reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Linka- musiałabym ją wygrzebać z piwnicy bo zwyczajnie nie pamiętam firmy i nie wiem, czy nadal działa. Po drugie ostatecznie decyzja co do jej przydatności jeszcze nie została podjęta. Gdyby coś to dam znać;-) ;)

Karosznurek- na pewno jest Ci ciężko. Rozumiem to, kiedyś daaawno temu byłam w bardzo podobnej sytuacji, do tego młodsza i z dochodem miesięcznym w kwocie niecały 1000 zł. Ciężko było, ale my kobiety mamy tyle siły, że jesteśmy w stanie dużo wytrzymać. Gdybyś miała się całe życie z za przeproszeniem gówniarzem, który nie wiem, czy chce być ojcem i mężem użerać, albo z facetem, który nie wie co do Ciebie czuje to lepiej znaleźć sobie kogoś z kim będziesz naprawdę szczęśliwa. To banał, ale tego kwiatu jest pół światu, a dziecko nie jest żadną przeszkodą w stworzeniu nowego związku. Zobaczysz, że dla Ciebie też wyjdzie słońce i w końcu trafisz na tego właściwego, z którym stworzysz wspaniałą rodzinę.

Witam wieczorowo.... moja kuzynka ma dziś urodziny i stwierdziliśmy, że pojedziemy do niej, bo ileż można leżeć...Przynajmniej rozprostowałam trochę kości i nawet nic mnie nie ciągło i nie bolało.

Milagros jak sie czujesz?

Co do szykowania sie na bobo... to poza ubrankami i tym co mam po Zuzi to jakoś szczególnie nie mam nic. Mówiłam dziś mojemu m, ale on uważa że jeszcze dużo czasu... oj żeby się nie zadziwil.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam wszystkie ubranka dla Igora w rozmiarze 56 i 62. Mam nadzieje ze 62 nie bedzie za male :-D
Poza tym to mam jeszcze dwa rozki,karuzele i zamowiony wozek. Przy odbiorze wozka chcemy zamowic lozeczko.

Karosznurek-super, ze masz takie wsparcie w rodzicach. A na ojca Twojego dziecka brak.slow...mysle ze nie masz za kim plakac,bo on jest naprawde nie wart tego. Podzielam zdanie mamy czworki-mloda jestes i na pewno trafisz na odpowiedniego, dojrzalego faceta a nie jakiegos chlopczyka ktora nie potrafi wziac odpowiedzialnosci na siebie. Ja takich typow nie toleruje... pamietam jak znajomy zostawil kiedys dziewczyne ktora byla w ciazy a za jakis (kiedy dorosl)czas jego nowa kobieta byla w ciazy i urodzila dziecko przed wczesnie. Dzieciatko mialo niewyksztalcone pluca i szybko umarlo. Kazdy mowil ze to "zemsta"tego na gorze za stare czasy...
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje malenstwo abyscie szybciutko wrocili w dwupaku do domciu :-* :-)

Karosznurek trzymam kciuki, ciężko jest napewno ale super, że Twoi rodzice się zaangażowali i że w nich masz wsparcie :)

A ja się pierwszy raz od dawna popsztykalam z moim.

Co do wyprawki u mnie ciuszki są i to poprane ale coś tam pewnie jeszcze trzeba dokupić. Wózek chyba wybrany, jutro pojadę zobaczyć foteliki. I Kolyskę lub małe łóżeczko /dostawke muszę kupić, materiał na kocyk i wyprawkę apteczna i szpitalna. Tu polecam aptekę Gemini przy większym zamówieniu dostawa gratis a ceny bardzo dobre
A mam właśnie ciuszki pieluchy tetrowe przewijak do zainstalowania na pralce pościele kocyki więc już coś.

No i mam zamówiona mszę na chrzest sale i dj hehe więc u mnie w tym temacie do przodu :d się śmieje że ubranka na chrzest brakuje i zaproszeń :d

Linka moi znajomi kupili jakiegoś amerykańskiego vana i jak kiedyś im sie pare rzeczy posypało to jak usłyszałam ile zapłacili to mnie z butów wystrzeliło.

Katosznurek dobrze Ci dziewczyny piszą, tego kwiatu to pol światu i w obecnych czasach dziecko nie jest przeszkoda aby ułożyć sobie nowe szczęśliwe życie. A on zapewne jak kiedyś dojrzeje to jeszcze pożałuje, ze zachował sie jak gówniarz.

Keejti ja tez juz ponad dwa lata zaopatruje sie tylko w gemini. Nawet mleko dla dziecka teraz stamtąd zamawiam :)

A mnie tez włączył sie syndrom wicia gniazda. Remontujemy jeden pokój nieużywany przez nas do tej pory. Pokój bedzie dziecinno-gościnny. Moj juz od piątku sie uwija, jutro pewnie skończy malowanie i będziemy wstawiać te meble co mamy. Dom wynajmujemy wiec nie będziemy narazie nic kupowac, bo w dalszych planach mamy przeprowadzkę do innego miasta i bez sensu sie urządzać w nieswoim jak za jakiś czas w zależności od tego gdzie osiadziemy moze zmieni mi sie koncepcja.

Sorry za literówki ale telefon sam mi zmienia i czasami nie zauważę :/
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Kejtii-kiedy planujesz ochrzcic jesli mozna wiedziec?:-)
Ile placilas za sale?

Ja tak mysle ze jak z malym bedzie wszystko dobrze to chrzciny zrobimy w swieta Bozego Narodzenia.

:ninja2: na 6 stycznia na 3 króli.tescia nie ma na stałe w Polsce wiec chcemy tak żeby jeszcze był po świętach.

Ja się rodzilam w listopadzie i na Boże Narodzenie miałam chrzest :) ale teraz nie chciałam no to nie tutaj co mieszkam tylko tam gdzie mam meldunek u mojej mamy

Ale dziewczyny już duzo macie dla dzieciaczkow.. Kurczę ja dopiero mnóstwo ubranek dostałam ale nic jeszcze nie popralam a Wy juz sale na chrzest macie zamówioną o jaaaa ;-) można w kompleksy popaść :p

reklama
Ja tez jeszcze nic nie mam, ubranek po niko tez jeszcze nie przebrałam, na razie wciąż oglądam co mi się podoba i pewnie zamówię jakoś hurtowo pod koniec sierpnia września, a ze z reguły przez neta zamawiam to nie bedze problemu. Pewnie to tez chodzi o to nie za dobrze się czuje i nie mam sił chodzić po sklepach.

Do góry