reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

Firana ja tak bob gotuje. Łyżka soli, pół cukru
Nalcia ile ma córa Twego ?
No nie dziwne bo nagle ich zaskoczyło :)

U nas dzisiaj słoneczko ale bardzo wietrznie,nawet nie byliśmy na dworze bo co się wybieramy to zbiera się na deszcz. Nas wczoraj naszło na kebaba i jedliśmy przed 24

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
diabliczka u mnie też celulit wywaliło na udach strasznie. Ostatnio jak siedziałam w krótkich spodenkach to nie mogłam na to patrzeć. Co można z tym zrobić? Nawet myślałam o jakimś masażerze ale obawiam się że mój zapał padnie po kilku dniach :p

Ja dzisiaj na obiad gotowałam gulasz węgierski, do tego kasza jaglana i sałata z jogurtem. Na jutro też starczy:p

Też nie pracuję w kierunku jaki studiowałam, jestem po handlu zagranicznym a pracuję w korporacji budowlanej. U mnie w pracy wiadomość o ciąży wszyscy przyjęli bardzo dobrze, kadrowa sama poradziła bym lepiej na siebie uważała i wzięła L4 i tak też zrobiłam.

Niestety ja również w ciąży nabawiłam się celulitu na udach :(

Diabliczka odnosnie wymiany wody nie pamietam czemu, ale u mnie w rodzinie tak robi wiekszosc osob i nikt z otoczenia tez nie byl tym zaskoczony...mozechodzi o ten specyficzny zapach i zeby ja wymienic, dawno temu jak zaczelam swoje obiadki gotowac mama mowila mi dlaczego tak robi ,ale nie pamietam :p
Ja dzisiaj mialam buraczkowa mmm :)
Co do rozstepow ja stosuje tez oliwke babydream narazie nie ma nic... krem Palmersa przez pierwsze dni mi smierdzial, ale pozniej sie przyzwyczailam :)

Nelcia i firana ja też używam tej oliwki, najlepsze jest to że kupiłam ją na włosy zanim o ciązy się dowiedziałam :p fryzjerka namawiała mnie do olejowana- olej kokosowy mi nie podpasował więć do zjadłam ( :D )... , gdzieś wyczytałąm że ten ma dużo różnorodnych olejów w sobie... i smarowałam nim głowe:p A teraz smaruje brzuchol :D

nalcia ja też pracuję w branży finansowej... i również w banku i wiem o czym mówisz :) Teraz spokojnie, bez stresu korzystaj z L4 :)
Moj męzulek wraca późno z pracy, wiec dopiero teraz za obiad się zabieram.... :)

Ja zrobiłam na obiadek papryczki faszerowane ryżem i mięsem mielonym;) i najlepsze ze nie zjadłam bo zapomniałam ze strasznie mi papryka siada na żołądku i czuje cała dobę później ;)

Nalcia witaj!! ;)

emalka dream Pola mi się też podoba myślę, że z czasem wszysce się przyzwyczają;) początkowo też różnie rodzina reagowała na imie Dawi, potem druga strona rodziny dziwnie reagował na Artura-- raczej to wynikało z jakiś skojarzeń ale teraz wszyscy się przyzwyczaili i nawet mówią, że baaardzo ładnie nazwaliśmy synów. Często nawet jesteśmy w sklepie zaczepini ze ładne imiona dla synków;) Zatem bym nazwał jak się Wam czyli mamie i tacie podoba;)

Milagros ja robie kalafiora tak: rozdzielam na mniejsze części i myję. Gotuję w garku wodę z odrobiną mleka(zazwyczaj leje na oko ale wychodzi około poł do szklanki mleka) + sól. Gotuję do średiej miękkości. Odlewam wodę z kalafiorem a do pustego garka wrzucam trochę masła aby się rozpuściło i kalafior. Można jeszcze dodać odrobinę bułki tartej i wymieszać. Koniec. Ja uwielbiam kalafior;);)

Co do rozstępoów na brzuchu po dwóch ciążach nie mam tylko kilka mało widocznych po bokach. Uda niestety cale w rozstępach ale to po okresie dojrzewania;) nie przejmuje się nimi bo sa bladziutki i od wewnętrznej strony, ale cellulit owszem jest i to na maxa - tak jak w poprzednich ciązach jest to cellulit wodny i po ciąży zejdzie w większości;) Na brzuchol mam krem babydream z rosmana ale całkowicie mi nnie odpowiada konsystencja jest za bardzo tłusty i smaruje się zazwyczaj olejem kokosowym;)

Ostatnia edycja:
Hej :) mogę dołączyć?? Moj termin 12.11 i czekamy na córeczkę Amelke. Raczej będzie cc wiec termin pewnie będzie trochę szybszy termin.

Jeszcze pracuje wiec narazie pewnie będę Was podczytywac bardziej niż sie udzielać ale bedzie mi raźniej :) no i dodatkowo absorbuje mnie moj 3,5 letni synek Filip ;)

Magdalena jak miło Cię widzieć :) Znamy się z CPP :)

Co do placzliwosci- w ciąży z pierwszą córką wzruszała mnie nawet reklama masła :p W tej Nieee :)

Katerineczka a sama po sobie nie czujesz, ze jak się denerwujesz to Maluszek zaczyna się mocno ruszać? Przynajmniej u mnie tak jest już w kolejnej ciąży. Także musimy trzymać nerwy na wodzy chociaż dziś mnie tak teść wkur..., ze myslalam ze wyjdę z siebie i stanę obok.

Milia moja też największe harce w brzuchu rozpoczyna o 23 :/ No istny ring!

Mama czwórki cudowne wieści!!! Baaardzo się cieszę :)

Emalka nazwijcie córkę tak jak podpowiadają Wam Wasze serca. Później będziecie żałować! Nie przejmujcie się opinia innych. Gdy my z mężem nazwaliśmy naszą córkę Blanka to wyobraź sobie co działo się u nas w rodzinie i na wsi hahah :D

Ivi super! Na pewno z racji odmiennego stanu dadzą Ci trochę fory na obronie hihihi :) Jakie chusty kupiłaś?? Mnie baaardzo zaczyna wkręcać ten temat choć nie wiem czy sobie dam radę z wiązaniami :)

Milagros ja najpierw gotuje w osolonej wodzie, a później w zależności co chce smażę z bułką tarta na patelni lub maczam w cieście naleśnikowym :)

Co do rozstępów, mi wyskoczyły w pierwszej ciąży na samej końcówce po dwóch stronach pępka... :/

Witam nowe mamusie :)

reklama
Do góry