reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

Zdecydowanie lepiej być na bieżąco niż tak nadrabiać :)
Katerineczka fotki będą jak znikną kartony :)

Milia słabo że Was tak potraktowala a to nie można zapisać się do konkretnego lekarza?
A już doczytalam. Może właśnie powiedz jak Cie potraktowala albo pójdź prywatnie

Katerineczka niech by mój spróbował coś nt bałaganu się wypowiedzieć. Jak widzi cały zlew garow to po powrocie z pracy zje i bierze się za zmywanie czy to zbieranie zabawek. Ja z nim właśnie kiedyś rozmawiałam i pomimo tego że "siedze" w domu to moja wypłata też na konto wpływa. A wie doskonale że jak będzie coś nie tak to ja zrezygnuje z macierzyńskiego a na tacierzynski pójdzie on, ja będę wracała z pracy i czekała na obiad. (chociaż i tak bym tak nie zrobila:d)

I i to świetnie że praca oddana gratuluję!

Witam nowa mamę ;)
Diabliczka ja ostatnio w biedrze kupiłam Perfecta na rozstępy za 10zl ale raz na jakiś czas się smaruje. W pierwszej ani jednego rozstepu a teraz na razie cisza i oby tak zostalo;)

Diabliczka to nie dobrze może jednak idź do lekarza.

U mnie dziś pomysłu na obiad brak, w końcu muszę wstać i ogarniać kartony, wczoraj przywiezlismy meble i w końcu pomalowalismy pokój. Cały leciałam wałkiem dwa razy chociaż mój to powiedzmy "budowlaniec" kolorem jestem zachwycona i teraz najlepsza cześć bo urządzanie. Dzisiaj też jadę do siostry na paznokcie a wieczorem planujemy iść do kina żeby wykorzystać to, że jesteśmy sami:) a we wtorek mój ma urodziny. Myślicie że perfumy mogą być? Bo akurat mu się skończyły.

Miłego dnia!

reklama
Witam nowe mamusie!
Moja córeczka nareszcie się rozszalała i czuje ruchy! Tak się cieszę strasznie!
Co do imienia to nie przejmujcie się gadaniem innych, jeśli Wam się podoba to osoby trzecie nie mogą wybierać za Was, każdy ma szanse wybrać imię dla swojego dziecka więc niech nie odbiera tej przyjemności innym.
Ja póki co smaruje się palmersem i na razie nie mam rozstępów ale to brzuszek dopiero zaczyna rosnąć, więc zobaczymy jak będzie w listopadzie. Na początku jak się dowiedziałam o ciąży to używałam olejku kokosowego ale później zaczął mi śmierdzieć i nie dam rady. Dziewczyny a czy macie jakieś sposoby na wypadanie włosów? Bo będę w końcu łysa, tak mi lecą, że szok :-( :(
Ivi – super, że udało się skończyć pracę, teraz to już z górki do obrony i odpoczniesz nareszcie.
Nalcia – spokojnie obronisz się na jesień to najmniejszy problem :)
Iza nie zadręczaj się Kochana ;* Boże w tych szpitalach to naprawdę jakaś masakra, tyle trąbią że są przyjaźnie nastawieni na kobiety w ciąży a tu ciężko o jakąkolwiek pomoc. Jak Cię coś niepokoi to jedź od razu i nie przejmuj się.
Joasia a teraz jak się czujesz?
Aob i jak poszło z glukozą?
Mama czwórki ale masz fajne podejście i chyba masz ogromną cierpliwość - podziwiam. Fakt z takim zapałem męża może lepiej fachowca, bo mąż może nie zdążyć do listopada ;)
Diabliczka a może to jakieś zapalenie? Jedź może do lekarza.
Miłego dnia!

Może właśnie za dużo wczoraj zjadłaś i przez to było tak ciężko, też tak mam szczególnie jak zjem owoce. Dzisiaj postaw na lekkostrawne jedzenie i pij dużo wody. Ale dobrze, że już nic się nie dzieje :)

No właśnie gadałam z koleżanką też ciężarówką i mówiła że po schabowym dostała takiej kolki, że myslała, że urodzi.
A ja przedwczoraj wieczorem pojadłam smażonej kiełbasy, wczoraj płatki z mlekiem 3 razy (bo miałam takiego smaka), obiad też raczej ciężki, do tego czereśnie i jabłka już całkiem wieczorem.
Dziś narazie kromeczke i dwie herbaty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka, przykro mi, jedź do lekarza, jeśli to nie przechodzi mimo okładów i smarowania :(

Nalcia, Viola witajcie :)

Dziewczyny, też obudziłam się dziś ze strasznym bólem brzucha po 4. Wzięłam nospę, mg, potem po 5 mój mi herbatę zrobił, bo się obudził, tak jęczałam. Do toalety poszłam dopiero po 6, połozyłam się jeszcze i krzyż zaczął mnie boleć, a brzuch twardy, zestresowałam się strasznie. Ale minęło na szczęście, z tym że mój zakazał mi dziś cokolwiek robić, nawet odkurzyć.To chyba była taka dziwna niestrawność, ale falami mnie bolało, tak skurczowo, z tym, ze tylko z lewej strony na dole.

Joasiu, a podczas wizyt kontrolnych przed drugą ciążą nie miałaś usg i nie sprawdzał lekarz, czy nie masz zrostów?

Aob, super, że nieźle się czujesz po glukozie :) kciuki za dobre wyniki :)

W poprzedniej ciąży smarowałam się palmersem codziennie, a w tej jak sobie przypomnę to olejem kokosowym lub takim w sprayu z bielendy.

Keejti, ale fajnie, ostatni raz w kinie byłam w ciąży z Małgosią :) Myślę, że perfumy to dobry pomysł, ja lubię jak mąż mi kupuje :D

Ivi, gratulacje!! To już niedługo obrona i będzie po wszystkim , super!

Iza, co za wredna baba, a tylko jeden szpital w Białymstoku?

Ohoho zaszalałaś :-D ale tak to już jest z kobietami w ciąży jak mamy na coś ochotę to amen pomoże dopiero jak zjemy :-) :) ja już wiem, że nie mogę pić mleka i jeść owoców bo tak boli że nie mogę się wyprostować nawet.

Mamusia92 no to samo w nocy ja. Z łóżka nie mogłam wstać.

Milia ja z nim rozmawiałamna ten temat, ale ponoć na usg nie da się tego znaleźć, tak też myślałam, bo mojej teściowej wykazała dopiero tomografia z kontrastem, a u koleżanki zobaczyli jak rodziła sn po wcześniejszym cc i przy 4cm stanęło. Jak otworzyli okazało się, że takie zrosty, że poród by nie poszedł dalej. A ona na prawdę sie przygotowywała ze swoim lekarzem do sn, więc pewnie jakby sie dało to by to przewidział.
Mój gin mi opowiadał, że raz robił cc przez 2 godziny, bo tyle było zrostów po poprzednim.

reklama
No tyle że tylko tomografia może tu coś zdiagnozować, a w ciąży nie wskazana. Póki co nic nie boli, więc może to z przejedzenia, bo teściową bolało non stop długie godziny.
Tak czy siak przy cc bedzie widać wszystko.

Do góry