reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Agulek coś chyba ogólnie Ci pomieszali.

Joasia ale fajnie , moja chce trzy wyniki a ja tak się boję igły :(

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Milagros ja też sie bałam... oj ale po 4 pobytach w szpitalu, poronieniu, łyzeczkowaniu pod narkozą, leżeniu na patologii i cesarce to igła w zabiegowym nie robi już na mnie wrażenia. Sama zobaczysz w listopadzie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Dziś mija kolejny intensywny dzień. W końcu chwila, żeby odpocząć, a jutro teściowa zabiera dzieciaki na wieś do niedzieli- yupi, odpocznę sobie ;-) ;) Chociaż zawsze jak jadą to po kilku godzinach zaczynam już tęsknić.
Co do krzywej cukrowej to akurat dzisiaj robiłam i z konieczności byłam też u internisty bo nagle okazało się, że u lekarza chorób zakaźnych skierowanie od prywatnego gina jest nic nie warte i trzeba skierowanie od lekarza mającego kontrakt z NFZ. Internistka mi mówiła, że ostatnio znowu zmienili sposób przeprowadzania testu obciążenia glukozą, bo kiedyś robiło się 3 kłucia, później przez jakiś czas 2 , a teraz znowu powrócili do standardu 3 pobrań. Także motają nieźle. Mówiła też , że normy dla ciężarnych są inne niż dla reszty ludzi.
Miłego wieczoru dziewczyny:happy:

Ja pobierania krwi sie nie boje. Nigdy nie patrze na to z jak dluga igla pielegniarka idzie ani na to jak krew nabiera sie do fiolki. Po prostu odwracam glowe w druga strone albo patrze przed siebie.
Ale bolu porodowego sie boje... raz, na poczatku ciazy zlapal mnie mocny bol podbrzusza w nocy. Wlasnie taki jak na okres tyle ze duzo mocniejszy i trwal kilkanascie sekund. Wtedy myslalam ze ronie, ale tylko jeden raz sie to zdarzylo. Mysle ze ten bol porodowy musi byc podobny do tego ktory ja wtedy czulam.

Princeseczka- wydaje mi się, że nie jesteś osamotniona w swoim strachu;-) ;) Większość pierworódek, o ile nie wszystkie boją się, bo większość ludzi przeraża to co nieznane, a do tego jeśli to wiąże się z bólem. Pamiętam jak bałam się pierwszego porodu. Co do bólu, teraz są różne metody walki z nim. Będziesz rodzić ze znieczuleniem? Nie wiem jak w szpitalu, w którym planujesz poród, ale w szpitalu w którym ja będę rodziła stosują np. gaz rozweselający, jako metodę walki z bólem, poza tym są wanny w których można posiedzieć, a woda super pomaga.

Joasia to fakt, punkt myślenia zależy od punktu siedzenia...
Bólu podczas porodu się nie boję aż tak,wiem że będzie gorzej niż przy poronieniu ale to mnie nie przeraża tylko to że coś może pójść nie tak...

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50F przy użyciu Tapatalka

Mamo czworki-u nas w szpitalu tez daja gaz rozweselajacy, kapieli w wannie nie ma ale za to mozna isc pod prysznic. Ja caly czas sobie tlumacze ze nie ja pierwsza i nie ostatnia. Staram sie myslec pozytywnie i tlumacze sobie ze widok synka wynagrodzi wszystko, a zeby byl to z nami to trzeba mi troszke pomoc zeby wyszedl :-)

Milagros nie martw się jak się rozchodzi to dobrze, musi do porodu ale żeby to było jakoś widać to ja nie wiem [emoji6] u siebie nie zauważyłam żebym była szersza[emoji2]

Joasia z igłami zgadzam się bo też mdlalam kiedyś na sam widok a teraz już mi wszystko jedno choc fakt że przyjemne to nie jest.. i w ciąż z Niko z glukoza miałam jak Ty..

Agulek a może każe powtórzyć bo na czczo powyżej normy jest... ale może dla ciężarnych jest inaczej nie wiem...

Mama czwórki odpoczywaj ile się da [emoji2] ja też czasem pragnę się wyrwać bez synka ale zaraz i tak myślę o nim i co gorsza dzwonię u pytam niego... to chyba nałóg[emoji6]

Chyba we wrześniu albo może jeszcze w sierpniu wybiore się obejrzeć porodowke w moim szpitalu.. pierwsza sobota miesiąca to tzw Biała sobota i robią takie wycieczki ciężarnym hehe [emoji23] można o wszystko podpytać zobaczyć sprzęty do porodu..
Tu wiem że gaz tez jest i zewnątrzoponowe i nie wiem co jeszcze... nawet o znieczuleniu jeszcze nie myslalam bo pierwsze dziecko rodzilam całkiem bez i to na leżąco...

Idę spać [emoji2] dobranoc

reklama
Norma na glukoze na czczo to 90,przynajmniej mi tak powiedzieli w laboratorium, dlatego obciążenie robiłam tak wcześnie bo miałam 94prawie.

Aob dziękuję pocieszylas mnie bo już się wystraszylam że znów mnie coś dopada :)

Do góry