reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2016

milia oni byliby w stanie postawic nawet w tym roku..w lutym spalil sie ich rodzinny dom ..wlasnie tam gdzie mieszkal ten Jakub z tym bratem i na szybko postawili kanadyjke w dwa miesiace w tej chwili juz wykonczeniowka..takze mialby dach nad glowa juz na zime

reklama
Iza, to może z drugiej strony go podejść, żeby się zdecydował, opowiadać, jak to dziecko płacze całymi dniami i nocami, hałasuje itp., może się wystraszy, no nie wiem :( Ktoś Wam musi pomóc go przekonać :(

Ja tez juz dziewczynki po kłuciu. Robiłam dzisiaj tylko morfologię i mocz, bo na glukozę sie nie zdecydowałam. Zaczynam dopiero 20tc a moj lekarz juz mi kazał zrobic, dziwne. Sprawdziłam w necie i rzeczywiście to znacznie za wcześnie. Mam nadzieje, ze nie bedzie miał do mnie pretensji na wizycie.
Jutro wyjeżdżamy z młodym na kilka dni w góry do rodziny, wiec dzisiaj jeszcze czeka mnie najgorsza czynność dla mnie czyli pakowanie.

Iza z bratem to ciężka sprawa, ale z drugiej strony skoro nie jest goły i wesoły i ma kasę, żeby sobie zbudować dom to najwyższa pora, zeby sie ogarnął.

A co do Frania to ja jakoś nie bardzo... Moj kiedyś zażartował ze bedzie Franek, a moja mama juz całej rodzinie poeiedziala, ze mały dostanie imie Franek. Teraz musi to odkręcać :)

W poprzedniej ciazy mialsm taka sytuacje, ze bardzo bolały mnie nogi i oczywiście strasznie mi puchły. A w dodatku jedna puchła mi tak, ze była dwa razy taka jak ta druga. Poleciałam prywatnie do lekarza, zrobił mi usg i na szczescie powiedział, ze zakrzepicy nie ma. Kazał mi chodzić w tych rajstopach uciskowych, ale nie mogłam sie przemoc. Teraz odpukać ale nogi mi jak narazie nie puchną, trochę mi sie stopy powiększyły ze niektore buty juz za małe. A jsk to jest - zawsze w ciazy puchną nogi czy to zależy od czegoś?

Cała poprzednia ciaze smarowałam sie pslmersem i biooil i go konca ciazy ani jeden nowy rozstep mi nie wyskoczył.
A kilka dni po cc, jak juz przestałam sie smarować brzuch mi tak zsypalo rozstępami ze az sie załamałam :(
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

kurczę Iza aż mi się zrobiło przykro tego Jakuba :(... 35 lat to sporo... pewnie jakby poznał jakąs kobitkę- wszystko by się zmieniło ( tak sądzę...)

aob ja te wyniki dziś :) oby było wszystko ok :)

Dziękuję, jednak jak dziecko kopie to uspokaja, że wszystko w brzuszku dobrze .
Iza trudna sytuacja, ale czy on nie rozumie, że będziecie mieli dziecko i musi się w końcu usamodzielnić, przecież nie może Wam całe życie siedzieć na głowie.
Aob czyli tą glukozę da się przeżyć i wcale nie musi być źle. Fajnie że już masz to z głowy.

Karosznurek u mnie zawsze cisnienie idealne a w ciazy niestety mam problemy. Skoro cisnienie Ci sie podniosło powinnaś zaopatrzyć sie dobry ciśnieniomierz i minimum dwa trzy razy dziennie mierzyć cisnienie. Cisnienie ponizej 140/85 jest jeszcze w normie. Powyżej juz lekarz przepisywał mi tabletki i brałam do konca ciazy. Niestety w poprzedniej ciazy dosyć szybko miałam problemy z ciśnieniem a pozniej dochodziło nawet do 170/90. Na pewno nie mozna ciśnienia lekceważyć, ale nie musisz sie narazie martwić bo Twoje cisnienie jest w normie.
Ja dzisiaj rano mierzyłam i miałam 135/77 wiec tez jeszcze znośnie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Karosznurek ja bym się nie stresowała tylko właśnie mierzyc zaczęła co jakiś czas sama w domu. W pierwszej ciaży cały czas miałam ponad 130/80 kilka i już w dzień terrminu porodu skoczyło do ponad 140 i nogi spuchły wiec na oddział do obserwacji. Ale jak się dobrze czujesz to jak na razie bez stresu.

Iza ja mam Dawida i szczerze ci powiem, że bardzo grzeczne dziecko, słucha się, pomaga i lubi sprzątać, jedynie to czasami trochę nie wierzy w siebie ale to chyba w tatusia;) za to mój drugi Artur to istny samodzilny i baaaaardzo energiczny chłopiec, zawsze sobie i ze wszystkim poradzi... więc polecam jak najbardziej;)

ok już uciekam na połówkowe;)

Dziewczyny wyszlo ze mam ketony w moczu a z tego co wiem to sa jak sie.ma cukrzyce! A najgorsze ze wynikow cukru jeszcze nie ma :-(

Pocieszcie mnie prosze ze tez mialyscie i nie.bylo cukrzycy bo zanim beda tamte wyniki padne z nerwow :-(

Gaga tez używam kremu z ziaji, póki co działa i rozstępy się nie pojawiają ;)

Kalafiorka ostatnio robiłam nadziewanego mięsem mielonym i zapiekanego z serem żółtym ;) polecam gorąco ;)

Franiu tez bardzo mi się podoba, tato mojej mamy miał na imię Franciszek, jego ojciec (mój pradziadek) tez. Niestety tato niunia się nie zgadza :/ no i znowu nie mamy imienia dla synia :/

Nalcia nie jesteś sama, obie będziemy się bronić w jesieni ;) praca juz oddana? :)

Ivi gratulacje ogromne! I trzymamy kciuki za 5 na obronie ;)

Keejti czekam na zdjęcia pokoju ;) na jaki kolor w końcu się zdecydowaliscie :) jutro też wybieram się na paznokcie :) co planujesz robić? Kolor, hybryda, żel????

Mamusia92 super ze niunia szaleje ;) oby tak zostało tylko do porodu a później wszystkie nasze dzieciaki były grzeczne i spokojne :D

Iza mam nadzieje ze jak nadal będziesz taka stanowcza to już niedługo będziesz miała spokój i więcej miejsca dla maluszka ;)

A za mną chodzi już kilka dni gotowana kukurydza :) niestety zgaga meczy okropnie i juz nie wiem jak sobie z nią radzić :) a mam jeszcze pytanie, zwykle mam niskie ciśnienie (100/50), na ostatniej wizycie było 131/71, myślicie że coś może być nie w porządku? Boję się już czytać na stronach internetowych bo co się naczytalam to później nie spie po nocach :/
Wyrące się ;) na zgage polecam kisiel

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1467900225-1d1mld.jpeg

Jest dobrze! [emoji2]

Basienka jak u Ciebie??

Do góry