Nakcia czym się zajmujesz,pacujesz. Od kiedy jesteś na zwolnieniu ( wnioskuje że już ) mężatka? Co studiujesz? Jak w ogóle się czujesz? Jak przebrnelas przez pierwszy trymestr...
(...)
W pierwszej ciąży miałam piękny brzuch bez zebry, tylko pod koniec wyszły mi chyba że 2 kreseczki a teraz? Wczoraj patrzę a po 2 stronach rozstępy już
coś używacie?
Hmm... To mi dałaś diabliczko zadanie
Pracuję w bankowości, studiuję fizjoterapię (tak, bardzo po drodze!
)
Na zwolnieniu jestem od miesiąca - lekarka sugerowała pójść wcześniej, bo miałam podwyższone ciśnienie, ale zaciskałam zęby, bo sytuacja była wówczas lekko skomplikowana (miałam umowę na zastępstwo i do ciąży przyznałam się dopiero jak przedłużyli mi umowę na stałe
) - jak się okazuje - odkąd jestem na l4, ciśnienie się unormowało (zniknął stres związany z pracą) i teraz nie mogę narzekać
Mężatką nie jestem
Za to mój Luby "z odzysku" i nie będzie debiutował w roli Rodzica, tylko dla mnie to nowa rola... Póki co noszę miano "narzeczonej"
Co do samopoczucia - nie mam powodów do narzekania - nudności mnie ominęły, na początku tylko bym spała i spała... Obecnie daje mi w kość alergia, bo niestety samo wapno bez innych wspomagaczy sobie z nią nie radzi... Ale przecież z tym da się żyć
Co do rozstępów - smaruję brzucho, piersi, pośladki i uda na zmianę - balsamem lub oliwką Babydream z Rossmann'a, czy powstrzyma ewentualne rozstępy nie wiem, za to mobilizuje mnie do regularnego masażu (a przecież to podstawa
) i zapobiega wysuszaniu skóry... Brzucho jeszcze nie jest duży, także skóra daje radę, ale nie wiem jak długo potrwa taki stan rzeczy...