reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

ewika - współczuję kochana!! Gdy pracowałam w Domu Dziecka i ospa szalała, to pamiętam, że wtedy 3, czy 4 miesięczna Emilka też się zaraziła, była bardzooo wysypana, ale zniosła chorobę bdb, zero gorączki, tylk ote nieszczęsne krostki, ale cały czas była pogodna - choć pewnie bidilkę swędziało. Życzę żebyście wstrętne choróbsko przeszli szybko i bezboleśnie!!

reklama
margo no to sie ciesze że dajecie rade ta strzykawką:tak:
Gola kurde podziwiam Cię z tą pracą w DD. Ja bym chyba po nocach płakała nad olsem tych maluszków:-(

juz trzeci dzień i trzymamy się dzielnie. Zero gorączki tlko krostek tysiące i jak tu przetłumaczyć maluszkowi żeby sie nie wierciła bo każdą krostkę trzeba nasmarować a później jeszcze poczekać żeby wyschło.. Normalnie komiks mamy. Tata na zmianę z babcią ją noszą a ja latam za nimi z patyczkiem i smaruje. Ehhh uśmiał by się ktoś z boku. najgorsze jest że ma 2 krostki obok oczka i boje się czymkolwiek posmarować żeby do oczka nie zatarła. A jak się nie smaruje to to cholerstwo rośnie i boli jeszcze bardziej.. Biedactwo moje kochane

Ewika zdrówka dla Córci!
Wczoraj byłam z Zuzia na szczepieniu, bardzo dzielna była tylko troszkę zapłakała. Doszłam do wniosku ze lekarka do której chodzę jest beznadziejna wogóle ciężko się z nią rozmawia :no: Zmartwiłam sie troche bo Zuzia od ostatniej wizyty coś kiepsko przybrała na wadze:-( ostatnio (jakies 1,5 m-ca temu)ważyła 4250 a teraz 5100, niby ta doktorka sprawdzała na siatce centylowej i to jest w zasadzie dolna granica,pytałam czy dokarmiac ją MM to w sumie nic mi nie odpowiedziała mowiła ze może po mamie będzie drobna. Co za gadanie. Sama juz nie wiem co mam robić czy ją dokarmiać czy nie wiecie chodzi o to ze ona mi ani płacze jest pogodna i spokojna i super w nocy spi. Tak sobie myśle ze narazie pojedziemy jeszcze na samym cycu i bede ją w domu kontrlować na wadze jakby malutko dalej przybierała to wtedy ja dokarmie. Pokarmu mam sporo więc to nie jest w tym problem,inna sprawa że Zuzia je tylko 5 minut jednak tempo ma niezłe. Kochane a wy co mi radzicie?

reklama
jeśli nie płacze, jest zadowolona to widocznie sie najada i taka jej natura. Lilka tez je króciotko 4-5 minut i przybiera prawidlowo. Także jeśli masz pokarm i mała dobrze je to myślę że nie mam sensu wprowadzać mm. Pamiętajmy że teraz dzieci będą juz miej przybierać bo się więcej ruszają i spalają część pokarmu przy wysiłku

Do góry