reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe maluszki- bilanse i zdrowie

Widzisz aga, tak to jest z tym gdybaniem na wyrost, nie znoszę straszenia rodziców. Albo wiem coś na pewno i wtedy mówię, albo siedzę cicho i się nie odzywam kiedy coś mi się wydaje. Ech.

Mój Mateusz podobno cały ojciec:eek:. Na pewno mają tak samo zbudowane uszy i stopy:-D. Kolor oczu ma po mnie, niebiesko-zielone. Ale Szymuś też takie miał, a po 3 roku życia zrobiły mu się całkiem zielone jak u ojca:eek:. Mały urodził się brunetem a teraz robi się blondynem :) A mój Szymuś to moje ksero, prawda Gola:-D?

reklama
agalodz, mirelka- no pięknie Wam rosną dzieciaki!!! Najważniesjze, że zdrowiutkie i tak fajnie się rozwijają, aga - brawo dla małego!:-D

agutek - racja, Szymuś to skóra zdjęta z mamusi ;):tak::tak:

Anek - Nasza Pocia też miała czarne włochale i jakaś ciemniejsza była, też nam troszkę "wyblakła", a oczka raczej ciemnawe się jej robią - takie piwno szare coś takiego. PS uśmiałam się z małej Pocahontas :-D:-D

Witam
Jestem tu nowa, chociaż czytam Wasze posty już od dłuższego czasu. Mam córeczkę Maje urodzona 10.11.2012r. Maja ma dwa naczyniaki jamiste, które tez jej rosły szybko. W tej chwili jesteśmy w trakcie leczenia propranololem i jestem bardzo zadowolona ponieważ naczyniaki wyjaśniały i zaczęły się ochraniać. Jeżeli moja wiedza przyda się komuś to odpowiem na wszystkie pytania
Pozdrawiam

Franek waży 7400 i mierzy niby 66cm, tylko, że dawno nie mieści się w rozm. 68:-) Jak się urodził, miał czarne wloski, teraz ma ciemny blond a oczy od urodzenia brązowe po mężu.

agalodz super ze i u was wizyta pomyslna i trzymam kciuki za dalsza rehabilitacje ;-) no i super sobie wazy juz Wojtus ;-)
mirelka Liwia to duza dziewczyna,a jak zacznie biegac i wiecej sie ruszac to zaraz zrzuci kilka kg :tak:
onanana nie wiem co Ci doradzic,moze warto przejsc sie do lekarza i popytac sie czy tak bez przyrostu wagi jest ok.

Ja to mialam isc na wazenie tydzien temu ale byla taka pasukdna pogoda ze sie wstrzymalam no ale jutro bede miec szanse pojsc znowu wiec licze na jakas pogode bez deszczu :tak:

marttika ważyły ja dziś 3 razy.. Majka od jakiegoś czasu je stale pokarmy, ale że niby samą piersią można do 6 miesiąca to nie dostawała zupek dziennie. Jak nam się dzień jakoś dziko ułożył to bywało ze dostała np tylko kaszkę lub deserek. Teraz mam jej dawać kaszkę, deserek, zupkę. Mamy iść na morfologię i zrobić mocz. I dostała jeszcze debridat bo dużo mi ulewa. No i po każdym cycowaniu dawać butelkę z mm. Moje mleko może być za mało pożywne:-( A tak fajnie rosła... ale wtedy jadłam wszystko i dużo- przede wszystkim słodyczy. A teraz slodyczy ne jem wcale i w ogole jem duzo mniej. nie wiem czy to moze miec wpływ na pokarm??

dieta mamy na pewno ma wpływ, a odchudzanie niestety może namieszać, zwiększ może częstotliwość posiłków, bo z tego co pamiętam Maja rzadko je

edit: czy Ty wprowadzałaś już gluten?

Ostatnia edycja:
reklama
Obawiam sie jednak ze to jest wina mojego odzywiania się...no nic widocznie jest mi pisane słuchać od wszystkich jaka jestem gruba.
pepsi co ile godzin Lena je?? Gluten podaje Mai 2 razy w tygodniu jak sama gotuję zupki. Teraz juz będziemy dawać mięsko i żółtko co drugi dzień

Do góry