od ew. doboru odpowiedniej terapii i prowadzenia jej.

Brzuch mnie coś dzisiaj pobolewa w okolicy blizny i to tak dziwnie , jakby skurczowo...

Po obchodzie nie chodził mój lekarz :/ ale widziałam ze jest . ok 10 moze beda wyniki to dalsze decyzje ...póki co nie skierowali mnie na badanie ginekologiczne ...

A wlasnie jak boli ta rwa kulszowa , bo ja mnie tez pod koniec ciazy bolały tak w plecach cos byłam przekonana ze to pierwsze skurcze pojechałam na ktg okazał sie ze skurczy brak i dopiero na porodówce któraś z koleżanek powiedziała mi ze moze to było to?

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Emka- nie wiem jakie objawy mają inne mamy, ale mnie typowo plecy nie bolały, trochę poniżej. Bardziej okolice biodra, pośladka, ból promieniował do całej nogi , łącznie ze stopą.
Oby sytuacja jak najszybciej się u Ciebie wyklarowała

Cześć :) u nas niestety też deszczowo-niestety bo nie mam chleba i chyba muszę zrobić naleśniki :d a tak poza tym to trochę oddechu od upałów się przyda. U mnie dziś kompletnie brak planów i chyba przeleze cały dzień. Jutro lub w środę pojadę na ip
A pochwalę się że mój mały załapał nocnik i cały dzień już bez pampersa i już w sumie nie ma wpadek tylko każde sisi bez pampersa, problem w tym że były upały to chodził na golaska a teraz nie może załapać żeby zdjąć majtki :d ale i tak jest postęp
Dziewczynki czy któraś używała dla dzieci attipasy lub ekotuptusie? Jak już leżę to chce skompletować wyprawkę do przedszkola i myślę o ktorychs na kapcie

Emka pewnie niedługo Twój lekarz zajrzy yo może coś ruszy w Twojej sprawie. Oby

Mamo czworki-dziekuje :-* mierzylam cisnienie i jest w normie (117/70 puls tez ok.-91). Moze te obrzeki spowodowane sa upalami i wada serca. Juz w marcu wyszly mi dwa obrzeki w okolicy zylaka pod kolanem-wtedy gin.powiedzial ze nie bedzie mnie faszerowal lekami chyba ze zacznie to bardziej puchnac albo bolec. No a wczoraj wyszedl mi obrzek w okolicy kostki u kewej nogi i jest do tej pory. W tamtym tygodniu palce u rak mi popuchly i tez do tej pory sa nabrzmiale.
Wizyta w przyszly poniedzialek.

A co do tego bolu podbrzusza,to jak kochana z wizyta a wc? Mnie czasem tak boli, ja panikuje a za kawalek sie okazuje ze to jelita tak bolaly bo "2"w wc sie szykowala.

Kejtii-supwr z tym nocniczkiem! Masz bardzo madrego chlopczyka :-) a zdejmowanie spodenek pewnie tez szybciutko zalapie. Gratki :-*

Aob-wlasnie jedna. Moze i druga tez ale znacznie mniej. Nawet jak postawie jedna obok drugiej to wodac ze lewa jest wueksza no i w but ciezko ja zmiescic:-/ tak uroczo weszlam w 3 trymestr ;-) wczoraj bylismy u mojego brata na chwile to nawet on sam zauwazyl i pytal co sie stalo. A bratowa juz prawie na mecie i opuchniecia jej w ogole nie dokuczaja.
Ale juz nie narzekam, oby gorzej nie bylo.

Em Ka-ale kabaret jest z tym badaniem... byc w szpitalu i tak ciezko doprosic sie o o to aby zbadali. Wyobrazasz sobie co bylo bg gdybys nie prowadzila ciazy u lekarza ktory pracuje w tym szpitalu? Az strach pomyslec...

Ostatnia edycja:
No wlasnie strach pomysleć - jak zadzwoniłam do meza powiedzieć mu ze ma mi kupić krążek to puścił taka wiązanka ze szkoda gadać ... Tak sie wkurzył ze hej - najważniejsze ze wyniki sa ok i mozna zakładać , moze jeszcze dzis sie uda .

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Princeseczka- przepowiedziałaś mi sensacje w toalecie;-) ;). Faktycznie - wizyta w ubikacji i wszystko się unormowało. Niestety przed biegunką często tak mam. Tylko jak rozróżnić kiedy to ból na wc, a kiedy nie... Strach jest za każdym razem, bo to trochę przypomina skurcze porodowe.

Emka- kciuki zaciśnięte. Oby się udało

reklama
U nas dzisiaj też pada ale mi to nie przeszkadza bo w końcu fajnie i chłodniej dzisiaj miałam ciężką noc musiałam siedzieć bo na leżąco Mała strasznie mi uciskała chyba na przeponę i aż mnie to bolało i tak co zasnęłam to się obudziłam ehhh. Mała też jakoś ostatnio leniwa i dopiero jak po łaskocze brzuch to da znak a ja sie stresuje czy wszystko dobrze

Emka trzymam mocno kciuki dobrze, że w końcu podjęli jakąś decyzję.
Iza ja zażywam cały czas vita-miner prenatal +DHA i jestem z nich zadowolona, wyniki też mam w normie, ostatnio lekarz mi powiedział że nawet nie wyglądam na tak dobre wyniki. Dlatego pewnie w 3,trymestrze też będę kupować te.
Mama4 też mam taki dziwny ból przed toaletą,później przechodzi i jest juz ok.

Do góry