reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2016

reklama
Emalkadream mnie wkurza jak ktoś spiewa Zuzia lalka nieduża. OMG! Zu też tego nie lubi i sie złości.

Diabliczka na zapobieganie rozstepom dobrze jest pić tran (żeby natłuszczać od wewnątrz), ale taki ze zmniejszoną zawartością witaminy A, np.mollers baby. Dodatkowo dostarcza tez witaminę D i kwasy DHA.
A z zewnątrz to albo oliwka albo ja kupiłam taki naturalny mus z FM Group z dużą zawartością masla shea i olejków naturalnych. W poprzedniej ciąży też używałam i tranu i tego musu i nie mam ani jednego rozstępu.
1467807298-1d1mld.jpeg

1467807308-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Nakcia czym się zajmujesz,pacujesz. Od kiedy jesteś na zwolnieniu ( wnioskuje że już ) mężatka? Co studiujesz? Jak w ogóle się czujesz? Jak przebrnelas przez pierwszy trymestr...
(...)
W pierwszej ciąży miałam piękny brzuch bez zebry, tylko pod koniec wyszły mi chyba że 2 kreseczki a teraz? Wczoraj patrzę a po 2 stronach rozstępy już :( coś używacie?

Hmm... To mi dałaś diabliczko zadanie ;)
Pracuję w bankowości, studiuję fizjoterapię (tak, bardzo po drodze! ;))
Na zwolnieniu jestem od miesiąca - lekarka sugerowała pójść wcześniej, bo miałam podwyższone ciśnienie, ale zaciskałam zęby, bo sytuacja była wówczas lekko skomplikowana (miałam umowę na zastępstwo i do ciąży przyznałam się dopiero jak przedłużyli mi umowę na stałe ;)) - jak się okazuje - odkąd jestem na l4, ciśnienie się unormowało (zniknął stres związany z pracą) i teraz nie mogę narzekać :p
Mężatką nie jestem :p Za to mój Luby "z odzysku" i nie będzie debiutował w roli Rodzica, tylko dla mnie to nowa rola... Póki co noszę miano "narzeczonej" :D
Co do samopoczucia - nie mam powodów do narzekania - nudności mnie ominęły, na początku tylko bym spała i spała... Obecnie daje mi w kość alergia, bo niestety samo wapno bez innych wspomagaczy sobie z nią nie radzi... Ale przecież z tym da się żyć ;)

Co do rozstępów - smaruję brzucho, piersi, pośladki i uda na zmianę - balsamem lub oliwką Babydream z Rossmann'a, czy powstrzyma ewentualne rozstępy nie wiem, za to mobilizuje mnie do regularnego masażu (a przecież to podstawa;)) i zapobiega wysuszaniu skóry... Brzucho jeszcze nie jest duży, także skóra daje radę, ale nie wiem jak długo potrwa taki stan rzeczy...

Cześć dziewczyny,
Nalcia witaj :) Ja rozdzielam kalafiora na mniejsze różyczki i wrzucam do gotującej się wody, dodaję małą łyżeczkę soli. Gotuję ok 15-20 min aby nie rozgotować. Roztapiam masełko, dodaję bułkę tartą, chwilę podsmażam i polewam kalafiora, pychotka.

Co do imion to my z P umówiliśmy się, że jak będzie dziewczynka to ja wybieram imię, a jak chłopiec to on. Wybrałam Alicję, ale teraz P nie dotrzymuje słowa i ciągle pyta czy jestem pewna bo jemu podoba się Hania :)

Na rozstępy kupiłam krem z Palmersa ale strasznie mi śmierdzi, dlatego użyłam kilka razy. Jednak ja mam bardzo suchą skórę i codziennie używam mocno nawilżającego balsamu z Garniera i jak na razie rozstępów brak.

Linka wiedziałam że tak napiszesz[emoji14]Nalcia no to super że dostałaś taką umowę :) doczekalas się, chyba nie byli zbytnio zadowoleni z ciąży czy się mylę?
Ja też bardzo się stresowalam i miałam skurcze ale jestem na l4 oś 12 tyg i jest duuuuzo lepiej. Jednak stres bierze górę
Witaj w klubie alergii. Na co masz?
Magdalena i Nas to by się nie sprawdziło bo zawsze byśmy byli niezadowoleni[emoji14]

Ja się ojadłam cukini smazonej i chwilowy odpoczynek póki mały nie wstanie

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Nalcia ja tez oliwka i balsam z Rossmana. Staram sie vodziennie po kapieli, raz jedno raz drugie.
A do kalafiora czy fasolki szparahowej dodaje do gotowania pol na pol sol i cukier. Spróbujcie

Napisane na GT-I9105P w aplikacji Forum BabyBoom

Zrobiło się trochę obiadowo - ja dzisiaj ryż z truskawkami, celem udobruchania Młodszej Córy Mojego ;) Bo wybredna jest niesamowicie a coś jeść trzeba...

W nawiązaniu do pytania Diabliczki... Z radości na wieść o ciąży z radości rzeczywiście nie skakali ;) Korporacja niby prorodzinna, ale jakby Małe ujawniło się wcześniej, to raczej nie miałabym co liczyć na przedłużenie umowy... Zagryzłam zęby, w pewien poniedziałek podpisałam nową umowę, we środę powiedziałam szefowej, a po niecałych dwóch tygodniach skończyłam na zwolnieniu ;)

reklama
Ja też mam bardzo suchą skórę, smaruje się Garnierem czerwonym, a brzuch biust i uda smaruje Elancylem, ale raczej niezbyt regularnie :p powiedzmy że co drugi dzień. Kupiłam go w necie w promocji.

Nalcia widzę że praca i wykształcenie mają się tak jak u mnie. :) Pracuje w banku zajmuje się leasingiem samochodów dla klientów strategicznych, a moje wykształcenie uwaga, uwaga mgr inż. technologii żywności :) Tak jakoś wyszło, na 3 roku dostałam się tam do jakiejś roboty na lato i tak zostało, rozwijałam się, w końcu dostałam etat i tak już pracuje tam 7 lat. Pierwsze studia skończyłam, a potem zrobiłam jeszcze finanse i taka to moja historia. :)

Do góry