reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Cześć dziewczyny :)

Emalka, dobrze, że trafiłaś dziś do tej endo :) Moja tez uważa, że 3 to za dużo.

Katerineczka, będzie dobrze, widzisz, już jest poprawa :) Obyś szybko dowiedziała się, co to.

Mamo czwórki, dużo zdrowia!

Aob, kurczę, colę... nie dość, że syf, to jeszcze kofeina. Ale więcej chyba tego nie zrobi?

Milagros, jak tam? :)

Nic nie mówcie o remontach, nas to właśnie czeka i czarno to widzę ;)

Nie mogłam pisać wcześniej, wybaczcie mi. Tylko się zamartwiałam, a nie chciałam tutaj swojego doła przenosić. Wczoraj byliśmy u hematologa, wyniki są lepsze :) Być może ta leukopenia i reszta to efekt uboczny leku na padaczkę. W środę byłam z Małgosią u neurolog i kazała powoli odstawiać lekarstwo. Od środy dostaje więc 2/3 dobowej dawki i wczoraj już wyniki lepsze. Od jutra będzie dostawała 1/3.
Za 2 tygodnie kontrola u hematolog. Są jeszcze inne zmiany, bo za dużo retikulocytów i za duże krwinki - być może niedobór kwasu foliowego albo B12, ale ten lek mógł też zaburzać ich wchłanianie więc czekamy, co wyjdzie w kontrolnych i ewentualnie jakaś suplementacja.
Martwi mnie jednak, że Małgosia będzie bez leku na padaczkę :( Nie miała dotąd typowych drgawkowych ataków, tylko takie "zawieszenia", kiedy patrzyła w przestrzeń i nie reagowała na żadne bodźce. Zdarzało się to bardzo często. A teraz ma zupełnie odpocząć nawet przez pół roku... Potem ewentualnie lek z innej grupy.
No zobaczymy... Próbowałam ją zapisać jeszcze do bardzo polecanej poradni neurologicznej w Krakowie, ale na ten rok terminów już nie ma. W lipcu ma ruszyć rejestracja na przyszły rok, więc będę dzwonić.

My też oglądamy mecz i bardzo mi się nie podoba gra naszych. Pewnie koniec końców wszyscy zadowoleni będą z wyniku 0:0, ale styl fatalny...

reklama
Mamo-czworki jak długo będziesz brać antybol?

Wczoraj jak rozmawialam z moją mamą przez tel ona pyta czy kosztowałam ogórki (bo w niedziele wzięłam kilka słoików z kiszonymi), to jej powiedziałam, że już kończę słoik [emoji23]
A dziś rozpoczęłam kolejny.

Milia- fajnie, że się odezwałaś, martwiłyśmy się tu o Ciebie i Twoją córeczkę. Pewnie kamień spadł Ci z serca po takiej diagnozie. Co do leków przeciwpadaczkowych to miałam znajomą, której córka też miała właśnie takie ataki. Przez kilka lat była na lekach, za zgodą lekarza pomału zaczęli je odstawiać i okazało się, że dziecko po prostu z tego wyrosło. Zrozumiałe, że się martwisz ale pocieszające jest to, że u malutkiej nie ma napadów drgawkowych więc nie jest to dla niej aż tak uciążliwe.A jak malutka czuła się po atakach?

Joasia- antybiotyk na toxo mam brać niestety do rozwiązania. Czasem się zastanawiam jak mój organizm to zniesie bo do tej pory zażywałam ich bardzo mało, a teraz muszę brać 7 miesięcy bez przerwy

Mamo czwórki, to strasznie długo ten antybiotyk :( Teraz na pewno coś osłonowo koniecznie, a potem jakaś kuracja wzmacniająca?

Małgosia w ogóle tych ataków nie zauważała. Ale lekarka nam mówiła, że każdy atak to śmierć iluś tam komórek mózgu :( No i mając kilkanaście takich ataków dziennie rozwijała się jeszcze wolniej, bo po prostu nie odbierała świata.

Chciałam napisać wczoraj po powrocie, ale okazało się, że mam strasznie zawirusowany laptop, w tym jakieś trojany i walczyłam z nimi wczoraj i dziś, chyba się udało...

Milia-super ze sie odezwalas! Myslalysmy tutaj o Was. Ciesze sie ze wyniki Malgosi lepsze:-)
Co do.leku to trzeba zaufac lekarzom. U mojego.meza w rodzinie jest 10letnia dziewczynka ktora jakis konowal poczestowal antybiotykiem za mocnym i po nim krwinki jej strasznie spadaly...zaburzyl prace organizmu. Miala podejrzenie bialaczki ale je wykluczono. Jak bierze jakis tam lek to jest ok a jak odstawi to zaraz zaczynaja spadac no i tak od lutego. W tym roku szla do komunii w Warszawie dali jej jakies leki po ktorych przytyla i suknie trzeba bylo poszerzac (chociaz ona nigdy do drobniutkich dzieci nie nalezala).
Trzymam kciuki za Malgosie;-*
A Ty kochana jak sie czujesz? :-)

Dziewczyny przepraszam ale będzie mnie mniej. Przyjechała "pomoc" do najmłodszej i mam szansę pisać mgr, więc muszę to wykorzystać maksymalnie jak się da.. Proszę jeszcze o odrobinę kciuków bym dała radę jeszcze w lipcu się bronić.. (czyli oddać pracę do końca czerwca)...

Milia- super że z wynikami lepiej!

Mama czwórki - pamiętaj o suplementacji probiotykami przy tak długim antybiotyku, i nie martw się! wszystko będzie dobrze:)

Ivi trzymam kciuki za wene i szybkie ukończenie mgr.;)
Mama 4 zdrówka!
Milia zdrówka dla córeczki!

A takie pytanie jak będzie z tym wątkiem zamkniętym?? jest czy nie?

Hej co do colu to moj dal mu nie pierwszy raz wiec pewnie nie ostatni ale wczesniej jak powiedzialam co mysle to zgadzal sie i dlugo byl spokoj a teraz awantura.. bylam taka zla ze nie mialam sily pisac...

Milia ekstra ze wyniki lepsze! Pewnie jest tak jak piszesz i te niedobory wit sa od lekow.. oby bylo tak jak mama czworki pisze i po prostu Malgosia wyrosnie z padaczki.. silna kobieta jestes i z pewnoscia Twoja cora takze :* kiedy konkretnie macie kontrole?

Mama czworki szmat czasu ten antyniotyk... niestety organizm dostanie strasznie w kosc :( no ale jak trzeba dla dziecka...

Joasia podrzuc ogora :) ja wczoraj korzystajac ze swojego stanu jadlam czekolade i popijalam woda z ogorkow kiszonych i powiem Wam ze moj organizm nie ma ograniczen i lubi mieszanki hehe :)

Teraz przyszlam na "kawe" do babci :)

Milagros ochlonelas juz? :)

Milego

reklama
Do góry