reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2016

Joasia jeśli dentysta ma podpisaną umowę z NFZ to tak. W pierwszej leczylam panstwowo ale jak chodzilam do kilku prywatnie to wszędzie kazali płacić :/
K8sad i kurczę :( współczuję tych wymiarów kochana
Linka może może jak najbardziej w zawiści
Firana Oooo super Joasia z Rzeszowa ,ja Stalowa Wola ♡♡♡
Em ka to jak gin Endo to ok ale wypisuję bez badań?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej laseczki! Ja dziś padam z nóg! pogoda mnie dobija - już drugą kawę piję. Ale właśnie skończyłam wybierać meble dla maluszka i do pokoju który właśnie urządzamy (gabinetu) i ciśnienie troche mi się podniosło z radości :D Szykuje się weekendowy wypad do IKEI he he :D

Hej,hej :-)

Ja mam dzisaj lepsze samopoczucie niz wczoraj :-)
Moze to dlatego ze wieczorem poszalalam z zakupami :D

Kupilam sukienke w biedronce. Niby nie bylo napisae ze ciazowa, ale jak dla mnie moze byc ciazowa :-D
Link do: Aktualna oferta Biedronka - compassrabatow.pl

Linka-ja npisalas o tej kontroli to od razu mi ta bratowa przyszla na mysl...

Odnosie zagubionych dzieci to ja nie wiem jak mozna zgubic dziecko... jesli jakas mamusia nie daje sobie rady na zakupach pilnowaniem dziecka to niech wezmie sobie kolezanke czy kogokolwiek kto jej pomoze...a jak nie to niech siedzi w domu na tylku...
Emka-ciekawe co by zrobil jakbym mubta dziewczynke wyprowadzila z tego sklepu i poczekala na niego przed...ktos sie interesuje dzieckiem a on jeszcze miny strzela ze jaim prawem. Wysadzilabym w kosmos takich rodzicow...

Firana-witaj :-)
Jest nas coraz wiecej hihihi:-)

Dziewczyny ja tez bardzo czesto mysle o Lilith...brakuje jej tutaj :-(

Princeseczka - co go "gubienia" dzieci.. to nie takie proste. Wystarczy sekunda czasem i dziecko się oddali. Dla żartu, z ciekawości.. Nie ma co oceniać. Moja przyjaciółka "zgubiła" córkę. Te pół minuty zanim ją znalazła 2 regały dalej, były najgorszymi sekundami w jej życiu. Ja chodzę z dzieciakami do sklepu bardzo często, m.in. po to by nauczyć ich zasad w sklepie - nie oddalają się, nie ściągają rzeczy z półek.. Najczęściej idą trzymając wózek po prostu :) Ale to tylko dzieci, nigdy nie wiadomo kiedy wpadnie im coś do głowy.

Świetna sukienka! :)

Wymiotów współczuję! Ja dizś "tylko" zasypiam :/

linka - masakra z tym donosem.. Do mojej koleżanki MOPS przyszedł w pierwszych tygodniach życia jej pierwszej córeczki, ona myślała że to "normalne" że oni kontrolują warukni życia.. dopiero po jakimś czasie okazało się że musieli sprawdzić co się dzieje bo ktoś życzliwy "doniósł".. Z jednej strony głupie, ale z drugiej.. lepiej być nadgorliwym niż znieczulica:/ Mam nadzieje że żadnych przykrości nie będziesz już miała? A te babki były sympatyczne czy raczej mocno podejrzliwe?

Ivi sprawdzały wszystko nawet lodówkę otwarłam bo spytał czy mogą zajrzeć , pokoje dzieci oglądały trochę się doczepily ze nie porządek panuje wiec powiedziałam ze nie ingeruje w ich przestrzeń jeśli chodzi o starszakow sami są odpowiedzialni za swój pokoj i ze u maluchów trzeba odświeżyć pisałam kiedyś ze jaś ma mnie malowania po ścianach wiec im wytłumaczyłam ze jak mu przejdzie to będzie malowany bo na razie nie widzę sensu ... jedna czepiała się o wszystko a druga spokojnie ..

Linka a mówiły co dalej? czy tylko "spisały" protokół i poszły? Generalnie to jeśli na prawdę ktoś probuje Ci zaszkodzić to bardzo niedobrze, bo tylko stresu Ci narobi.. Ale spróbuj też spojrzeć na to z tej strony: ktoś może się przestraszył krzyków, płaczy (bo te się zdarzają przecież w każdym domu) i wolał zainterweniować... Uszka do góry :) nie czytałam wszystkiego z wczorajszego popołudnia - co prawnik Ci radził?

U mnie to są takie wrzaski i piski nawet przy kąpieli. Sz ma ciężki okres i na wszystko reaguje złością. Nie raz śmiejemy się że przyjdzie ktoś z Mopsu ale nigdy nie wiadomo...
Co do sklepu to mój znów ma okres biegania, za nic nie kupisz ani zrobisz zakupów . Fi wózka nie chce a na nogach biegnie gdzie popadnie
Zawsze podziwiam jak mamy umieją nauczyć dzieci chodzić przy sobie. Na jesień-zima w ogóle nie chodziliśmy razem bo był Sajgon,potem do wiosny super...chodzenie,jeżdżenie itp a teraz? Spacery to ciągły strach

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Linka fakt nerwy są złym doradcą a z urzędnikiem państwowym trudno wygrać, sama sie przekonałam o tym na własnej skórze. Ale sama bym się zdenerwowala jakby obca baba mi komentowała porządek w domu, tymbardziej że nikt codziennie nie szoruje podłóg czy tam ścian pod dyktando MOPSu. Oby już wiecej takich przykrych sytuacji nie było.

Mecz wczoraj oglądałam tylko końcówkę bo przy poprzednim meczu rak sie eksyctowalam że aż słabo mi było. Zbyt nerwowa jestem:-)

Kejtii wpsolczuje ci tej przygody, niestety piesi muszą uważać podwójnie bo mają więcej do stracenia... smutne to ale kierowcy i to przeważnie z długim stażem nie portafią zachować sie na jezdni.

Milagros24 powodzenia i oby wszytsko sie udało :-)

Joasia1986 planuje KP i mam nadzieje że nic mi planów nie pokrzyżuje.

K8sad ja się zmagalam przez 3 miesiące prawie z takimi wymiotami, myslalam ze flaki sobie zwymiotuje ale po 14 tygodniu przeszło jak ręką odioł

reklama
Ivi ja rozumie wszystko wiadomo dzieci są dziećmi i nieraz nawet mam w domu awanturę bo każe np zeby umyć .. różnie bywa , nic nie mówiły co i jak a i tez nic nie pisały przynajmniej u mnie w domu , wydaje mi się ze to bardziej taka rutynowa kontrola po zgłoszeniu , niby chciały się przyczepić ale nie miały o co , nawet nie wytłumaczyly o co dokładnie chodzi tylko wszystko tak zdawkowo ...

Do góry