reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

asia333 masz możliwość skonsultować się z innym lekarzem? to bym doradzała... żeby ci lekarz wprost powiedział:tak, dokarmiać, albo nie, nie trzeba, a nie jakieś owijanie w bawełnę.... niepoważna ta lekarka

reklama
u mnie była podobna sytuacja, Alan nie przybierał za bardzo na cycu i musiałam dawać MM teraz już jakoś od 7 tyg dostaję butle, bo poczuł,że łatwiej z niej leci i zrezygnował z piersi przestał chcieć strasznie płakał jak go przykładałam... A powiedz jesz ty normalnie i dużo, u mnie było błędem,że ja mało jadłam dużo piłam więc skąd maluszkowi miało się w pokarmie wziąć jedzenie jak tak robiłam, ale nie myślałam,że to może być od tego, ja bym na razie nie rezygnowała z piersi szkoda naprawdę, a ile miała jak się urodziła... kochana mój Alan jakieś 4 tyg temu ważył 5700kg a przy porodzie 4110to też moim zdaniem dużo nie przybrał i jakoś lekarz nic nie mówi

Andrzelika tak ja jem normalnie i wcale nie jakoś mało. Jak się urodziła to ważyła 3060 a jak wyszła ze szpitala to 2870. Własnie mi szkoda rezygnować z cyca a boje się ze jak zaczne dokarmiac to później ju się cyca nie chyci tak jak piszesz.

najczęściej tak bywa dziewczyny mają racje idź jeszcze do innego lekarza,w sumie dziecko powinno najmiej na tydzień przybierać 120dkg a najlepiej 180na tydzień więc chyba jest ok ;-) nie martw się kochana skonsultuj to z innym lekarzem jeszcze, bo szkoda żeby mała twoja jak moja zrezygnowała przez MM z piersi ja żałuje jak nie wiem :-(

asia333 tak jak piszą dziewczyny skonsultuj z innym lekarzem mi się wydaje,że jak najbardziej prawidłowo przybrała,mi lekarka moja mówiła,że tak powinno dziecko przybierać 600-800

asia333 moje zdanie twardo : nie dokarmiaj:-)..poważnie, mieści się malutka w centylach? mieści. No przecież na pewno jest wszystko dobrze, moja też wcale jakoś piorunująco nie przybiera. Dajmy szansę być naszym dzieciom takimi jak natura je stworzyła, a nie mieszczącymi się w jakiś tam tabelkach, zresztą Twoja malutka przybiera w porządku. Dzieciaczki teraz będa potrzebowac jeszcze więcej mleczka, jak zaczniesz dokarmiać to Ci spadnie produkcja i wogóle będziesz musiała się na butlę przestawić, a po co? Raz , że to koszty, dwa niewygoda, a trzy masz swoje mleczko a to najlepsze co można dać jeść swojemu dziecku. A lekarkę zawsze można zmienić ;)

reklama
Ja mam nadzieję że po MM mojemu jakieś rogi nie wyrosną???
Anno zapewne nie i wzrośnie na zdrowego faceta, ale nawet na większości opakowań MM jest napisane, że mleko matki jest najwartościowszym, najlepszym i najtańszym sposobem karmienia niemowlęcia i nie na darmo się jego składem przy produkcji MM inspirują, więc nic dziwnego nie napisałam;-) Po prostu jak ktoś karmi piersią i wszystko gra to szkoda to zmieniać:-)

Do góry