reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Dzień dobry.
Zbudziłam się w środku nocy z kosmicznym bólem brzucha. Już myślałam, że zaraz bedzie szpital, ale po wizycie w WC na "dwójkę" zaraz mi przeszło jakby nigdy nic. Boje się, że mam tam zrosty i do tego jelita poprzesuwane i przez to ten ból. Jeszcze oczywiście wczoraj się nażarłam wszystkiego i pewnie to też zadziałało.
Cała akcja trwała nie dłużej niż 10 minut, ale sie mocno wystraszyłam i mąż też.
W każdym razie taka akcja tylko utwierdza mnie w myśli o cc. Lepiej żeby gin zobaczył co tam słychać i w razie czego wyciął zrosty.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Już koło 21 lezalam bo nie mogłam chodzić. W nocy tak mnie narywala że aż aż. .. wstałam rano do kibla i ból jest na pół stopy :(
Nigdzie się nie stuknelam ani nic mnie nie ugryzlo :( Nie mogę w ogóle stanąć a cały dzień przede mną z Sz. Łzy mi lecą ehhh

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Diabliczka mnie ostatnio tak uda z przodu bolały ze chodzić nie mogłam , zastanawiałam się czy to nie krążenie , nie robią ci się na nogach pajączki ? Stopa ci spuchla ?

Mój Michał 6 letni do 10 latka nie pokazuj języka bo ci krowa na sika .
10 - teraz krowy są w zoo widziałeś gdzieś krowę hahaha
6- jak nie krowa to teściowa buhahaha

Nika ja owsianke normalnie zalewam gorącą wodą aby przykryć i ona wsiaka wodę i robi się miękka. Inni gotują , ja nie. Do tego dodaje różności typu starty banan i żurawinę suszoną ( w zależności od twardości też można zalać tyci woda i zmięknie ...uwielbia )
Mleko, różne owoce, kruche ciastka jak mam. Mój parówki też zje też i lubi ale za jajecznica przepada :)
Kanapki to też zje ale ser biały nie bardzo. On w ogóle super jadł wszystko a teraz nie ma smaków . Wychodzą mu 5 i takie są skutki
Joasia koniecznie jak się powtórzy musisz powiadomić lekarza. Może to tylko jednorazowe. Ja ostatnio tak się meczylam jak za dużo zjadłam fasolki i kalafiora
Linka nic nie mam opuchnięte tylko mnóstwo żył na wierzchu ale to na obu stopach
O matko padlam z tych Twoich dzieciaków[emoji14]hahaha

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam porannie:happy2:

Iza- dla mnie to jest w ogóle jakaś bardzo dziwna sytuacja. Nie rozumiem dlaczego lekarz nie chce Cię skierować na patologię ciąży. Moim skromnym zdaniem i jak na moje oko, to Ty się tam kwalifikujesz dużo bardziej niż większość leżących tam kobiet. Dziewczyny mądrze piszą. Wiem, że szpital to nic przyjemnego ale biorąc pod uwagę sytuację to pobyt tam może tylko pomóc. Z całym szacunkiem dla Twojego gina , ale jak dla mnie to on trochę bagatelizuje sytuację. Nie mam wykształcenia medycznego ale wiem, że kobiety ze skracającą się gwałtownie szyjką leżą w szpitalu nawet po kilka miesięcy, a nie w domu, w niepewności i ze świadomością, że jak będzie trzeba to poda się leki na rozwój płuc.Przecież powinnaś być cały czas pod okiem lekarza.Zrobisz oczywiście jak będziesz uważała, ale ja na Twoim miejscu albo od razu pojechałabym do szpitala, albo spróbowała się umówić do gina, który pracuje w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby

Joasia- niestety mam podobne bóle od czasu do czasu. W poprzednich ciążach też się to zdarzało. Już trochę nawet przyzwyczaiłam się do tego, że ból brzucha u mnie zazwyczaj oznacza jednak co innego niż skurcze macicy.Tyle tylko, że mnie zaczyna boleć 5min przed wizytą w toalecie

Diabliczka- boli Cię tylko stopa, łydka czasem nie? Pytam bo w ciąży z uwagi na ucisk macicy jest większa skłonność do zakrzepicy żył. Ona objawia się poza bólem najczęściej także zaczerwienieniem i powiększeniem obwodu chorej nogi, skóra staje się taka jakby lśniąca. Jeśli to tylko stopa to może ją tylko nadwyrężyłaś. W ciąży niestety diagnostyka jest utrudniona bo RTG robią tylko w przypadku absolutnej konieczności.

U nas w sumie nic ciekawego sie nie dzieje, kuchnię dalej mam rozgrzebaną:growl: ale już sobie postanowiłam, że jak dzisiaj mąż nie weźmie się za robotę to specjalnie przy nim wezmę wałek i zacznę malować, może to go jakoś zmobilizuje. Planuje położyć nowe panele w naszym pokoju , bo te miały niską ścieralność i są już paskudnie obdarte, ale już nie będę taka głupia i wezmę sobie do tego fachowca. Małżonek niby umie, poprzednim razem on kładł, ale jak mam mieć pokój przez kolejny miesiąc rozwalony to już wolę dopłacić.No nic- ponadawałam trochhę na ślubnego i humorek od razu mam lepszy:-p:laugh2: Miłego dnia dziewczyny

Diabliczka nie bagatelizuj tego, skoro po nocnym leżeniu ból nie minął to coś się dzieje skoro urazu nie było.
Pamiętaj o ryzyku zakrzepicy, ja bym pojechała do szpitala żeby zrobili USG z Doplerem.
Mojej przełożonej zrobiła się zakrzepica jako komplikacja po grypie od leżenia w łóżku.

Diabliczka ja narazie rozstepow nie zauwazylam i mam nadzieje ze nie zauwaze choc w tej ciazy juz zapomninam o nawilzaniu brzucha :-\

Iza kochana nie patrz na takie rzeczy bo bedzie dobrze i donosisz :-*

Joasia kurde zrosty? Mnie tez czasen tak boli ale nic nie wiem zeby cos mi bylo

Diabliczka moze Cie dziecko uciska gdzies i stad nagle taki bol.

linka slodziaki hahah :-)

Mama czworki ponadawac zawsze lepiej niz sie denerwowac :-)

Kalafior uwielbiam :-)

Witam nowe mamy! :-)

Zaraz ide na kolejne klucie i nie.jest zle na szczescie :-) jestem z siebie dumna :-)

reklama
Mamo-czworki dokładnie tak. 5 minut przed wizytą w wc.

Aob przed porodem nigdy mi nic takiego nie było. Zaczęło się jakiś czas po cc.
A dziś to przeszło najśmielsze oczekiwania.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry